صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
محرابی:

دانشگاه‌ها به ایجاد صنایع نساجی دانش‌بنیان کمک کنند

۸۴ درصد فرش ماشینی به کشورهای اطراف ایران صادر می‌شودمدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دانشگاه‌ها باید برای توسعه و دانش‌بنیان کردن صنایع نساجی بخش صنعت را کمک کنند.
کد خبر : 658115

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کاشان، افسانه محرابی در ششمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران که به همت سرای نوآوری فرش ماشینی و مرکز تحقیقات فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در تالار غیاث ‌الدین جمشید کاشانی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه ها باید برای توسعه و دانش‌بنیان کردن صنعت به کمک این بخش بشتابند.




بیشتر بخوانید:


آمادگی سرای نوآوری فرش ماشینی برای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان




وی افزود: صادرات فرش ماشینی ایران اکنون دارای رتبه پنجم است که با توجه به روزآمد بودن ماشین‌آلات این صنعت، باید تلاش کرد در جایگاه نخست تا سوم قرار گیرد.


مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت، صادرات را چالش اصلی و مهم صنعت فرش ماشینی کشور دانست و تأکید کرد: باید به تولید دانش‌بنیان صادراتی در این صنعت دست یابیم.


این مسئول ادامه داد: از ۹۳۳ واحد تولیدکننده فرش ماشینی ۱۵ واحد دارای جواز R&D (خلاقانه) هستند که دانشگاه‌ها باید برای توسعه و دانش‌بنیان کردن این واحدها به کمک صنعت بشتابند.


محرابی با تأکید بر لزوم ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت، اظهار کرد: با توجه به نیاز صنایع، باید به پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های دانشگاهی امتیازهایی داده شود تا در این مسیر قرار گیرند که بتوان به سمت واحدهای دانش‌بنیان گام برداریم.


وی وجود تعداد زیادی کارخانه‌های فرش ماشینی کوچک را از دیگر مشکل‌های صادرات این صنعت در کشور بیان و اضافه کرد: این مشکل باید با کمک سازمان توسعه تجارت رفع شود.


مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد: تمامی واحدهای صنعت فرش ماشینی به‌ویژه واحدهای بزرگ باید با هدف افزایش صادرات این صنعت به سمت فعالیت‌های خلاقانه هدایت شوند و در این راه از دانش‌آموختگان نخبه دانشگاهی بهره‌ گرفته شود.


محرابی بیان کرد: برای توسعه صادرات فرش ماشینی، بخش خصوصی باید منافع خودش را در راستای منافع ملی ببیند و دولت نیز حمایت واقعی از تولیدکنندگان و بخش خصوصی داشته باشد تا با همدلی، یکپارچگی و وفاق بین بخش‌های خصوصی و دولتی این صنعت به جایگاه اصلی‌اش برسد.



دانشگاه آزاد کاشان با 10 عضو هیئت علمی متخصص در رشته نساجی آماده همکاری با صنعت


وی عنوان کرد: افزون بر ۷۰ کشوری که هدف صادرات کشور هستند، ۸۴ درصد صادرات ایران فقط به کشورهای اطراف صادر می‌شود که باید صادرات به تمام کشورها بیشتر شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان نیز با اشاره به عملکرد ۳۸ ساله این واحد دانشگاهی گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت گره‌گشای بسیاری از مشکلات و راه خروج از بن بست‌های اقتصادی است.


میثم عرب زاده اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی کاشان بر اساس گام دوم انقلاب اسلامی برنامه‌های متنوع علمی، فرهنگی و پژوهشی در دستور کار قرار داده است.


وی با اشاره به طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این طرح زمینه ارتباط تناتنگ دانشجویان با بخش صنعت را فراهم کرده و در حقیقت از ابتدای ورود دانشجویان به فضای دانشگاه آنان را با محیط کسب و کار و تجارت آشنا می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان افزود: رشته نساجی از نخستین رشته‌هایی است که در این دانشگاه راه‌اندازی شده و اکنون با بیش از 10 عضو هیئت علمی متخصص آماده همه‌گونه همکاری با بخش صنعت است.


برگزاری نشست پرسش و پاسخ و رونمایی از پوستر رویداد ملی فرش آپ، تمبر یادبود حسن تفضلی و کتاب با موضوع بازاریابی و فروش فرش ماشینی از جمله برنامه‌های جانبی ششمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران بود، پنجمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران اسفند ۱۳۹۶ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شده بود.


به گزارش آنا، کاشان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید و صنعت کشور دارای نزدیک به یک‌هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است و با داشتن یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ شامل ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه، در منطقه‌ای راهبردی و در مسیر کریدور شمال - جنوب و بالعکس و نقطه اتصال شرق به غرب کشور قرار دارد.


سهم این شهرستان در صادرات فرش ماشینی به خارج از کشور نزدیک به ۷۵ درصد است و به همین دلیل این شهرستان به قطب تولید فرش ماشینی و شهر فرش ماشینی ایران معروف است.


این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیت‌ترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر