مشاوره حقوقی روزه خواری در ملا عام
به گزارش خبرگزاری آنا، مجازات روزه خواری در ملا عام یکی از مشکلاتی بوده که افراد در ایام مبارک رمضان با آن روبرو هستند. در این زمینه فرقی هم ندارد که شما واقعا روزه خواری کرده باشید یا فقط به آن تظاهر کنید. در هر صورت، پلیس میتواند نسبت به این موضوع رسیدگی کرده و شما را مجازات کند.
ایا روزه خواری در ملا عام جرم است؟
روزه یکی از واجبات دین اسلام بوده که بر مسلمانان واجب است. بنابراین باید در ماه مبارک رمضان، در ساعات مشخصی از خوردن و آشامیدن امتناع کنند. تنها در صورت بیماری و سفر میتوان از گرفتن روزه اجتناب کرد که آن هم باید از سوی پزشک تعیین شده باشد. از آن جایی که حکومت اسلامی در کشور ایران برقرار بوده، بنابراین قوانینی هم در ماه رمضان بر جامعه برقرار است.
بنابراین طبق قانون روزه خواری در ملا عام در رمضان جرم خواهد بود. در صورتی که مجری قانون متوجه این موضوع شود، میتواند فرد روزه خوار را مجازات کند. براساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی هر فردی که به صورت علنی در اماکن عمومی و معابر تظاهر به روزه خواری کند، مجازات میشود. تنها در صورتی که دلیل موجهی برای این کار داشته باشد؛ به عنوان مثال در اثر گرما در خیابان غش کند، این اجازه را دارد تا خوراکی یا نوشیدنی را میل کند.
مجازات جرم روزه خواری در ملا عام
همانطور که گفتیم روزه یکی از واجبات دین اسلام بوده و براساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی اگر فردی در ملاعام روزه خواری کند، به مجازات محکوم میشود. البته این در شرایطی بوده که دلیل موجهی برای این کار نداشته باشد. مجازات فرد به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا تا 74 ضربه شلاق خواهد بود.
البته در مورد روزه براساس تغییراتی که در جامعه رخ میدهد، قوانین مختلفی هم وضع میشود. به عنوان مثال در دوران شیوع کرونا از آن جایی که بسیاری توانایی روزه گرفتن نداشتند، مجریان قانون با افراد روزه خوار برخورد سهلگیرانهتری داشتند. با این حال اگر قصد دارید تا در مورد این موضوع اطلاعات دقیق و به روزی کسب کنید، پیشنهاد ما این است که از مشاوره حقوقی با وکیل کاربلد در این حوزه بهرهمند شوید.
در صورتی که در شهر دیگری مسافر هستید یا به دلیل شرایط فیزیکی مجبور به نوشیدن آب یا خوردن خوراکی در سطح شهر هستید، بهتر است برای جلوگیری از مجازات این کار را در خیابانها و کوچههای خلوت انجام داده و سعی کنید در ملا عام روزه خواری نکنید.
مرجع صالح برای رسیدگی به جرم روزه خواری در ملا عام
هنگامی که قانون گذار در ماه مبارک رمضان با روزه خواران در ملا عام برخورد میکند، میتواند صرفا با یک تذکر عبور کرده یا فرد را مجازات کند. در صورتی که تذکر زبانی داده شود، نیازی به پیگیریهای حقوقی وجود ندارد اما در صورتی که فرد جریمه شده و پروندهای برای او تشکیل شود، ملزم به پیگیری حقوقی در مراجع صالح است.
طبق قانون مرجع صالح برای رسیدگی به جرم روزه خواری در ملا عام، دادگاه عمومی است. بنابراین در صورتی که با چنین موضوعی برخورد کردید، لازم است تا با استخدام یک وکیل کیفری برای پرونده کیفری اقدام به پیگیری این پرونده کنید. در صورتی که در نوروز هم چنین موضوعی برای شما پیش آمد میتوانید با شماره تلفن 02147625900 تماس بگیرید. مشاوره حقوقی روزه خواری میتواند پرونده شما را به سریعترین شکل ممکن حل و فصل کند.
ایا مجازات روزه خواری در ملا عام قابل گذشت است؟
جرمها از لحاظ جنبه انجام آن به دو دسته جنبه عمومی و خصوصی تقسیم بندی میشوند. جرمهایی که فقط جنبه خصوصی دارند، در صورتی که شاکی از آن بگذرد از دید قانون هم قابل گذشت خواهد بود. این در حالی است که برخی جرمها جنبه عمومی هم داشته و به دلیل جنبه عمومی قابل گذشت نیستند. به عنوان مثال کلاهبرداری یکی از جرمهایی بوده که جنبه عمومی آن بر جنبه خصوصی اهمیت دارد.
روزه خواری در ملا عام از جرمهایی بوده که به راحتی قابل گذشت نیست. در مورد این جرم در ماده 104 قانون مجازات اسلامی صحبت شده در نتیجه جز جرایمی بوده که اگر مرتکب آن شوید، به راحتی نمیتوان از آن گذشت. پس اهمیت دارد که حتما اگر درگیر چنین پروندهای شدید در همان ابتدا یک وکیل استخدام کرده تا بتواند پرونده را از جنبههای حقوقی مورد بررسی قرار دهد.
مجازات روزه خواری در ماشین
سوال مهمی که مطرح میشود این است که اگر کسی در اتومبیل خود مشغول روزه خواری باشد، آیا در حال ارتکاب به جرم است؟. در پاسخ باید گفت که طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی در صورتی که هر گونه فعل حرامی مانند روزه خواری در انظار عمومی و معابر رخ دهد، جرم محسوب میشود. از آن جایی که طبق آخرین لایحههای ثبت شده اتومبیل هم جز معابر عمومی محسوب میشود، بنابراین خوردن غذا و نوشیدن آب هم در خودرو جرم است. البته گاهی ممکن است فرد مشخصا در حال روزه خواری نباشد و فقط تظاهر به آن کند اما باز هم در صورتی که توسط پلیس نظارت شود؛ میتوان با او برخورد جدی کرد.
مشاوره حقوقی فوری بازداشت بخاطر تظاهر به روزه خواری
در صورتی که به دلیل تظاهر به روزه خواری توسط پلیس دستگیر شده باشید، میتوانید برای پیگیری پرونده و استخدام وکیل به موسسات مختلف مراجعه کنید. موسسه حقوقی وکیل تلفنی در ایام عید به صورت شبانه روزی به پروندههای بازداشت به دلیل تظاهر به روزه خواری رسیدگی میکند. وکلای برجسته و متخصص در این زمینه به شما به صورت تلفنی و حضوری مشاوره میدهند.
هزینه مشاوره حقوقی در موسسه وکیل تلفنی براساس مدت زمان مشاوره شما تعیین میشود. هرچه مدت زمان مشاوره شما بیشتر باشد، هزینه پرداختی آن هم بیشتر خواهد بود. مشاوره حقوقی با وکیل
انتهای پیام/