صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۳

رونمایی از طرح ساخت نخستین نیروگاه‌ تالابی دنیا در بریتانیا

بریتانیا در راستای برنامه‌های اخیر خود برای تولید انرژی ارزان و پاکیزه، از طرح اولیه نخستین نیروگاه‌های تالابی در دنیا رونمایی کرد. این نیروگاه از جزر و مد ناشی از جاذبه ماه، برق تولید خواهد کرد.
کد خبر : 6534

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از BBC، پروژه نیروگاه‌های تالابی بریتانیا شامل شش تالاب، چهار تالاب در ولز، یک تالاب در سامرست و یک تالاب در کامبریا می‌شود. این شش نیروگاه تالابی ۸ درصد برق بریتانیا را تولید خواهند کرد.


تالاب ساحلی پهنه آبی کم عمقی است که حائلی طبیعی آن را از پهنه آبی بزرگتری مثلا یک دریاچه جدا کرده باشد. عمق این تالاب، هماهنگ با پهنه آبی که به آن متصل است، با جزر و مد کم و زیاد می شود.


هزینه این پروژه 30 میلیارد پوند است و نیاز به عملیات مهندسی بزرگی دارد، مثلا دیواره سد تالاب سوانزی در ولز 8 کیلومتر طول خواهد داشت و 3/2 کیلومتر در دریا پیشروی خواهد کرد.



دیواره سد تالاب سوانزی در ولز 8 کیلومتر طول خواهد داشت و 3/2 کیلومتر در دریا پیشروی خواهد کرد


با این حال شرکت‌های سازنده معتقدند با وجود هزینه بالای ساخت سدهای تالابی، ارزانی برق تولیدی، هزینه را جبران خواهد کرد.


مقامات برتانیا معتقدند که این پروژه گرانقیمتی است اما به مرور زمان سرمایه بر خواهد گشت چون تولید برق بسیار ارزان خواهد بود. قرار است هزینه ساخت نیروگاه‌ از محل قبض برق خانوارها تامین شود.


اد دیوی، وزیر انرژی بریتانیا که از حامیان این پروژه است، گفت: ما بزرگترین جزر و مدهای دنیا را در بریتانیا داریم و اگر بتوانیم از انرژی تمیز آنها بهره‌برداری کنیم بسیار مفید خواهد بود».


برای ساخت این نیروگاه‌ها، در واقع سدی بین دریاچه و تالاب ساخته می‌شود. در زمان مد آب دریا یا دریاچه بالا می‌آید و پشت دیواره این سد جمع می‌شود.


در زمان جزر که آب دریا پایین می‌رود، دریچه‌ها بسته هستند و مانع می‌شوند آب از تالاب به سمت دریا حرکت کند. وقتی آب به حد کافی جمع شد و فشار به حد کافی رسید، دریچه باز می‌شود و آب از تالاب به دریا حرکت می‌کند و در مسیر خود توربین‌ها را به حرکت درمی‌آورد.


شرکت‌هایی که در زمینه تولید انرژی فعالیت می‌کنند به برق تالابی علاقه زیادی دارند چون برخلاف دیگر منابع پاکیزه انرژی مثل انرژی باد و خورشید، جزر و مد قابل پیش‌بینی است.


در هر روز دو بار آب از دریا به سمت تالاب و دو بار در مسیر عکس حرکت خواهد کرد و نیروگاه به طور متوسط روزی ۱۴ ساعت فعال خواهد بود.



از این نیروگاه‌ها برای برنامه‌های گردشگری، فرهنگی، ورزشی و تفریحی استفاده خواهد شد



انتهای پیام/

ارسال نظر