صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۳ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
گزارش/

تولید سیستم سرمایشی آفتابی/ محققان دانشگاه آزاد اسلامی نور خورشید را سرد می‌کنند

یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از فناوری پنل‌های خورشیدی موفق به طراحی و تولید سیستم سرمایشی نوینی شده است.
کد خبر : 651158

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هانیه حیدری- یکی از شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به هزینه تولید انرژی‌های برق و گاز و کاهش منابع تجدیدناپذیر سیستم سرمایشی مبتنی بر انرژی‌ خورشیدی طراحی و تولید کرده‌اند. این شرکت که فعالیت خود را از ۷ سال پیش آغاز کرده، در حوزه سیستم‌های برودتی کار می‌کند و در حال حاضر برای واحدهای مسکونی سیستم‌های سرمایش مستقل تولید می‌کند. به گفته سید علی صدر واقفی، مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه صنعت ساختمان «دفتر شرکت در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و سالن تولید ما در واحد یادگار امام دانشگاه آزاد اسلامی مستقر است. فعالیت در این زمینه را زمانی شروع کردیم که شرکت‌های تولیدکننده داخلی زیادی وجود نداشت، پس از چند سال با دو شرکت صنعتی همکاری کرده و سیستم‌های داکت اسپیلیت را تولید کردیم. با توجه به مشکلات انرژی کشور از سه سال پیش فعالیت در حوزه سیستم‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی را شروع کرده‌ایم.»




بیشتر بخوانید:


تغییر ذهنیت خام‌فروشی به همت شرکت فناور دانشگاه آزاد اسلامی/ ورود دانش‌بنیان‌ها به بازارهای بین‌المللی آسان می‌شود




وی بیان می‌کند «پس از تکمیل سیستم‌های برودتی که می‌تواند انرژی خود را از خورشید تامین کند، به سراغ طراحی و ساخت سیستم‌های سرمایش خورشیدی رفتیم که در نمایشگاه بین‌المللی تأسیسات ساختمان رونمایی می‌شود. این سیستم می‌تواند سرمایش یک سالن ۵۰ متری را بدون نیاز به برق و گاز و تنها با انرژی خورشیدی تامین می‌کند. این محصول تولید انبوه نشده اما به صورت سفارشی ساخته و تولید می‌شود. در حال رایزنی با سازمان هلال احمر یا سازمان عشایر ارتباط بگیریم و با آنها همکاری کنیم چراکه این محصول مناسب مناطقی است که برق ندارند. سیستم سرمایشی خورشیدی می‌تواند محصولی کاربردی برای مکان‌هایی مانند کانکس‌ها باشد که به گاز یا برق دسترسی ندارند، این وسیله می‌تواند سرمایش یک کانکس ۴۰ تا ۶۰ متری را به راحتی تامین کند.»


ویژگی‌های سیستم سرمایشی خورشیدی چیست؟


مدیرعامل این شرکت فناور می‌گوید؛ «سیستم‌های سرمایشی خورشیدی مانند کولر گازی است، چیلر بیرون از خانه و فن‌کوئل درون خانه قرار می‌گیرد و بین این دو لوله‌کشی می‌شود. سیستم‌های خورشیدی نیز یک یونیت خارجی و یک یونیت داخلی دارند که این یونیت‌ها با لوله مسی به یکدیگر وصل می‌شوند. این سیستم‌ شامل مجموعه‌ای پنل خورشیدی می‌شود که باید با زاویه و جهت مشخصی روی پشت‌بام نصب شود تا بهترین انرژی را از خورشید جذب کند. زاویه و جهت قرارگیری این صفحات خورشیدی بسیار مهم است چراکه راندمان سیستم را افزایش می‌دهد. پنل خورشیدی به دما کاری ندارد و با نور خورشید کار می‌کند، به عبارت دیگر انرژی تابشی خورشید را می‌گیرد و از آن برای ایجاد سرما استفاده می‌کند.»


به گفته وی «این دستگاه برای تامین سرمایش یک سالن ۵۰ متری از چهار پنل خورشیدی یک متر در دو متر استفاد می‌کند. درواقع برای یک سالن ۵۰ متری به هشت متر مربع پنل خورشیدی نیاز دارد. این در حالی است که قیمت یک کولر گازی که با برق کار می‌کند سه برابر یک سیستم سرمایشی خورشیدی است. این سیستم نوین امکان ذخیره انرژی نیز دارد، تنها کافی است تعدادی باتری سر راهش قرار داده شود تا انرژی مازاد در آنها ذخیره شوند. شرکت ما پیش از این نیز روی پروژه‌ها و سیستم‌های گرمایش خورشیدی، آبگرمکن‌های خورشیدی و استخرهای خورشیدی نیز کار کرده اما این نخستین سیستم سرمایشی مبتنی بر انرژی خورشیدی است.»




بیشتر بخوانید:


برای بهبود شاخص‌های اقتصادی به دانش بنیان ها نیازمندیم/ دولت برای حمایت از دانش بنیان ها لایحه بدهد




صدرواقفی مطرح می‌کند «ایران پتانسیل خوبی در انرژی اکتسابی از خورشید دارد اما در حوزه سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی فعالیت زیادی انجام نشده است. برای دانش‌بنیان شدن سیستم سرمایش خورشیدی مدارک لازم را به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال کرده‌ایم، مراحل اداری هنوز تکمیل نشده است.»


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر