صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۴

خوابیدن با دهان باز دندان‌هایتان را خراب می‌کند

آسیبی که خوابیدن با دهان باز به دندان‌ها وارد می‌کند، ممکن است به اندازه لطمه ناشی از خوردن یک نوشیدنی گازدار قبل از خواب شدید باشد.
کد خبر : 65655

به گزارش خبرنگار اجتماعی آنا، باز ماندن دهان در هنگام خواب با خشک شدن دهان، سطح اسیدیته را به شدت بالا می‌برد و سبب فرسایش دندان‌ها می‌شود.


خشک شدن دهان در اثر تنفس با دهان باز، هنگام خواب اثر محافظتی بزاق را که توانایی طبیعی برای کشتن باکتری‌های موجود در دهان را دارد، از بین می برد. اثر ناشی از باز بودن دهان در هنگام خواب به این ترتیب در حد نوشیدن پرتقال و یا نوشیدنی های گازدار قبل از خواب و مسواک نزدن است.


به گزارش دیلی میل، پژوهشگران دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند با ابداع وسیله‌ای برای اندازه‌گیری اسیدیته دهان در طول شب و ارسال داده‌های مربوط به آن به رایانه موفق به برآورد خسارات وارد آمده به دندان در حالات مختلف شده‌اند.


آنها دریافتند که خواب با دهان باز می تواند به اندازه نوشیدن نوشابه گازدار قبل از خواب برای دندان‌ها مضر باشد. علت این امر این است که تنفس از طریق دهان، آن را خشک می کند و اثر حفاظتی بزاق را که دارای توانایی طبیعی کشتن باکتری‌های موجود در دهان و تولید کننده اسید است، در طول شب از بین می‌برد و با افزایش میزان اسید در طول شب، فرسایش و پوسیدگی دندانها افزایش می‌یابد.


پژوهشگران بر این باورند که با کمک این یافته‌ها می‌توان مشاهدات دندانپزشکان را تأیید کرد که افرادی که با دهان باز می‌خوابند، بیشتر دچار پوسیدگی دندان می‌شوند.



پوسیدگی دندان در خواب اغلب در بخش‌های انتهایی دهان اثر بدتری برجا می‌گذارد و علتش این است که نواحی درونی دهان بیشتر از بخش‌های جلویی تمایل به خشک شدن دارند.


بیماران مبتلا به آسم و آپنه انسدادی بیشتر تمایل دارند به اینکه هنگام خواب شبانه از طریق دهان تنفس کنند.


در شرایط عادی، سطح PH–شاخص میزان اسیدی یا بازی بودن که هرچه از 7 بالاتر باشد و تا 14 نشان دهنده بازی بودن بیشتر و هر چه از 7 پایین‌تر و به صفر نزدیک‌تر باشد، بیانگر اسیدی بودن بیشتر است- در دهان نزدیک به سطح خنثی 7.7 است.


بر اساس نتایج پژوهش دانشگاه اوتاگو نیوزیلند که در ژورنال Oral Rehabilitation منتشر شده، خواب با دهان بازسبب کاهش PH تا حد یک اسید ملایم در حد 6.6 می‌شود. اما در برخی از افراد در همین شرایط سطح اسیدیته به شدت افزایش می‌یابد و به حد 3.6 می‌رسد که در حد یک اسید قوی است. این میزان تا آن اندازه بالا است که به ساییده شدن مینای دندان منجر می‌شود و شبیه به آن است که شخص یک لیوان آب پرتقال یا نوشابه گازدار قبل از خواب نوشیده باشد.


مردان بیشتر احتمال دارد که تحت تأثیر این عارضه دندان‌هایشان خراب شود، چون تحقیقات نشان داده است که نزدیک به یک سوم مردان در خواب از طریق دهان تنفس می‌کنند، در مقایسه تنها پنج درصد از زنان به این شیوه می‌خوابند.


انتهای پیام/

برچسب ها: نوشابه
ارسال نظر