روسیه به تحریمها علیه خانواده پوتین پاسخ میدهد/ سفر رئیس کمیسیون اروپا به کییف
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، از ۴۲ روز پیش که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دستور ورود نیروهای مسلح این کشور را به خاک اوکراین با هدف تخریب ماشین جنگی و گروههای نئونازی، حفظ امنیت روس تبارها در شرق اوکراین و جلوگیری از پیوستن کییف به ناتو اعلام کرد تا روز گذشته که دستور خروج از کییف صادر شد، اوضاع مناطق عملیاتی کاملاً متفاوت از فاز نخست عملیات مسکوست.
بهدنبال چند دور مذاکره که آخرین آنها در استانبول انجام شد، مقامهای سیاسی مسکو و کییف به توافقاتی دست یافتند که مهمترین نتیجهاش خروج نیروهای روسیه از شمال و شمال شرق اوکراین بود.
روز چهلوسوم در حالی آغاز شده است که ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت، باید تحریمها علیه روسیه را حفظ کرد، سطح دفاعی را افزایش داد و برای جنگی طولانی مدت آماده شد.
ترکیه: مذاکرات مستقیم برای آتشبس در سطح وزیران امور خارجه اوکراین و روسیه ادامه خواهد یافت
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه نشست ناتو در بروکسل گفت: انتظار میرود جلسات بیشتری در ترکیه احتمالاً ابتدا میان تیمهای مذاکرهکننده و سپس میان وزیران امور خارجه برگزار شود. بر این اساس هر دو طرف توافق کردند رؤسای جمهور بتوانند با یکدیگر دیدار کنند.
در عین حال چاووش اوغلو اعتراف کرد، تصاویر جنایات جنگی که گفته میشود بهوسیله روسها در شهر بوچای اوکراین انجام شده است، به فضای نسبتاً مثبت مذاکرات آسیب رساند.
لیتوانی بسته تحریم جدید پیشنهادشده کمیسیون اروپایی علیه روسیه را ناکافی دانست
لیتوانی بسته تحریمهای جدید علیه روسیه را که بهوسیله اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا ارائه شده است، ناکافی میداند. گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانی در حاشیه دیدار با همتایان خود از کشورهای ناتو در بروکسل گفت: این مأیوس کننده است که فقط میخواهیم واردات زغال سنگ روسیه را ممنوع کنیم. زغال سنگ تنها بخش بسیار کمی از واردات را تشکیل میدهد.
وی تحریمهای نفتی را گام بعدی دانست و در عین حال این موضوع را قابل درک دانست که محدودیتهای واردات گاز از روسیه دشوارتر است و برخی کشورها باید بهتر در این راستا آماده شوند.
انگلیس ۹ فرد جدید را به فهرست تحریمهای ضد روسی افزود
بهدنبال اعمال تحریمهای آمریکا علیه افراد و نهادهای روسی، انگلیس ۹ فرد جدید را به لیست تحریمهای خود علیه روسیه اضافه کرد.
در عین حال لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس گفت: شدیدترین تحریمهایی را که تاکنون علیه روسیه اعمال کردهایم، اعلام کردم.
افزایش واردات گاز طبیعی اروپا از روسیه در دوران جنگ اوکراین
واردات گاز طبیعی اروپا از روسیه در ماه مارس و با وجود جنگ، افزایش یافته است. طبق محاسبات خانه تحلیل لندن ICIS، شرکت دولتی گازپروم روسیه دستکم ۱۰.۱۴ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را به مشتریان اتحادیه اروپا و انگلیس در نخستین ماه جنگ تحویل داد.
این میزان تحویل گاز حدود یکچهارم بیشتر از فوریه و البته ۳۶ درصد بیشتر از ژانویه بوده است. به این ترتیب روسیه با سهم ۲۳ درصدی، کمی جلوتر از نروژ (۱۰.۰۸ میلیارد متر مکعب) مهمترین کشور تأمینکننده گاز اروپاییها بوده است.
رئیس کمیسیون اروپا جمعه به کییف سفر خواهد کرد
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا میخواهد روز جمعه در کییف با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دیدار کند. جزئیات نشست برنامهریزی شده به دلایل امنیتی منتشر نخواهد شد.
کمیسیون اروپا پیشتر اعلام کرده بود رئیس اتحادیه این هفته به کییف سفر خواهد کرد. طبق اطلاعات بروکسل، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این سفر فون در لاین را همراهی خواهد کرد.
مخالفت برزیل با تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی غرب علیه روسیه
کارلوس آلبرتو فرانکو فرانتس، وزیر امور خارجه برزیل تحریمهای یکجانبه کشورهای مختلف علیه روسیه بهخاطر وضعیت فعلی اوکراین را غیرقانونی خواند.
وی در نشست کمیسیون پارلمانی درباره روابط خارجی گفت: تحریمها نه تنها بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی هستند، بلکه میتوانند تأثیر اقتصادی این درگیری را تشدید کرده و بر زنجیره تامین کالاهای اساسی مانند مواد غذایی و مواد اولیه اساسی در سطح جهان تأثیر منفی بگذارند.
تلاش برلین برای جلوگیری از انتقال جنگ اوکراین به خیابانهای آلمان
نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان اعلام کرد میخواهد از انتقال جنگ اوکراین به داخل این کشور جلوگیری کند. وی گفت: به همین دلیل است که ما به وضوح از خود در برابر دروغها و تبلیغات روسیه دفاع میکنیم. ما باید به دقت مراقب میزان خطر برای شهروندان روسیه و اوکراین در آلمان باشیم.
مقامهای این کشور از آغاز تهاجم روسیه در ۶ هفته پیش تاکنون ۳۸۳ جنایت ضد روسیه و ۱۸۱ جنایت ضد اوکراینی را ثبت کردهاند که عمدتاً توهین، خسارت مالی و همچنین برخی اعمال خشونتآمیز بوده است.
وزیر کشور آلمان گفت: برای ما روشن است که باید از هر فرد در کشورمان محافظت کنیم.
رأیگیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تعلیق موقت روسیه از شورای حقوق بشر
مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر امروز درباره تعلیق موقت روسیه از شورای حقوق بشر این سازمان رأی خواهد داد. اکثریت دو سوم از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد برای تعلیق عضویت روسیه در این نهاد ضروری است. پس از جنایات غیرنظامیان در بوچا، آمریکا و انگلیس خواستار حذف این کشور از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شدند.
۴۷ کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۰۶ در ژنو تأسیس شد، نمایندگی دارند. آنها توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای یک دوره سه ساله انتخاب میشوند. عضویت فعلی روسیه تا سال ۲۰۲۳ ادامه دارد.
هشدار برنامه جهانی غذا درباره تشدید بحران فقر و گرسنگی بهدلیل جنگ اوکراین
مارتین فریک، مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) در آلمان گفت: بسته به مدت جنگ، میان ۳۳ تا ۴۷ میلیون نفر دیگر ممکن است به گرسنگی و فقر دچار شوند.
بهگفته وی حتی قبل از شروع جنگ اوکراین هم تعداد افرادی که از گرسنگی حاد رنج میبردند به رکورد غمانگیز ۲۷۶ میلیون نفر رسیده بود.
نمایندگان کنگره آمریکا خواستار بررسی جنایات جنگی در اوکراین شدند
مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در نشست خود لایحهای تصویب کرد که طبق آن رئیسجمهور آمریکا باید گزارشی درباره جمعآوری اطلاعات لازم درباره جنایات جنگی احتمالی در اوکراین به قانونگذاران ارائه کند.
این ابتکار مورد حمایت ۴۱۸ نماینده کنگره قرار گرفت و هفت نماینده نیز با آن مخالفت کردند.
وعده ناتو به اوکراین برای ارائه تسلیحات بیشتر
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در آستانه نشست وزیران امور خارجه این ائتلاف گفت، تسلیحات بیشتری در اختیار اوکراین میگذارند. این تسلیحات شامل سلاحهای سنگینتر نیز میشود.
دیمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین نیز گفت، کشورش به سلاح بیشتر نیاز دارد و تأکید کرد: ما بلدیم بجنگیم، میدانیم چگونه پیروز شویم، اما بدون سلاحهای سنگین، رنج کشورم طولانی خواهد شد. آلمان نیز میتواند در این راستا کارهای بیشتری انجام دهد.
اوکراین کمپین اطلاعات نادرست علیه روسیه شده است
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا گفت: مقامهای کییف در حال تشدید کمپین اطلاعات نادرست علیه روسیه هستند و همچنان به اتهام زنیهای بیاساس علیه نیروهای نظامی روسیه ادامه میدهند. در همین راستا درباره ابتکارعمل طرف اوکراینی برای جستوجوی راههایی برای حلوفصل دیپلماتیک اوضاع کنونی تردیدهای جدی بهوجود آمده است.
این دیپلمات افزود: واکنش برخی کشورها به حوادث تلخ شهر بوچا تعجبآور است. همتایان غربی بدون اینکه به خود زحمت درک واقعیت رخ داده را بدهند، بلافاصله ارتش روسیه را مقصر همه چیز دانستند که این شیوه برخورد با رخدادهایی که شواهد موثقی درباره آن وجود ندارد، نیست.
این درحالی است که بنا بر اعلام دولت آمریکا، در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر استفاده مستقیم ارتش روسیه از سلاحهای شیمیایی یا بیولوژیکی در اوکراین وجود ندارد.
یونان خواستار بررسی جنایات جنگی در ماریوپول شد
دولت یونان از دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه میخواهد حوادث بندر ماریوپول اوکراین را بررسی کند. نیکوس دندیاس، وزیر امور خارجه یونان گفت: دادگاه باید جنایات جنگی انجام شده در ماریوپول را بررسی کند.
دندیاس افزود: یونان علاقه خاصی به ماریوپول دارد، زیرا جامعه یونانی در آنجا بیش از 100هزار نفر جمعیت دارد.
بدون بلاروس نمیتوان درباره اوکراین به توافقی دست یافت
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس گفت، بدون مشارکت این کشور هیچ مذاکرهای درباره اوکراین وجود ندارد و هیچ توافقی در این زمینه پشت سر مینسک ممکن نخواهد بود.
وی که در نشست شورای امنیت بلاروس صحبت میکرد، اعلام کرد بهزودی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیدار خواهد کرد.
استرالیا تحریمهای خود علیه روسیه را افزایش داد
ماریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا در بدو ورود به نشست وزرای ناتو در بروکسل گفت: امروز من 67 تحریم دیگر علیه نخبگان و الیگارشهای روسیه، نزدیکان پوتین که اقدامات ظالمانه او را تسهیل و حمایت میکنند، اعلام میکنم.
کسانی که تحریم شدهاند شامل مقامهای نظامی برجسته روسیه، مقامهای بلندپایه دولت روسیه و سیاستمداران روسی مانند دیمیتری گریگورنکو، معاون نخستوزیر روسیه هستند. بهگفته دولت استرالیا، تقریبا 600 فرد و سازمان روسی تا به حال تحریم شدهاند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/