دانشگاه نبض تحول در علوم اجتماعی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه امام صادق (ع)، مراسم بزرگداشت مقام معلم با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری و جمعی از استادان دانشگاه امام صادق(ع) در تالار آیتالله مهدوی کنی (ره) این دانشگاه برگزار شد.
حسینعلی سعدی، رئیس دانشگاه امام صادق (ع) در این نشست درباره معلم طراز انقلاب و دانشگاه طراز انقلاب، گفت: این هفته با خون شهیدمطهری معطر شده و هفته تکریم معلم است، خدا خود را با صفت تعلیم یاد میکند، خدایی که معلم است و با قلم تعلیم میدهد، لذا قلم ارزش پیدا میکند، ارزشی که از خون شهید بالاتر است، خداوند به قلم و نوشته قسم میخورد و همین در تجلیل از جایگاه معلم کافی است.
وی با بیان اینکه استاد مطهری معلم طراز انقلاب است، بیان کرد: آزاداندیشی شهید مطهری برایند دو مولفه بود یکی دوری از تحجر و جمود، خردورزی حکمت بنیان بود و دیگری پرهیز از تفکر ترجههای وارداتی. آزاداندیشی مهمترین مولفهای بود که مطهری را معلم در طراز انقلاب بالا برد. امروز معلم و استاد نیاز به تقویت این مولفه دارند.
سعدی با تاکید بر اینکه امامین انقلاب نسبت به نهاد علم و دانشگاه مطالباتی دارند و دانشگاه باید مبدع همه تحولات باشد، عنوان کرد: حکمرانی اجتماعی محصول و برآیند علوم اجتماعی است، هندسه حکمرانی در یک جامعه را علوم اجتماعی آن جامعه طراحی میکند. مهمترین مسئله این است که بر حکمرانی علوم اجتماعی تمرکز کنیم چراکه اگر حکمرانی علوم اجتماعی اتفاق نیفتد، نمیتوانیم بگوئیم یک حکمرانی بایسته و شایسته برای تحقق اهداف بزرگ ملت ایران داریم. حکمرانی علم و فناوری و نوآوری، در حکمرانی علوم اجتماعی مهم است.
وی خاطرنشان کرد: در ابلاغ راهبردهایی که مقام معظم رهبری به دانشگاه امام صادق (ع) داشتند، روی خصیصه نقد دانش سکولار و تولید دانش انسانی اسلامی تاکید داشتند، حکمرانی علوم اجتماعی را رسالت ذاتی دانشگاه قرار دادند و ایده تاسیس دانشگاه همین بوده، دانشگاه امام صادق (ع) در این مسیر حرکت می کند و ظرفیت خوبی را هم دارد.
رئیس دانشگاه امام صادق (ع) خطاب به وزیر علوم تاکید کرد که این دانشگاه ظرفیت بسیار خوبی در حوزه تولید علم به خصوص علوم اجتماعی دارد و آمادگی دارد در حوزههای تصمیمگیر کمک کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: گفتمان اصلی دولت و مطالبه امامین انقلاب این است که دانشگاه مبدع تحولات باشد، یعنی نبض تفکر و مدیریت تحول در حوزه علوم اجتماعی را باید دانشگاه در دست بگیرد، یعنی حکمرانی خرد پایه. این دانشگاه مسئله ارتباط علوم انسانی با حوزه فناوری و نوآوری را ایجاد کرده، یعنی ایده را در حوزه علوم انسانی تا تولید کالای نرم و هویت ساز طراحی کرده و تجربه خوبی در حل مسائل راهبردی نظام دارد، اندیشکدهها و پژوهشکدههای خوبی شکل گرفته که این ظرفیت را با کمال تواضع و فروتنی به وزیر علوم ارایه میدهد.
سعدی در بخش پایانی صحبتهای خود از حل مشکل طرح غیرانتفاعی بودن دانشگاه امام صادق (ع) با همکاری وزیر علوم خبر داد.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/