خوشبینی به آینده بازار سرمایه / اعتماد از دسترفته باز میگردد
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا؛ شاخص کل بازار سرمایه در پایان هفته گذشته هفتم اردیبهشت در رقم یک میلیون و ۵۲۱ هزار و ۴۲۳ ایستاد و در سه روز کاری هفته دوم اردیبهشت و از روز شنبه دهم اردیبهشت ماه تا دوازدهم اردیبهشت ماه به افزایشی نامحسوس تنها ۸ هزار واحد افزایش یافت و در پایان روز دوشنبه با رقم یک میلیون و ۵۲۹ هزار و ۷۱۷ واحد به کار خود پایان داد تا هفته دوم را با رشدی نیم درصدی به پایان برساند. همچنین در روزهای شنبه و یکشنبه هفدهم و هجدهم اردیبهشت ماه و دو روز نخست کاری بازار سهام هم دوباره شاهد افزایش شاخص بودی و شاخص کل در این دو روز در مجموع ۲۳ هزار و ۲۸۰ واحد رشد را تجربه کرد که حاکی از افزایش ۱.۵ درصدی است.
بیشتر بخوانید:
مزایای حذف دامنه نوسان از معایب آن بیشتر است/ روند بورس مثبت خواهد بود
از تعطیلی ۴ روزه و حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی تا واریز پول به صندوق تثبیت بازار
در بازار سرمایه عوامل مختلفی تأثیرگذار هستند که به دلیل تعطیلات چند روزه بورس، احتمال سبزپوش شدن دوباره بازار در ابتدای شروع معاملات هفته سوم میرفت که در دو روز نخست این اتفاق مطابق پیشبینیها رخ داد و به احتمال بسیار زیاد در سه روز معاملاتی دیگر این هفته نیز شاهد رشد شاخص کل و روند مثبت بازار خواهیم بود.. همچنین حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی موجب شد که چند گروه و مانند دارو، قند و شکر و غذایی به دلیل افزایش قیمت، روند مثبتی را داشته باشد یا حداقل منفی نشوند.
از دیگر عوامل تأثیرگذار بر بورس به جز نیمهتعطیل بودن بازار در هفته دوم و حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، میتوان به انتظارات تورمی، تثبیت شدن نرخ نیمایی، واریز سودهای مجامع سالهای قبل که رسوب شده بود و واریز آن (که البته بهصورت کامل نبود و برخی شرکتها واریز نکردند) و همچنین واریز قسط دیگری از صندوق توسعه ملی به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد که عواملی هستند که همگی میتوانند موجب سبزپوش شدن و مثبت شدن شاخص در روزهای باقیمانده هفته سوم اردیبهشت شوند.
بازگشت اعتماد از دست رفته سهامداران
هنوز هم پس از سقوط تاریخی شاخص در تابستان ۱۳۹۹ و از دست رفتن اعتماد مردم و سرمایهگذاران و سهامداران به بازار سرمایه، به مرور و بهصورت لاکپشتی شاهد بازگشت اعتماد از دست رفته سهامداران هستیم، اما این بازگشت اعتماد به شکلی نیست که بتواند جهشی متفاوت و بسیار بلند در شاخص داشته باشد.
در سه روز معاملاتی در هفته گذشته بازار سرمایه، ارزش معاملات به حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان رسید که حاصل یک میلیون و ۵۰۵ هزار و ۴۳۳ معامله بود و در کل حدود ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهم خرید و فروش شد. همچنین در دو روز اخیر (شنبه و یکشنبه) نیز ارزش معاملات بازار سهام بالغ بر ۱۳ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان بود.
رشد ۴.۶۱ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه
همچنین ارزش کل بازار سرمایه که در پایان هفته اول اردیبهشت و در پایان روز چهارشنبه هفتم اردیبهشت بیش از ۶ میلیون و ۵۳ هزار و ۱۴۶ میلیارد تومان بود در پایان روز یکشنبه هجدهم اردیبهشت ماه به بیش از ۶ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۸۷۸ میلیارد تومان رسید که نشان میدهد با سه روز معاملاتی در هفته گذشته، ارزش این بازار ۱۲۴ هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان افزایش یافته است که حاکی از افزایش ۲ درصدی ارزش بازار در این مدت بودیم و با دلار ۲۷ هزار تومانی به معنی افزایش ۴ میلیارد و ۶۱۰ میلیون دلاری بازار سرمایه خواهد بود.
اقبال سهام کوچکتر بین سهامداران و منطقیترشدن فعالان بازار سرمایه
در روزهای معاملاتی سال جدید بیشتر سهام بزرگ بازار روندی خنثی دارند و با نزدیکی به مجامع شرکتهای بورسی بهنظر میرسد تا پایان فصل مجامع همین روند خنثی خود را ادامه دهند. با این وجود شاخص کل هم وزن به خوبی نشان میدهد که سهام کوچکتر بین سهامداران از اقبال بیشتری برخوردار هستند که در دید کلی اتفاق بسیار مثبتی است و نشان دهنده دور شدن سهامداران از تصمیمات هیجانی و منطقیتر شدن معاملات است.
افزایش دامنه نوسان و تأثیر مثبت بر شاخص
همچنین افزایش دامنه نوسان یکی دیگر از اتفاقاتی است که به همراه منطقیتر شدن سهامداران در معاملات خود، موجب میشود که دیگر شاهد صفهای خرید و صفهای فروش نباشیم.
بهنظر میرسد که تنها اتفاقی که شاید دوباره سیگنال منفی به بازار بدهد و موجب سقوط شاخص کل شود، اخباری باشد که در خصوص آزادسازی دوباره سهام عدالت منتشر میشود، البته خود اخبار چنین تأثیری نخواهند داشت اما در صورت آزادسازی دوباره سهام عدالت، به احتمال زیاد دوباره شاهد سقوط محسوس شاخص خواهیم بود.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، شرایط کنونی بورس و روندی که در پیش گرفته است، هرچند که بسیار کند و لاکپشتی در حال رشد است، اما نوید آینده درخشانی را به سهامداران میدهد و بهنظر میرسد که اعتماد از دست رفته سهامداران در سال جاری بازگردد.
تأثیر دلار بر شاخص
متغیر دیگری که روی شاخص بهطور قطع تأثیر خواهد گذاشت، نوسانات دلار و پیشبینی کارشناسان از افزایش نرخ دلار در آینده نزدیک است، بهویژه اینکه افزایش نرخ دلار به مذاکرات وین هم گره خورده است در صورت شکست کامل مذاکرات برجامی به احتمال زیاد شاهد رشد محسوس دلار باشیم.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/