صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۱ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۱

برگزاری اولین نماز جمعه ماه رمضان در کشمیر پس از دو سال

منابع محلی از برگزاری باشکوه اولین نماز جمعه ماه مبارک رمضان پس از دو سال در جامو و کشمیر خبر داده‌اند.
کد خبر : 651404

به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا در کشمیر، مسلمانان کشمیر امروز هشتم آوریل توانستند پس از دو سال تعطیلی کرونایی نماز جمعه را در سرینگر اقامه کنند.


"اُوین علی" خبرنگار افتخاری آنا در کشمیر در گزارشی از طنین‌انداز شدن اذان نماز جمعه در سرینگر خبر داده است.



اولین نماز جمعه پس از دو سال در کشمیر (فیلمبردار و تصویربردار: عبید مختار)


وی افزود که شمار زیادی از مسلمانان این منطقه در زیارتگاه معروف "خانکاه مولا" سرینگر در مرکز این شهر گرد هم آمدند و نماز جمعه را به صورتی باشکوه اقامه کردند.






کشمیر منطقه‌ای در شمال غربی شبه‌قاره هند است که از ایالت جامو و کشمیر تحت کنترل هند، ایالت گلگت-بلتستان و کشمیر آزاد تحت کنترل پاکستان و منطقه اقصی چین تحت کنترل جمهوری خلق چین تشکیل می‌شود. این منطقه عمدتاً کوهستانی است و رشته‌کوه قراقروم شامل قله "کی۲" دومین نقطه مرتفع کره زمین و چندین قله مرتفع دیگر در آن قرار دارند. کشمیر یکی از حوزه‌های اصلی نفوذ زبان فارسی به‌شمار می‌رود.


ایالت هندی جامو و کشمیر حدود ۱۰۱ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در سرشماری سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۲ میلیون نفر جمعیت داشته‌است. پایتخت تابستانی آن سرینگر مرکز تاریخی منطقه و پایتخت زمستانی آن جامو است. منطقه تحت کنترل پاکستان از کشمیر آزاد به پایتختی مظفرآباد با مساحت پنج هزار و ۶۱۹ کیلومتر مربع و ایالت گلگت بلتستان با مساحت حدود ۷۲ هزار کیلومتر مربع تشکیل می‌شود و مساحت مناطق عمدتاً خالی از سکنه تحت کنترل چین هم حدود ۴۲ هزار کیلومتر مربع است.


سابقه تاریخی حضور تشیع در کشمیر به سده هشتم بازمی‌گردد. در این دوران برخی از صوفیان و علمای شیعه ایرانی و گروهی از سادات به این منطقه مهاجرت کردند. گسترش تشیع با تأسیس سلسله چک‌ها در کشمیر به اوج خود رسید. بعد از چک‌ها بااینکه شیعیان تا امروز از قدرت سیاسی به دور بوده‌اند، همچنان به حیات اجتماعی خود در کشمیر ادامه داده‌اند.



انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر