صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
ترویج روحیه آزاداندیشی(۱۹)/ بیابان‌نورد در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

خوراک فکری کرسی‌های آزاداندیشی برای حوزه و دانشگاه

سهمیه استان‌ها در مقاطع بالاتر کرسی‌های آزاداندیشی افزایش یابدمعاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز عنوان کرد: حاصل رقابت کرسی‌های آزاداندیشی می‌تواند برای اندیشه‌ورزی در حوزه و دانشگاه خوراک فکری ایجاد کند.
کد خبر : 657718

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری، رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسی‌های آزاداندیشی را پیش از عید نوروز ۱۴۰۰ به‌صورت واحدی و استانی برگزار کرد و تیم‌های راه‌یافته به مرحله کشوری مشخص شدند. بر این اساس از نیمه دوم فروردین ۱۴۰۰ مرحله کشوری این رویداد آغاز شد و دانشجویان رقابت نفسگیری را در این مرحله انجام دادند.


دومین دوره رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسی‌های آزاداندیشی نیز از بهمن ۱۴۰۰ آغاز شده و اکنون تیم‌های راه‌یافته به مرحله کشوری مشخص شده و در حال رقابت‌ برای صعود به مراحل نهایی هستند. رقابت‌های نهایی و کشوری دور دوم از اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز شده است.


نکته‌ای که در مرحله استانی دوره نخست رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی بیشتر نمود داشت، گزاره‌ها و موضوعاتی بود که توسط دانشجویان انتخاب می‌شد و دغدغه دانشجویان مورد توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قرار داشت.




بیشتر بخوانید:


کرسی‌های آزاداندیشی پلی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی


رشد ۸ درصدی حضور دانشجویان در کرسی‌های آزاداندیشی


مزایای تعامل حوزه و دانشگاه در کرسی‌های آزاداندیشی چیست؟




مسئولان برگزاری رویداد استانی کرسی آزاداندیشی سعی داشتند اصول و اخلاق، فرآیندهای علمی و منطقی و طرح مسئله و مهارت فن بیان را در برگزاری این رویداد پررنگ‌تر کنند و داوری نیز بر همان اساس صورت گرفت.


در نخستین رویداد رقابت تیم‌های دانشجویی در کرسی‌های آزاداندیشی یک‌هزار و ۴۵۶ تیم شرکت کردند. هر تیم چهارنفره در قالب ۶ موضوع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هنری، هنر و معماری و سلامت رودرروی یکدیگر قرار گرفتند. در این رقابت‌ها ۸۰۰ عضو داوری در مرحله استانی حضور داشتند و از تعداد یک‌هزار و ۴۵۶ تیم و برگزاری ۲ هزار کرسی ۲۶۳ تیم به مرحله کشوری راه یافتند. اطلاعات تیم‌های برنده و محورهای مختلف مرحله پایانی نخستین دوره رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی را اینجا بخوانید.


از سوی دیگر در اجرای دور دوم رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی، واحدهای دانشگاهی با برنامه‌ریزی لازم و بهره‌گیری از تجارب دوره نخست سعی کرده‌اند که حضور پرقدرت خود در این رویداد نشان دهند تا یکی از تیم‌های برنده این رویداد باشند.


خبرگزاری آنا در سلسله گفت‌وگوهای خود با معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی با عنوان «ترویج روحیه آزاداندیشی» فعالیت‌های دانشگاه را با تأکید بر کرسی آزاداندیشی بررسی می‌کند.


در این بخش از گفت‌وگو به‌ سراغ علیرضا بیابان‌نورد معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز رفتیم تا اقدامات و فعالیت‌های این معاونت را در راستای توسعه و گسترش کرسی‌های آزاداندیشی در این دانشگاه جویا شویم.


مشروح گپ و گفت آنا با بیابان‌نورد در پی می‌آید:


پیشنهادهایی برای تبدیل کرسی آزاداندیشی به گفت‌وگوی آزاد و جدی


آنا: با توجه به برگزاری رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی، کیفیت و کمیت دور نخست و دوم کرسی‌های آزاداندیشی را مقایسه کنید و بگویید چه تعداد تیم دانشجویی در این دو دوره به رقابت پرداختند؟


بیابان‌نورد: دور دوم رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی استان فارس به صورت منظم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد و این دانشگاه میزبان تعداد ۱۲۴ تیم دانشجویی در سراسر استان فارس بود که در دومین رویداد ملی کرسی‌ها حضور داشتند و در محورهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به رقابت پرداختند و براساس سهمیه‌ای که سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برای استان فارس در نظر گرفته بود، تعداد ۱۸ تیم به مرحله کشوری راه یافتند.


تعداد دانشجویان متقاضی برای شرکت در کرسی‌های آزاداندیشی فراوان بوده‌اند و نزدیک به ۵۰۰ نفر در این رویداد شرکت داشتند. پس از تجربه برگزاری دور نخست این کرسی‌ها، دور دوم آن در فضایی رقابتی و صمیمی‌تر با حضور استادان مبرز و متخصص به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد و به اذعان اکثریت شرکت‌کنندگان در این رویداد کیفیت از دوره قبل، بسیار بیشتر بوده است.


آنا: چه راهکاری دارید تا کرسی‌های آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفت‌وگوی آزاد و جدی تبدیل شود؟


بیابان‌نورد: ایجاد تنوع در موضوعات پیشنهادی، نگاه عمیق و مسئله‌محور به موضوعات کرسی‌ها برای رفع عملی موانع و مشکلات کشور، گزارش بازخورد راه‌حل‌ها و نتایج استخراج شده از محتوای کرسی‌ها برای رفع معضلات و مشکلات کشور به دانشجویان در راستای انگیزه بیشتر دانشجویان، رصد پیوسته اجرای مسابقات از سوی سازمان مرکزی و اعزام نماینده به مسابقات کشوری به‌عنوان ارزیابان ویژه، ایجاد ارتباط تیم‌های برنده رقابت‌ها با مسئولان اجرایی نهادها و ارگان‌ها برای عملیاتی کردن برنامه‌ها، ایجاد بستر لازم برای تشویق دانشجویان در تمام مراحل مسابقات و رفع موانع مالی برای برگزاری هرچه بهتر و تشویق ریالی شرکت‌کنندگان از جمله راهکارهایی است که می‌تواند کرسی‌های آزاداندیشی را از حالت تشریفاتی به گفت‌وگوی جدی تبدیل کند.


راهکارهایی برای حرکت کرسی‌های آزاداندیشی به سمت عقلانیت و پژوهش


آنا: چگونه می‌توان از ساختارشکنی، شالوده‌شکنی و بر هم زدن پایه‌های هویت ملی در کرسی‌های آزاداندیشی جلوگیری و نتایج را در جامعه ساری و جاری کرد؟


بیابان‌نورد: برای دستیابی به این هدف باید به برگزاری کارگاه‌های توجیهی اولیه برای شرکت‌کنندگان با حضور استادان خبره هر محور، توجیه داوران کرسی‌ها به‌خصوص کارشناسان مجری برای ارشاد و تذکر لازم در صورت عدول شرکت‌کنندگان از خطوط قرمز و حضور مسئولان رده بالای اجرایی هر واحد دانشگاهی برای تشویق، ترغیب و پیشگیری از مشکلات احتمالی حداقل در برخی از جلسات اهتمام داشت.



بخش نتایج و جاری و ساری کردن آن در جامعه و برنامه‌ریزی بیشتر در حیطه کار مسئولان برگزاری رویداد کرسی‌های آزاداندیشی است که با ارائه جمع‌بندی و چکیده مباحث به مسئولان ذی‌ربط بستر لازم برای اجرایی شدن محتوا و چکیده کرسی‌ها به مسئولان کشوری، لشکری و اجرایی نظام جمهوری اسلامی رسانده شود.


آنا: محور منطق و عقلانیت تا چه اندازه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی رعایت می‌شود؟


بیابان‌نورد: در راستای داوری و ارزیابی رویدادها سعی داریم بیشترین امتیاز به دانشجویانی اختصاص یابد که به‌صورت مستند و مستدل به رقابت پرداخته و با توجه به مقالات، منابع علمی و پژوهشی به بیان مطالب می‌پردازند.


این موضوع موجب می‌شود مباحث بیشتر به سمت و سوی عقلانیت، تحقیق و پژوهش حرکت کند و از مطالب غیرعلمی، احساسی و هیجانی پرهیز شود و البته افزایش تجربه این رویداد و پختگی ایجادشده کم‌کم عقلانیت حاکم بر این کرسی‌ها را افزایش خواهد داد.


آنا: یکی از مؤلفه‌های اصلی کرسی‌های آزاداندیشی تضارب آراست، این تضارب آرا بر فضای کرسی‌های آزاداندیشی تأثیر منفی می‌گذارد یا مثبت؟


بیابان‌نورد: تضارب آرا همواره پویا بوده و موجب بالندگی و رشد محافل علمی و پژوهشی شده است و نه‌تنها آسیبی بر کلیت موضوع وارد نساخته، بلکه سبب نشاط و انگیزش دانشجویان برای مشارکت حداکثری، رقابت و حضور در مراحل بالاتر شود.




بیشتر بخوانید:


داوران به تقابل دانشجویان در مباحث علمی کمک کنند


انتشار دورهمی‌های حوزه در دانشگاه با طعم تضاب‌ آرا




آنا: تعامل حوزه و دانشگاه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


بیابان‌نورد: تعامل حوزه و دانشگاه می‌تواند به غنای سطح کمّی و کیفی کرسی‌ها بیفزاید و پشتوانه‌های معرفتی و دینی اندیشه‌های مطرح شده در کرسی‌ها را غنی‌تر کند، ضمن اینکه حاصل کرسی‌ها می‌تواند برای اندیشه‌ورزی در سطح حوزه و دانشگاه خوراک فکری ایجاد و این دو نهاد مهم علمی در سطح کشور را از تفکرات رایج در بدنه اجتماع مطلع کند و موجب شود اندیشه‌ورزی در این دو نهاد مهم به‌عنوان پاسخگویی اندیشه‌های مطرح شده اتفاق بیفتد.


کرسی‌های آزاداندیشی نباید به سلب انگیزه دانشجویان منجر شود


آنا: با تبلیغ دشمنان نظام عنوان می‌شود که طرفداران جمهوری اسلامی فاقد منطق هستند، برای مقابله با این تبلیغ منفی چه باید کرد؟


بیابان‌نورد: افزایش کمّی و کیفی کرسی‌های آزاداندیشی و عملیاتی کردن آن برای ارتقای مباحث منطقی و علم‌محوری و پژوهش‌مداری در دانشگاه و جامعه، برگزاری کارگاه‌ها و وبینارهای منطق‌محور در فضای دانشگاه و جامعه برای رویارویی با تبلیغات مسموم رسانه‌های معاند، پرهیز از هرگونه هیجان‌زدگی و عمل احساسی در مباحث علمی و اعتقادی، تقویت حضور استادان بارز در فضای مجازی و تبلیغ حداکثری برای دیده شدن از سوی مخاطبان، برگزاری نشست‌های دو و چندجانبه برای حضور طیف‌ها و دیدگاه‌های مختلف علمی و اجرای مناظرات با نظارت منطقی و اصولی، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در سطح استادان و کارمندان دانشگاه‌های کل کشور و ایجاد رقابت بین دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های دولتی و سایر مؤسسات آموزش عالی از جمله مواردی است که برای مقابله با تبلیغ منفی دشمن پیشنهاد می‌شود.


آنا: و کلام آخر...


بیابان‌نورد: افزایش سهمیه استان‌ها برای حضور در مقاطع بالاتر موضوع مهمی در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است، به‌عنوان مثال در یک محور خاص گاهی دانشجویان در چند موضوع مختلف مشارکت می‌کنند و برای آنان این توقع ایجاد می‌شود که به‌عنوان تیم برگزیده موضوع خود به مرحله کشوری راه پیدا کنند؛ اما به این دلیل که تعداد سهمیه‌های هر محور محدود بوده، ناچار به حذف برخی تیم‌ها با وجود قابلیت و توانمندی خوب بودیم که این مهم سبب سلب انگیزه از دانشجویان می‌شد.


از سوی دیگر دانشجویان مشارکت‌کننده در رویداد باید بیشتر دیده شوند و شرکت‌کنندگان از مجاری مختلف مورد تشویق و ترغیب قرار گیرند و این به تسهیل روند اجرای کرسی‌های آزاداندیشی با زدودن موانع پیش‌رو کمک می‌کند.


نگاه عملیاتی و مسئله‌محوری برای رفع معضلات جامعه و استخراج چکیده آن در راستای عملیاتی شدن در سطوح مختلف مدیریتی موضوع مهم دیگری است که در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی باید مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر