صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۴
سردار مهری در نشست خبری خبر داد:

3 هزار راننده عامل مرگ 13 هزار نفر در 9 ماهه سال 94/ اعمال نرخ جدید جریمه‌ها از 15 اسفند

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه میزان افزایش نرخ جریمه‌ها براساس تصمیم کارشناسان اقتصادی هیات دولت بوده است و پلیس در کاهش یا افزایش نرخ جریمه‌ها تصمیم‌گیری نمی‌کند، گفت: در 9 ماهه امسال بیش از 13 هزار نفر توسط 3 هزار راننده متخلف کشته شدند.
کد خبر : 65609

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار تقی مهری، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به اینکه افزایش نرخ جریمه‌ها از پانزدهم اسفندماه به بعد اعمال می‌شود، اظهار کرد: برابر قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که در سال 1389 به تصویب رسیده است، بنا به پیشنهاد نیروی انتظامی و وزارت‌خانه‌های دادگستری، راه و شهرسازی و کشور بر اساس نرخ تورم هیات‌وزیران نسبت به تعدیل نرخ جریمه‌ها اقدام می‌کند.


وی با بیان اینکه در ماه گذشته هیات وزیران 40 کد تخلف رانندگی از 171 کد مختلف را تغییر قیمت داده‌ است، افزود: 12 کد به صورت صددرصد و 28 کد 50 درصد نسبت به گذشته افزایش قیمت پیدا کرده است که این مصوبه توسط هیات‌وزیران به تصویب رسید و به تمام دستگاه‌ها از جمله پلیس در 22 دی‌ماه اعلام شد و نرخ جدید در روزنامه‌های رسمی درج شد.


مهری با بیان اینکه پلیس از نظر فنی و نرم‌افزاری در حال آماده‌سازی خود برای اجرای مصوبه جدید افزایش نرخ جریمه‌ها از نیمه دوم اسفندماه به بعد است، عنوان کرد: افزایش قیمت بیشتر در مورد تخلفات حادثه‌ساز بوده است. در سال 89، 20 حادثه تخلف‌ساز در قانون به تصویب رسید که نرخ جریمه این تخلفات در 10 تخلف صددرصد و در 10 تخلف دیگر 50درصد افزایش داشته و سایر کدها حدود 50درصد افزایش نرخ داشته است.


رییس پلیس راهور با بیان اینکه بیشترین افزایش جریمه در خصوص تخلف حادثه‌ساز استفاده از مواد الکلی و روانگردان‌ها بوده است، اضافه کرد: کسانی که با این حالت اقدام به رانندگی می‌کنند در گذشته 200هزار تومان جریمه می‌شدند که این میزان امروز به 400‌هزار تومان افزایش داشته است. البته این مبلغ برای جرمی که به وقوع می‌پیوندد مبلغ بالایی نیست. کسی که به حالت مستی رانندگی می‌کند پس از اینکه توسط پلیس راهور اعمال قانون شد، به مراجع قضایی معرفی می‌شود.


کمترین‌ نرخ جریمه


وی با بیان اینکه کمترین نرخ افزایش جریمه‌ها مربوط به کسانی بوده که در جاهایی که باید عوارض بپردازند اما عوارض خود را پرداخت نمی‌کنند، گفت: در گذشته این افراد 20 هزار تومان جریمه می‌شدند که امروز میزان جریمه آنها به 30 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، اما درخصوص برخی دیگر از تخلفات حادثه‌ساز از جمله عبور از چراغ قرمز، افزایش نرخ جریمه‌ها صددرصدی بوده و از 100‌هزار به 200 هزار تومان رسیده است که این در مقابل نرخ جریمه اعمال شده در برخی از کشورهای همسایه ناچیز محسوب می‌شود. به عنوان مثال، در برخی از کشورهای همسایه کسی که از چراغ قرمز عبور کند 5 میلیون تومان جریمه و 3 ماه بازداشت می‌شود، در نیوزیلند همچنین کسی که این جرم را مرتکب شود 6 هزار دلار جریمه و گواهینامه آن ضبط و 2 سال به زندان محکوم می‌شود و در ضمن اگر حادثه منجر به فوت شود 16 تا 19 هزار دلار جریمه نقدی می‌شود.


مهری با بیان اینکه این افزایش نرخ جریمه‌ها برای مردم عام نیست و تنها برای متخلفین است، گفت: بیش از 13 هزار نفر در 9 ماهه امسال در تصادفات کشته شدند، در این میان کمتر از 6 هزار راننده داشتیم که تصادف کردند و از این تعداد تنها 3 هزار نفر عامل اصلی تصادف و فوت بوده‌اند و این در مقابل 28 میلیون وسیله نقلیه‌ای که در کشور وجود دارد بسیار ناچیز است.


وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود دیوان عدالت اداری موقتا اجرای این افزایش نرخ جریمه‌ها را متوقف کرده است، توضیح داد: پلیس مجری قانون است و مصوبه هیات‌وزیران به همه دستگاه‌ها اعلام شده و ما اختیار قانونی برای اجرای این مصوبه را داریم و تاکنون از سوی قوه‌قضاییه یا دیوان عدالت اداری حکمی برای عدم‌اجرای این تصویب‌نامه به دست ما نرسیده است.


رییس پلیس راهور در پاسخ به پرسش دیگری مبنی‌بر اینکه چرا افزایش نرخ جریمه‌ها بیشتر از نرخ تورم بوده است،گفت: کارشناسان اقتصادی در هیات‌ دولت در خصوص میزان افزایش نرخ جریمه‌ها تصمیم‌گیری می‌کند. برابر قانون میزان جریمه‌ها باید هر سه سال یکبار افزایش پیدا کند که با توجه به قانون باید نرخ جریمه‌ها در سال 93 افزایش پیدا می‌کرد اما امروز نرخ جریمه‌ها در پایان سال 94 افزایش پیدا کرده و پلیس درخصوص کاهش یا افزایش نرخ جریمه‌ها تصمیم‌گیری نمی‌کند و در این زمینه کارشناسان دولت نظر می‌دهند.


کاهش 365 نفری متوفیان نسبت به سال گذشته


رییس پلیس راهور با اشاره به آمار پزشکی‌قانونی درخصوص متوفیان تصادفات رانندگی در 9 ماهه سال‌جاری عنوان کرد: طی 9 ماهه گذشته 365 نفر کمتر از سال گذشته به علت تصادفات رانندگی فوت شده‌اند.



وی با بیان اینکه در 9 ماهه سال 94، 13 هزار و 106 نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند،عنوان کرد: از این میان 22درصد عابرین پیاده و 23‌درصد موتورسیکلت‌سواران بودند که این تعداد آمار زیادی محسوب می‌شود و با توجه به شرایط کشور مردم باید با پلیس همکاری لازم را داشته باشند تا تلفات کمتری نسبت به گذشته را شاهد باشیم.


افزایش 100هزار نفری دارندگان گواهینامه رانندگی


مهری با بیان اینکه یک‌میلیون و 300 هزار وسیله نقلیه طی این مدت به چرخه ترافیکی اضافه شده است، تصریح کرد: برهمین اساس بیش از 100هزار نفر موفق شدند گواهینامه دریافت کنند که این نشان می‌دهد کاربران ترافیک و تعداد وسایل نقلیه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است، اما تعداد کشته‌ها نسبت به سال گذشته کمتر بوده است. ما باید برای کاربران جدید برنامه‌های اطلاع‌رسانی مناسب را داشته باشیم تا شاهد تصادفات کمتری باشیم.


ضبط 6 هزار جلد گواهینامه


مهری با بیان اینکه 6 هزار جلد گواهینامه طی 9 ماه گذشته از افرادی که دارای تخلفات رانندگی بودند و نمره منفی کسب کرده بودند، ضبط شده است، تصریح کرد: همچنین 24‌هزار گواهینامه در آستانه ضبط است و اگر کسانی که گواهینامه آنها در آستانه ضبط است به طور مستمر به مدت 6 ماه تخلفی انجام ندهند، نمرات منفی آنها پاک می‌شود. همچنین از ابتدای اجرای این طرح تا به امروز کمتر از 1000 جلد گواهینامه به صورت کلی ابطال شده است. هم‌اکنون بیش از 25‌میلیون گواهینامه فعال در سطح کشور داریم که کاربران ترافیکی محسوب می‌شوند. کسانی که گواهینامه آنها ضبط می‌شود در مرحله اول به مدت 3 ماه و در مرحله دوم به مدت 6 ماه از رانندگی محروم می‌شوند و اگر نمره منفی آنها به 20 برسد، آنها دیگر حق رانندگی ندارند و باید مجددا به آموزشگاه بروند و گواهینامه کسب کنند.


رییس‌ پلیس راهور با بیان اینکه اگر خودرویی یک‌میلیون تومان به بالا جریمه داشته و آن را پرداخت نکرده باشد، در هر کجای ایران توسط همکاران من برابر قانون متوقف می‌شود، عنوان کرد: خودروی راننده متخلف برابر قانون به پارکینگ منتقل می‌شود و زمانی که نسبت به پرداخت جریمه‌های خود اقدام کرد می‌تواند خودروی خود را تحویل بگیرد. همچنین رانندگان می‌توانند میزان جریمه‌های خود را از طریق سایت پلیس راهور 120 و سامانه پیامکی 110، 120، 2020 پیگیری و پرداخت کنند. همچنین میزان جریمه‌هایی که توسط پلیس اعمال شده است و مبلغ آن نسبت به سال گذشته 9درصد افزایش پیدا کرده است.


مهری عنوان کرد: اگر شخصی نسبت به جریمه‌ای که برای آن رد شده،اعتراض دارد می‌تواند ابتدا آن را با مراجعه به پلیس +10 و یا مرکز اجراییات اعلام کند، اگر به شکایت او رسیدگی نشد در پایان می‌تواند به واحد رسیدگی که توسط ریاست قوه‌قضاییه منصوب شده است مراجعه کرده و در نهایت ما موظفیم ظرف 24 ساعت به درخواست او رسیدگی کنیم.


کنترل نامحسوس ماموران راهور


وی با بیان اینکه پلیس برای کنترل عملکرد کارکنان خود به صورت محسوس و نامحسوس آنها را تحت‌نظر دارد،اضافه کرد: اگر ماموری عمدا جریمه‌ای را انجام ندهد یا برابر قانون به صورت ناحق جریمه‌ای را اعمال کند، این پلیس متخلف شناخته شده و مرجع قضایی به تخلفات او رسیدگی می‌کند.


الزام مراجعه به مراکز شماره‌گذاری


وی با بیان اینکه برابر آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی هر شخصی که قصد تعویض پلاک دارد باید قبل از مراجعه به دفاتر اسناد رسمی به مراکز شماره‌گذاری مراجعه کند، تصریح کرد: در مراکز شماره‌گذاری اصالت خودرو توسط کارشناسان پلیس راهور قبل از نقل و انتقال مورد بررسی قرار می‌گیرد، چه بسیار بوده خودروهایی که شماره بدنه و اتاق خودرو با یکدیگر متفاوت بوده است و یا خودرویی را که قصد خرید آن را داشته‌اند خودروی سرقتی بوده است، به همین منظور افراد باید قبل از هر اقدامی به مراکز شماره‌گذاری مراجعه کنند. مراجعه به دفاتر اسناد رسمی اختیاری است.


ممنوعیت تردد خودروهای فاقد پلاک ملی


عالی‌ترین مقام پلیس راهور با تاکید بر این موضوع که هر وسیله نقلیه متحرکی باید دارای پلاک ملی باشد، عنوان کرد: تا به امروز وسایل نقلیه نیروهای مسلح و وزارت دفاع فاقد پلاک ملی بودند که براساس تصمیم‌گیری ریاست کل نیروهای مسلح تمام این خودروها زین پس دارای پلاک ملی می‌شوند و این دستور توسط ریاست کل نیروهای مسلح ابلاغ شده و تردد هرگونه وسیله نقلیه فاقد پلاک ملی ممنوع است.


ساماندهی علائم راهنمایی و رانندگی


مهری با اشاره به ساماندهی علائم رانندگی از ابتدای سال‌جاری عنوان کرد: با توجه به تغییرات هندسی در شهرها و ساخت پل‌ها و زیرگذرهای جدید برنامه‌ای به منظور بازنگری تابلوها در سطح برون‌شهری و درون‌شهری در دست اجرا قرار خواهد گرفت که امروز تعداد زیادی از علائم کم شده‌اند و این طرح را نیز دنبال می‌کنیم.


اجرای طرح زمستانه تا 23 اسفندماه


رییس پلیس راهور با بیان اینکه طرح زمستانه با هماهنگی همه دستگاه‌های امدادی و خدماتی تا 23 اسفندماه اجرا می‌شود، گفت: این طرح‌ تاکنون با هماهنگی و موفقیت به پیش رفته و با توجه به اینکه امسال شرایط جوی و نزول بارش‌ها در سطح کشور نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما خوشبختانه ما در راه‌مانده‌ای نداشتیم و از تمام مسافران می‌خواهم قبل از حرکت از سلامت خودروی خود اطمینان حاصل کرده و وضعیت جاده‌ها را از مرکز کنترل ترافیک جویا شوند.


تمهیدات ترافیکی 22 بهمن


مهری با بیان اینکه در آستانه برگزاری سالگرد انقلاب یکی از طرح‌های ویژه ترافیکی در روز 22 بهمن اعمال می‌شود، عنوان کرد: پلیس راهور با به‌کارگیری تمام توان خود اعم از نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات به منظور برگزاری مراسم روز 22 بهمن و راهپیمایی استفاده می‌کند. از مردم می‌خواهم به اعلام محدودیت‌هایی که توسط همکارانم در استان‌ها و شهرستان‌ها اعلام می‌شود توجه ویژه داشته باشند و از حرکت با وسایل نقلیه در مسیر راهپیمایی به صورت جدی خودداری کنند و وسایل نقلیه خود را در محل‌های تعریف شده پارک کرده و وارد راهپیمایی شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر