تجلیل از 13 برگزیده جشنواره «شناخت سعدی»
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بندرعباس، مراسم تجلیل از ۱۳ کودک و نوجوان راهیافته از مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان به مرحله کشوری جشنواره شناخت سعدی سازمان سمای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
شعر «سعدی» نشاندهنده فرهنگ ایرانی است
مراسم تجلیل از نفرات برگزیده جشنواره «شناخت سعدی» با حضور استادان علی رضایی، اسدالله نوروزی و امینه دریانورد مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، پروین پشتکوهی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صادق ارشیا معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، ابوذر دیوجان معاون ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش بندرعباس، محمود صباحیزاده معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس و دیگر مدیران و کارشناسان فرهنگی استان برگزار و از دانشآموزان منتخب و راهیافته به این جشنواره تجلیل شد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد بندرعباس در این مراسم با اشاره به فرهنگ غنی زبان فارسی و با ستایش تلاش و همت کودکان و نوجوانان در فراگیری ادبیات فارسی به ویژه آثار برگزیده سعدی با برشمردن برخی از آثار بازنویسی شده برای کودکان گفت: سعدی در ادبیات تعلیمی جزء شاعران بیبدیل شعر فارسی است و از این حیث، نمیتوان کسی را مانند او دانست.
محمود صباحیزاده افزود: آشنایی دانشآموزان با زندگی بزرگان علم و ادب میتواند در زنده نگه داشتن زبان شیرین فارسی و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی تأثیرات بسزایی را در رشد و بالندگی فرهنگ جامعه بگذارد.
علی رضایی از استادان و چهرههای ماندگار فرهنگ و هنر استان هرمزگان نیز با شرح ویژگیهای ادبیات فارسی بهویژه شعر و بیان ادبی سعدی و ویژگی شعر آن در قیاس با دیگر شاعران پرداخت و گفت: بسیاری میگویند سعدی به زبان امروزی ما سخن میگوید؛ اما به قول محمدعلی فروغی این ما هستیم که به زبان سعدی سخن میگوییم.
اسدالله نوروزی استاد برجسته ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان نیز در این مراسم با بیان مثالهایی از ویژگیهای بارز شعر سعدی عنوان کرد: پیشنهاد میکنم در هر سال تحصیلی حداقل یک بار به طورکامل از گلستان و بوستان سعدی روخوانی شود.
وی تأثیر شعر فارسی را بر زندگی ایرانیان حائز اهمیت دانست و گفت: بسیاری از اشعار بزرگان بهویژه سعدی به صورت شعر و ضربالمثل در فرهنگ و زبان ایرانی ساری و جاریست.
امیرحسین والا شاعر، نویسنده و مجری برنامه نیز با بیان اینکه موفقیت کودکان و نوجوان هرمزگانی و کسب مقامهای کشوری در سال گذشته، موجب ایجاد شوق مضاعفی در دوره جدید این جشنواره شده است، افزود: حضور مدیران ارشد فرهنگی و استادان برجسته ادبیات استان در این محفل بسیار ارزشمند است و قطعاً باعث تقویت روحیه دانشآموزان برای حرکت در این مسیر میشود.
در ادامه برنامه تجلیل از برگزیدگان جشنواره «شناخت سعدی»، دانشآموزان برگزیده در مقطع ابتدایی و راهیافته به مرحله کشوری به نامهای آسا عسکری، کیارش خوشودود، شایلین شکراللهی، کیان فتاحی، آلما رستگارجو، سیده دینا سلامی با اجرای سومیتا والا به خوانش حکایتهایی از گلستان و بوستان و غزلیات سعدی پرداختند.
دانشآموزان برگزیده این جشنواره در مقطع متوسطه به نامهای لوا قنواتیان، فاطمه سالمی، آریانا ابراهیمی، آنیسا میری، سپیده بردبار، مهرو زراعتکار نیز با حضور نمادین در کلاس درس ادبیات معلم خود مریم سیدافقهی، حکایتهایی از گلستان و بوستان و غزلیات سعدی را خواندند.
در بخشهای دیگر این برنامه نیز نگین ابراهیمی باصره، سدنا هاشمپور، یسنا حاجعلیزاده، الیانا دبیر، محمدهانی چشم پیش، علی اصغر قریشی و رادین خلیلی حکایت قدر عافیت از گلستان سعدی و خوانش مناجاتی از سعدی شیرازی و اجرای سنتور توسط ترانه شجاعی ادامه یافت.
در این مراسم از ۱۳ دانشآموز سمایی راهیافته به مرحله کشوری با اهدای لوح سپاس و تندیس سعدی و ۹ شرکتکننده دیگر به نامهای سپهر دهقانی، سینا دهقانی، مهرآرا کاکوان، امیرعلی رستگارجو، الینا امامزادی، ماهان بحرینیمقدم، آیلا نوروزی، آرشیدا رمضان مظفری و رادین خلیلی که موفق به حضور در مرحله استانی شده بودند، قدردانی شد و به پاس تکریم تلاشهای فرهنگی و حضور مؤثر و حمایتگر مدیران و چهرههای شاخص استان، توسط هشت کودک برگزیده تندیس یادبودی از سعدی شیرازی به آنان اهدا شد.
به گزارش آنا در طول این مراسم تابلوخطی از یکی از اشعار سعدی روی بوم، توسط معصومه رئیسی معلم هنر مدرسه سما ترسیم شد که از طرف مجتمع مدارس دخترانه سما به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهدا شد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/