صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۴

جنگ با ایران؛ راه حل دربار سعودی برای عبور از بحران مشروعیت داخلی و منطقه‌ای!

روزنامه السفیر در گزارشی، جنگ رسانه‌ای عربستان علیه ایران و شیعیان را اقدامی برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی عربستان دانست.
کد خبر : 65253

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه السفیر امروز چهارشنبه در گزارشی به قلم فؤاد ابراهیم با عنوان «اختلاف عربستان – ایران و شیعیان منطقه» نوشت: «برخی چهره‌های فرهیخته و تشکیلات وابسته به جبهه سعودی با استفاده از عناوین طایفه‌ای، دینی و مذهبی و با هدف تحریف واقعیت‌ها می‌کوشند تنش سیاسی میان ایران و عربستان را تزئین کنند. آن‌ها می کوشند با تغذیه عرصه فرهنگی و رسانه‌ای، اختلافات ملت‌های عربی و اسلامی را شدت بخشند و میان ملت عربی و اسلامی فاصله بیاندازند. آن‌ها حتی درصدد هستند تا این اختلافات را از دایره منطقه خلیج (فارس)، جهان عرب و اسلام خارج کنند و به آن بعد بین‌المللی بدهند.»


پادشاهی عربستان برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های سیاسی و اقتصادی خود، سیاست فرار رو به جلو را به‌وسیله افزایش تدابیر سرکوبگرانه مانند بازداشت‌ها، اعدام‌ها، ارعاب شهروندان و ایجاد مشکل برای شیعیان داخل را در پیش گرفته است.

السفیر می‌نویسد: «دشمنی با ایران محدود به اعتقاد ایرانی ها به مذهب شیعه نیست و در آینده همه وابستگان به آن ها را شامل می‌شود و تفاوتی نخواهد کرد که این وابستگان عرب یا غیر عرب باشند. کسانی که به صورت مداوم درحال شعله‌ور کردن جهنم طایفه‌گری هستند دارای تفکرات و ایدئولوژی‌های متعددی از سلفی، ملی‌گرا، لیبرال گرفته تا بعضی از مسیحیان عرب هستند.»


این روزنامه لبنانی می‌نویسد: «امروزه نزاع عربی و ایرانی در حال جایگزینی نزاع عربی و اسرائیلی است، تا بدین‌وسیله استبداد، عقب‌ماندگی و فساد (نظام‌های عربی) توجیه شود. بنابراین تصادفی نیست که بانگ دشمنی با ایران با شکست‌های اقتصادی، امنیتی، نظامی و سیاسی عربستان و اطرافیانش هم‌زمان شده است.»


ابراهیم نوشت: «می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که این دشمنی تا هنگامی که زنجیره شکست‌ها و ناکامی‌ها ادامه داشته باشد، متوقف نخواهد شد و عربستان برای سرپوش گذاشتن بر بحران‌های داخلی به‌دنبال هر بهانه‌ای است تا به این دشمنی ادامه دهد.»


السفیر می‌نویسد: «پادشاهی عربستان برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های سیاسی و اقتصادی خود، سیاست فرار به جلو را با افزایش تدابیر سرکوبگرانه مانند بازداشت‌ها، اعدام‌ها، ارعاب شهروندان و ایجاد مشکل برای شیعیان داخل در پیش گرفته است. پس از اعدام شهید شیخ نمر، سیاست فرار به جلو وارد نقطه عطف شدیدی شد و گزینه‌های پیش دستانه‌ای به‌وسیله احیای سنت دشمنی با ایران که از زمان انقلاب 1979 (1358) آغاز شد، در پیش گرفته شده است.»


به‌نوشته السفیر، پادشاهی عربستان در داخل با بحران اقتصادی، سیاسی و امنیتی مواجه است و در خارج نیز به‌دلیل ارتباط عقایدش با تروریسم با بحران ایدئولوژیکی مواجه شده است، بنابراین تنها راه گریز، برهم زدن اوضاع و غرق کردن فضای منطقه با حجم بسیاری از نوشته‌ها و مطالب و برنامه‌های ضد شیعی است.»


این روزنامه لبنانی نوشت: «افتادن بعضی از فرهیختگان سعودی و عرب منطقه در تله سخنرانی‌های مرگبار فرقه گرایانه و طایفه ای و نژادپرستانه، بیانگر بحران هویت و فکر است. با در نظر گرفتن اقدامات دولت‌های عربی و به‌ویژه سعودی، مشخص می‌شود که آنان در اقدامی تخریبی با متهم کردن ایران تلاش می‌کنند اقدامات سرکوبگرانه ضد شیعیان و همچنین ویرانی گسترده یمن در حملات جنگنده‌های سعودی را تحت ادعای نبرد با ایران توجیه کنند.»


انتهای پیام/

برچسب ها: ایران و عربستان
ارسال نظر