صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۷ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

افزایش ۳۰۰ درصدی وصول درآمدهای نفتی

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تقویت دیپلماسی انرژی، وصول درآمدهای نفتی با رشد ۳۰۰ درصدی نقش مهمی در تامین بودجه کشور داشته است.
کد خبر : 658202

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، شرکت ملی نفت ایران متولی تولید نفت و گاز به عنوان موتور محرک نقش مهمی در توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور دارد و بسیاری از برنامه ریزی های توسعه ای حول فعالیت‌های انجام شده این شرکت تعریف می شود.طی سال های گذشته با وجود تحریم های بین الملی و محدودیت های ظالمانه علیه ایران، شرکت ملی نفت روزهای پرفراز و نشیبی را تجربه کرده است.


با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تقویت دیپلماسی انرژی، شرکت ملی نفت با ثبت رکوردهای متعدد در حوزه نفت وگاز بار دیگر توانست طوفان حوادث را پشت سر بگذارد.


یکی از مهمترین دستاوردهای شرکت ملی نفت در حوزه بین الملل افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفت در شرایط تحریمی است این فروش با افزایش ۳۰۰ درصدی وصولی نقش مهمی در تامین بودجه کشور داشته، میزان فروش میعانات گازی نیز ۳۵۰ درصد افزایش یافت تا بار سنگینی از مخازن ذخیره سازی میعانات گازی برداشته شود.


راه اندازی و عملیاتی شدن ردیف نفت خام سبک صادراتی تلمبه خانه غرب کارون، صادرات ریلی نفت خام برای اولین بار به کشورهای شمالی دریای خزر، گشایش دروازهای جدید صادراتی نفت، فروش بیش از ۱۸۰ هزار تن میعانات گازی در بورس انرژی با ارزش ریالی ۱۹۷۳ میلیارد تومان، راه اندازی ۴ مخزن ذخیره سازی ال پی چیپارس جنوبی و انجام صادرات، افزایش ۳ میلیون بشکه ای ظرفیت نفت خام، طراحی نرم افزار سیستم سوپروایزری میترینگ جهت افزایش دقت اندازه نفت خام گیری نفت خام صادراتی و تدوام صادرات فراورده‌های نفتی شامل نفت‌کوره، گازوئیل، بنزین و میعانات گازی با توجه به محدودیت های بین المللی و تحریم های ظالمانه بخشی دیگر از دستاوردهای شرکت ملی نفت ایران در حوزه فروش نفت و میعانات گازی است.


افزایش تولید و توسعه میادین نفت وگاز


از ابتدای مهرماه سال گذشته میزان تولید نفت نفت خام به ۳ میلیون و ۳۸۳ هزار بشکه رسید این رقم معادل تولید نفت پیش از تحریم ها است، در صورت برداشته شدن تحریم ها ایران بار دیگر با همان توان قبلی وارد بازارهای جهانی خواهد شد.


اقدامات چاه‌محور از جمله عملیات ترمیمی و تعمیری بر روی چاه‌های تولیدی نفت با انجام ۱۸۰۰ عملیات درون چاهی، عملیات حفاری و به مدار تولیدآوردن ۱۳ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی و رساندن تولید این میدان از ۸۰ به ۱۰۳ هزار بشکه در روز، تعمیرات اساسی تاسیسات سطح الارضی تولید نفت وگاز و آمادگی کامل جهت بازگشت به تولید حداکثری با انجام حدود ۲۵۰ مورد تعمیرات اساسی،تعمیرات اساسی خطوط لوله انتقال نفت خام مربوط به ۲۳۰۰ کیلومتر خط لوله، نصب پمپ‌های درون چاهی در میادین آبان، پایدار غرب، سروش و نوروز،بهینه سازیسیستم فرازآوری با گاز برای ۸۰ حلقه چاه در غرب کارون و بازسازی و تعمیر خطوط لوله جریانی انتقال نفت از چاه‌ها به مبادی مصرفی پالایشگاه‌های داخلی و ترمینال‌های صادراتی نییز بخشی دیگر از اقدامات تولید و توسعه میادین گازی است.


رکوردزنی تولید گاز


برای اولین میزان تولید روزانه گاز از میادین پارس جنوبی به ۷۰۵ میلیون مترمکعب رسید و با افزایش تولید گاز به میزان یک میلیون و ۳۶ میلیون مترمکعب در روز گاز مورد نیاز در زمستان سال گذشته به صورت پایدار تامین شد.


راه اندازی تاسیسات جانبی و ردیف اول پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی با اقدامات فشرده،شروع بهره برداری از پروژه مرکاپتان زدایی از میعانات گازی پالایشگاه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی جهت افزایش صادرات میعانات گازی، بهره برداری از فاز نخست اسکله صادراتی گاز مایع با ظرفیت بارگیری ۵۰۰۰ مترمکعب برساعت در بندر خدماتی سیراف پارس، شروع اجرای طرح فشارافزایی فاز میدان مشترک پارس جنوبی با انجام مطالعات پایه و مفهومی آن، جلوگیری از سوزانده شدن گاز مشعل به ظرفیت ۹۲ میلیون فوت مکعب در روز و آغاز پروژه احداث خط لوله انتقال گاز میدان کیش جهت تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب در روز نیز بخشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه گاز است.


جذب ۱۶۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۱۴۰۸


برنامه جامع هشت ساله از ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۸ تدوین شده است که مطابق آن اقدامات و راهبردهای لازم در خصوص جذب ۱۶۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۱۴۰۸ محقق خواهد شد تاکنون با انعقاد چندین قرارداد و تفاهم نامه به ارزش ۹.۵ میلیارد دلار گام مناسبی برای تحقق این برنامه برداشته شده است.


برنامه ریزی در جهت شروع عملیات توسعه میدان مشترک آرش، استفاده از توان مالی بخش پتروشیمی جهت سرمایه گذاری در بخش بالادستی، اتخاذ تصمیم نهایی برای توسعه میدان گازی پارس شمالی،برنامه ریزی و پیشبرد احداث سامانه‌های فشارافزایی پارس جنوبی و اخذ مصوبه طرح توسعه میدان نفتی چنگوله با هدف دست‌یابی به تولید ۱۵ هزار بشکه نفت خام نیز بخشی از برنامه های توسعه میدان نفتی است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر