صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
دانستنی‌های علمی/ ۴۴۷؛

چرا پیتزای مانده طعم خوبی می‌دهد؟

طعم خوب پیتزای مانده به دلیل حساسیت گیرنده‌های چشایی موجود روی زبان انسان است.
کد خبر : 655035

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، معمولا پیتزای مانده طعم بهتری نسبت به پیتزای تازه می‌دهد. وقتی پیتزا یک شب در یخچال می‌ماند، طعم‌های خوشمزه آن به طور خوشمزه‌ و ملایمی با یکدیگر ترکیب می‌شوند، بنابراین پیتزای مانده خوشمزه‌تر می‌شود. پیتزای سرد ساختار خود را حفظ می‌کند و لایه گوجه‌ای مانع از نفوذ چربی پنیر به پایه خمیری می‌شود. دمای غذا، گرم یا سرد بودن، بر درک طعم آن تاثیر زیادی می‌گذارد، غذاهای سرد معمولا طعم کمتری نسبت به غذاهای گرم دارند.


کانال‌های حساس به گرما در گیرنده‌های طعم شیرین و تلخ در دمای بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد به طور گسترده‌ای باز می‌شوند و یک واکنش‌ زنجیره‌ای برای ارسال سیگنال‌های قوی به مغز ایجاد می‌کنند. در دماهای پایین‌تر کانال‌ها به سختی باز می‌شوند و در نتیجه سیگنال‌ها ضعیف‌تر می‌شوند. گیرنده‌های طعم شور و ترش تحت تاثیر دما قرار نمی‌گیرند. به همین دلیل است که پیتزای سرد می‌تواند طعم شورتری داشته باشد و باز هم خوشمزه باشد.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر