روباتهای مینیاتوری با بیماریها مبارزه میکنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، روباتها و نانوباتها در علم پزشکی انقلابی عظیم به پا کرده است و جامعه پزشکی توسعه و گسترش پیدا کرده است. روباتهای مینیاتوری همچنین میتواند در تشخیص بیماریها به پزشکان کمک بسیار بزرگی کند. روباتهای مینیاتوری توانسته وارد بدن شود و در تشخیص سرطان نیز پیشگام است. روباتها سلولهای سرطانی را در بدن شکار کرده و از بین میبرد.
یکی دیگر از مزیتهای نانوروباتها این است که فردی تحت عمل جراحی قرار میگیرد و دیگر نیازی به باز شدن و برش بدن فرد نیست، زیرا روباتهای کوچک میتوانند وارد بدن فرد شوند و مشکل را برطرف کنند. دانشمندان از دانشگاه ایالتی آریزونا و مرکز ملی علوم و فناوری نانوچین، روباتهایی با اندازه چند صد نانومتر ساختهاند. دانشمندان برای انجام آزمایشهای خود نانوروباتها را به جریان خون موشها تزریق کردند و نتایج آن بسیار شگفتانگیز بود، زیرا تومورها توسط نانوروباتها با مسدود شدن خون موشها با موفقیت کوچک شد.
چگونه نانوروباتها از عرضه خون جلوگیری میکند؟
روباتهای نانویی از ورقههای DNA ساخته شده است و آنها توسط یک لوله در هم پیچیده شده است و همچنین این روباتها حاوی داروهایی هستند که موجب لخته شدن خون میشود. برای آزمایش این روباتها، دانشمندان در قسمت بیرونی لوله، یک مولکول DNA کوچک قرار دادند که به یک پروتئین متصل میشود. این پروتئین تنها در تومور مغزی یافت میشود. زمانیکه روبات راه خود را به سمت تومور باز میکند، این مولکول بهسرعت به پروتئین متصل شده و منجر به باز شدن لوله و در نهایت آزاد شدن دارو میشود.
تحقیقات جدید نشان داده است که نانوروباتها بهطور خیلی خاص تنها تومورها را مورد هدف قرار میدهند و باعث ایجاد لخته در هیچ قسمت از بدن نمیشود. این رفتار برای تشخیص و درمان سرطان بدون عوارض جانبی بسیار امیدوارکننده به نظر میرسد و نویدبخش خبرهای خوش در آینده است. همانطور که میدانید داروهای سرطان دارای عوارض جانبی خطرناکی است، زیرا این داروها تفاوت میان سلولهای سالم و سرطانی را در بدن تشخیص نمیدهند. دانشمندان در حال تلاش هستند تا با ایجاد همکاری با یک شرکت بیوتکنولوژی برای تجاریسازی روباتهای ضد سرطان اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
جداسازی فلزات سنگین از آب با بهکارگیری نانوروباتها
آنزیمهای روی فعالیت نانو روباتها در بدن اثر میگذارند
پیدا کردن آسیبهای بافتی با نانوروبات آسان میشود
گوانجون نی، یکی از محققانی است که نانوروباتها توسط وی توسعه داده شده است و وی ادعا میکند که نانوروباتها قادر به حرکت است و میتواند محیط را بهخوبی حس کند و کارهای مکانیکی توسط یک روبات غولپیکر انجام خواهد شد. نانوروباتها آسیبهای بافتی را در بدن مییابند و در درمان سرطان و از بین بردن پلاکهای خونی پیشگام میشوند. توسعه این روباتهای کوچک بیپایان است و روز بهروز شاهد پیشرفت روزافزون روباتهای ضد سرطان هستیم. نانوروباتها علاوهبر افزایش اثربخشی و کاهش عوارض جانبی داروهای قوی به افراد درباره بیماریها هشدار میدهد. همچنین ابزارهای جراحی بیسیم کوچک متصل به روباتها میتواند به پزشکان کمک کند تا عملهای جراحی خود را بدون نیاز به برش دادن قسمتی از بدن انجام دهد.
اریک دیلر از دانشگاه تورنتو در کانادا، روی موضوع روباتهای جراح تمرکز کرده است و قصد دارد تا با استفاده از روباتهای جراح مینیاتوری کار را برای پزشکان آسان کند. وی روباتهایی با طول کمتر از یک میلیمتر طراحی کرده است. این روباتها متشکل از پلیمرهای الاستیک و مملو از ذرات مغناطیسی است. این امر باعث میشود تا روباتها بتوانند اجسام را به راحتی بگیرند. روباتهای مینیاتوری توسط میدانهای مغناطیسی خاص کنترل شده و در نهایت، روباتها میتوانند نمونهبرداریهای بافتی را نیز جمعآوری کنند یا داروها را به بدن انتقال دهند. هدف اصلی دانشمندان توسعه ابزارهای جراحی بیسیم است.
بیشتر بخوانید:
علم روباتیک دقت آموزش به پزشکان را افزایش داد/ اختراع روباتی با توانایی احساس درد
روباتهای کوچک نقش ماشینهای مبارزه با بیماریها را در بدن بازی میکند و آنها میتوانند بدون عوارض جانبی سرطان را به روش نوین درمان کنند. اوایل این رویداد یکی از تخیلات علمی محسوب میشد، اما امروزه این اتفاق را میتوان یک واقعیت علمی نامید. محققان رویای ایجاد روباتهای کوچک را مدتهای بسیار در سر میپروراندند و در نهایت محقق شد.
نانوروباتها قادر به حرکت در رگهای خونی هستند
نانوروباتها سلولهای سرطانی را هدف قرار داده و لختههای خون را در سلول پاکسازی میکند. روباتها و وسایل نقلیه کوچک در ابعاد نانو قادر به حرکت در رگهای خونی هستند تا به محل بیماری دسترسی پیدا کنند. این روش درمانی نسبت به باقی روشها بسیار کارساز است، در غیر اینصورت درمان آنها دشوار است. برای مثال، یکی از انواع تهاجمی تومور مغزی به نام «گلیوبلاستوما» بسیار خطرناک است و سالانه دهها هزار نفر در سراسر جهان در اثر این بیماری از بین میروند. این بیماری نوعی برجستگیهای انگشتمانند در بافت مغز ایجاد میکند که به رگهای خونی آسیب وارد میکند و رسیدن دارو به این محل بسیار دشوار است. برای سهولت در انجام کار دانشمندان به دستگاهای نانویی، روباتها و وسایل نقلیه کوچک روی میآورند تا بتوانند بهخوبی انتقال داروها را در سراسر بدن کنترل نمایند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/