صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

کاهش ۵۰ درصدی وزن سازه بتنی با فناوری ایرانی/ سنگینی وزنه ایران‌ساخت‌ها در برابر محصولات خارجی

یکی از شرکت‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی موفق به توسعه فناوری شده که وزن سازه‌های بتنی را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
کد خبر : 654498

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- هانیه حیدری، یکی از شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی که به صورت تخصصی در حوزه سقف‌های بتنی فعالیت می‌کند، فناوری جدیدی در حوزه دال‌های ساختمانی ابداع کرده است. دال بتنی نوعی سقف است که به صورت یکپارچه از مصالحی مانند بتن و فولاد ساخته می‌شود، از آنها در ساخت انواع سازه با کاربردهای متفاوت، ساخت عرشه، انواع پل و کف‌سازی‌ها استفاده می‌شود و اجزای تشکیل‌دهنده دال میلگرد و بتن است و ضخامت آن بین ۱۰ تا ۵۰ سانتی‌متر است. علی بهاور، مدیرعامل این شرکت فناور می‌گوید؛ «فعالیت در حوزه ساختمان را حدو ۱۰ سال پیش آغاز کردیم، از سال ۱۳۸۳ روی بومی‌سازی فناوری‌های نوینی کار کردیم که در صنعت ساختمان‌ آمریکا و اروپا به کار می‌رفت. درنهایت دو سال قبل فناوری نوینی را ابداع کردیم که کانتون نام دارد.»




بیشتر بخوانید:


ارائه خدمات شهر هوشمند در یک قدمی کلان شهرهای ایران/ وقتی دانشگاه آزادی‌ها دست‌ به کار می‌شوند




به گفته وی «این فناوری در دال‌های ساختمانی کاربرد دارد و قابل‌رقابت با نمونه‌های اروپایی و آمریکایی است. کانتون فناوری برای سبک‌سازی سقف است که نمونه مشابهی از آن در آلمان و ایتالیا وجود دارد. با استفاده از این فناوری سقف سبک می‌شود و درنتیجه می‌توان فاصله میان ستون‌ها را تا ۱۵ متر افزایش داد. نمونه فناوری که در اروپا استفاده می‌شود، وزن سقف بتنی را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد، فناوری نوینی که ما توسعه داده‌ایم می‌توان وزن سقف بتنی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. درواقع فناوری ایرانی نسبت به فناوری‌ اروپایی ۲۰ درصد عملکرد بهتری دارد. کاهش وزن در ساختمان امری بسیار مهم است، این ویژگی باعث می‌شود ساختمان عملکرد بهتری در زمان وقوع زلزله داشته باشد. همچنین با سبک‌سازی سقف، فاصله میان ستون‌ها بیشتر می‌شود و معمار می‌تواند عملکرد آزادانه‌تری داشته باشد.»


از رفع نیاز داخلی تا عدم توجه به صنعت ساختمان


مدیرعامل این شرکت فناور بیان می‌کند «در حال حاضر از این فناوری نوین در ساخت و سازهای داخل کشور نیز استفاده می‌شود. سه سال در خصوص فناوری کانتون کار شده است، تست‌های اولیه به صورت ابتدایی در دانشگاه انجام شد، نمونه‌های آزمایشگاهی ساخته و مدل‌سازی کامپیوتری روی آن انجام شد. در مرحله بعدی نمونه اولیه کاربردی ساخته و در ساختمان کوچکی استفاده شد. درنهایت به تولید انبوه و تجاری‌سازی رسید. این فناوری ثبت اختراع و ثبت برند شده و هم اکنون در ۳۵ پروژه ساخت و ساز در هشت استان مختلف کشور از این فناوری نوین استفاده می‌شود. حدود یک سال است که تولید انبوه این محصول شروع شده و در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از نیاز بازار داخلی را پوشش می‌دهیم چراکه از ابتدای کار، زمان زیادی را برای بازاریابی، توجیه کارفرما و نظام مهندسی‌ها گذاشتیم. با توجه به استقبال گسترده کارفرماها از این فناوری، می‌توانیم پوشش بازار را در سال جاری به ۳۰ درصد برسانیم.»


به گفته بهاور «با وجود این که فناوری نوین ما ثبت اختراع داخلی و خارجی دارد اما تاکنون موفقیتی در دانش‌بنیان کردن آن نداشتیم چراکه در این سیستم زیرشاخه‌ای برای سیستم‌های ساختمانی تعریف نشده است. این فناوری را چند باری در سامانه دانش‌بنیان ثبت کردیم اما ارزیاب‌ها بدون ارائه دلیل درستی آنها را رد کرده‌اند. نامه‌های اعتراضی ما نیز به جایی نرسیده است. صنعت ساختمان در زیرشاخه‌های دانش‌بنیان جایگاه شناخته شده‌ای ندارد و به همین دلیل به فناوری‌های این حوزه توجهی نمی‌شود. این در حالی است که این تکنولوژی در سایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان فناوری نوین ثبت شده و نمونه‌های خارجی آن جایزه‌های بسیاری را کسب کرده‌اند.»




بیشتر بخوانید:


درمان اختلالات کبد با گجت ایرانی/ دستگاهی که سلامت روان را بهبود می‌بخشد




مزایای محصول ایرانی چیست؟


وی در خصوص مزایای این محصول می‌گوید؛ «مهم‌ترین مزیت این فناوری کاهش ۵۰ درصد وزن سازه است که ۲۰ درصد از نمونه خارجی نیز بیشتر است. دو برند آلمانی و ایتالیایی در ایران نیز نمایندگی دارند و محصول به فروش می‌رسانند. با این حال عملکرد محصول ایرانی حدود ۲۰ درصد بالاتر است. قالب‌های بتنی از پلی‌پروپیلن ساخته می‌شوند و پس از بتن‌ریزی کاربردی ندارند، به عبارت دیگر یک بار مصرف هستند. شرکت ما از مواد بازیافتی برای ساخت قالب‌های بتنی استفاده می‌کند که نه‌تنها به محیط زیست آسیب نمی‌رساند بلکه قیمت محصول نهایی را نیز کاهش می‌دهد. محصول ایرانی از جهات زیادی قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است. این فناوری ترکیبی از محصول و خدمات است، یکسری محاسبات برای سازه باید انجام شود، از سوی دیگر شکل قالب نیز بسیار مهم است. پس از این که شکل قالب طراحی صنعتی شود، به یکدیگر وصل شده و روی سقف چیده می‌شوند. تمامی این اقدامات باید صورت بگیرد تا وزن سازه کاهش یابد. محاسبه و محصول در کنار یکدیگر این فناوری را ایجاد می‌کند.»


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر