صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱

چمنیان: قایدی آخرین اسیر شهرت نیست/ درآمد بالا آفت مالی بازیکنان ناپخته است

کارشناس فوتبال گفت: درآمد بالا برای بازیکنانی که به مرز پختگی نرسیده‌اند تبدیل به آفت مالی در فوتبال حرفه‌ای آنها می‌شود.
کد خبر : 654704

عباس چمنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره حواشی پیش آمده برای مهدی قایدی و اینکه او دیگر در فهرست تیم شباب الاهلی امارات جایی ندارد، اظهار کرد: مهاجم سابق استقلال اولین بازیکن مستعدی نیست که از فوتبال حرفه‌ای فاصله می‌گیرد و آخرین هم نخواهد بود. دلیل خارج شدن این قبیل بازیکنان از جاده ترقی فقدان آموزش در سطوح پایه است. امثال قایدی معمولی نیستند و به خاطر قابلیت‌های فنی بالایی که دارند خیلی زود در کانون توجه قرار می‌گیرند و اگر مراقب نباشند اسیر شهرت می‌شوند. مسائل متعددی برای بازیکنان شاخص وجود دارد که هر کدام از آنها به تنهایی می‌توانند برای بازیکن مشکل‌ساز شوند. بازیکنان جوانی که هنوز تجربه پیدا نکرده‌اند و به پختگی نرسیده‌اند اگر پایگاه اجتماعی مشخصی نداشته باشند درآمد بالا برای آنها آفت مالی خواهد بود و دچار لغزش‌های متوالی می‌شوند و از مسیر رشد و ترقی خارج می‌شوند.


وی ادامه داد: متأسفانه در نظام آموزش و پرورش درس یا بخشی به عنوان مهارت‌های زندگی کردن و رفتارهای اجتماعی نداریم. به طور مخصوص در فوتبال نیاز داریم تا آموزش‌های لازم به فوتبالیست‌ها برای برخورد با پدیده‌های اجتماعی پس از شهرت داده شود و از سویی دیگر مکمل آن برخورد باشگاه‌ها با بازیکنان خطاکار است اما ملاحظاتی وجود دارد که مانع از چنین برخوردهایی می‌شود. اگر موردی مانند اتفاقی که برای مهدی قایدی رخ می‌دهد به دلیل آن است که باشگاه‌های خارجی در رابطه با افت بازیکنان خود بسیار جدی برخورد می‌کنند و در رفتارشان اغماض جایی ندارد. راهکار نجات فوتبالیست‌های آینده‌داری چون قایدی آموزش تفکرات حرفه‌ای، رفتار و نگرش‌های اجتماعی است و باید ظرفیت بازیکنان را به طرز قابل توجهی بالا برد تا خیلی زود از مسیر پیشرفت خارج نشوند. آنها باید بدانند تنها عوامل فنی در رشد آنها تأثیر ندارند و مسائلی دیگر می‌تواند مسیر رشدشان را منحرف کند.


کارشناس فوتبال با اشاره به دلایل رشد فوتبال در سطح اول دنیا بیان کرد: یکسری استانداردها برای ارتقای فوتبالیست‌ها تعریف شده و از آنها پیروزی می‌شود. در کنار مسائل فنی، موارد ذهنی ظرفیت‌های لازم را برای زندگی حرفه‌ای یک بازیکن ایجاد می‌کند. بازیکنان ایرانی که لژیونر می‌شوند به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک دسته نمی‌توانند با شرایط تیم جدیدشان تطابق پیدا کنند و دیپورت می‌شوند. دسته دوم پله‌های ترقی را به خوبی بالا می‌روند و باعث افتخار فوتبال ایران می‌شوند. در حال حاضر مهدی طارمی و سردار آزمون بارزترین مثال در این زمینه هستند. در گذشته هم علی دایی، جواد نکونام، مهدی مهدوی‌کیا، وحید هاشمیان، مسعود شجاعی، اشکان دژآگه و ... به فوتبال ایران اعتبار دادند و در تیم‌های باشگاهی خود نمایش‌های درخشانی ارائه کردند. ضمن اینکه در حال حاضر علیرضا جهانبخش و نفراتی چون علی قلی‌زاده و اللهیار صیادمنش نمایش‌های خوبی دارند.




بیشتر بخوانید:





چمنیان خاطرنشان کرد: شرط موفقیت در زمینه استعدادپروری آموزش و ایستادن روی اصول حرفه‌ای است. با قاطعیت می‌توان فوتبالیست بزرگ تولید کرد و باعث ساختن شخصیت حرفه‌ای بازیکنان می‌شود. متأسفانه سیاست ماله‌کشی باعث پنهان ماندن خطاهای بازیکنان می‌شود و زمانی که تشت رسوایی بر زمین می‌افتد کمتر کسی مسئولیت را قبول می‌کند. برخورد با بازیکنان مستعد بعضاً هزینه گزافی دارد اما به سایر بازیکنان هشدار می‌دهد تا جدیت بیشتری داشته باشند. بازیکنی با شاخصه‌های مهدی قایدی در شرایطی به تیم کمک می‌کند که تمرکز کافی را برای خدمت به تیم داشته باشد و وقتی در اختیار تیم نیست سرمربی وی به صراحت می‌گوید او بیشتر به تفریح مشغول است و احتیاجی به چنین بازیکنی ندارد. اگر تلنگری که به چنین بازیکنی زده می‌شود او را به خود آورد بار دیگر برای تیم به بازی گرفته می‌شود و در غیر این صورت دیگر نفرات جای او را پر خواهند کرد.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر