صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

«آلوپسی» چیست؟/ بیماری همسر ویل اسمیت را بهتر بشناسیم

همسر ویل اسمیت به دلیل ابتلا به بیماری «آلوپسی» در برنامه اسکار توسط کریس راک مورد تمسخر قرار گرفته است. در این گزارش با اینبیماری بیشتر آشنا می‌شویم.
کد خبر : 650362

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آلوپسی یا طاسی یک اصطلاح گسترده برای انواع ریزش مو است. امروزه به دلیل تغییرات هورمونی، استرس و فشار روحی ریزش مو بسیار متداول شده است و تقریبا می‌توان گفت این امر به یکی از شایع‌ترین معظلات و بیماری‌ها تبدیل شده است. آلوپسی به ریزش قسمتی یا تمامی قسمت‌های مو اطلاق می‌شود و در این بیماری مو به حالت سکه‌ای یا تکه‌ای می‌ریزد. در حال حاضر درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد، اما دانشمندان در تلاشند تا راه‌حلی برای درمان این بیماری پیدا کنند و تقریبا می‌توان گفت دانشمندان یک گام به یافتن راه‌حلی برای درمان این بیماری نزدیک شده‌اند. در دنیای مدرن تعداد بسیار زیادی از مردم در ایالات متحده از این بیماری رنج می‌برند.


ریزش مو اغلب بیش‌تر در زنان رخ می‌دهد، زیرا زنان پس از تجربه دوران یائسگی در سن ۵۰ سالگی دچار ریزش مو می‌شوند. آلوپسی تقریبا به عدم کامل یا قسمتی از موهای سر گفته می‌شود. همچنین این بیماری بیش‌تر موهای سر را نیز تحریک می‌کند، اما امکان دارد موجب ریختن موی ابروها و مژه‌ها نیز شود.


تجربه ریزش موی ناگهانی و چشمگیر در بیماری «آلوپسی»


در بیماری آلوپسی سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود و به فولیکول‌های مو آسیب می‌زند. این اتفاق موجب شده تا پوست سر تحریک شود و تکه‌ای از مو ریزش پیدا کند. از آن‌جایی که آلوپسی یکی از بارزترین علل ریزش مو و حتی نازک شدن مو است می‌تواند به دلیل وراثت باشد؛ بنابراین وراثت نقش بسیار مهمی در ظهور این بیماری دارد. از هر پنج نفر یک نفر به دلیل وراثت به این بیماری مبتلا می‌شوند. افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، اغلب ریزش مو ناگهانی و چشمگیر را در یک روز تجربه می‌کنند. این بیماری علاوه‌بر مردان و زنان کودکان را بسیار تحت تأثیر قرار می‌دهند. علل اصلی این بیماری نشانه‌های بسیار متفاوتی دارد و بسته به نوع آلوپسی نشانه‌های آن متفاوت است.




بیشتر بخوانید:


کلید مبارزه با کچلی/ سلول‌های بنیادی از ریزش مو جلوگیری می‌کنند


چرا بعد از شیمی‌درمانی موها تغییر می‌کنند؟





رشد طبیعی موها با تزریق سوزن به قسمت برهنه پوست


مطالعات جدید نشان می‌دهد در بانوان ریزش مو معمولا در بالای تاج سر اتفاق می‌افتد و خط مو اغلب در این بیماری تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد. یکی از متدوال‌ترین اشتباهات این است که افراد فکر می‌کنند ریزش مو صرفا ناشی از استرس است، اما اینگونه نیست. استرس بر ریزش مو می‌تواند اثر منفی بگذارد، اما اینطور نیست که تنها به دلیل استرس فرد تمام یا قسمتی از موی خود را از دست بدهد. افراد امکان دارد در رده سنی‌های متفاوت به این بیماری دچار شوند و بعضی از افراد زمانی به این بیماری مبتلا شده‌اند که رضایت کامل از زندگی خود دارند. آلوپسی توسط عفونت، درد فیزیکی، عدم تعادل هورمونی و غیره در بدن ایجاد می‌شود. دانشمندان در تلاشند تا تحقیقات بیش‌تری در خصوص علل و محرک این بیماری‌ به دست آورند.


اگرچه در حال حاضر دانشمندان هیچ درمان کاملا موفقی برای بیماری آلوپسی نیافتند، اما داشنمندان با استفاده از داروی رایج آرتریت به راه‌های درمان نزدیک شده‌اند. موهای شرکت‌کنندگان پس از استفاده منظم از داروهای آرتریت رشد کردند و همین امر موجب پیشرفت بسیاری در زمینه درمان آلوپسی شده است. افراد در این آزمایش پس از مدتی شاهد رشد طبیعی موهای خود خواهند بود.


یکی از درمان‌های دیگری که اخیرا بسیار مورد توجه بوده است، تزریق «کورتیکو استروئید» داخل ضایعه است. در واقع این روش درمانی یکی از رایج‌ترین درمان‌ها محسوب می‌شود و با یک سوزن کوچک به قسمت‌های برهنه پوست تزریق می‌شود. زمانی‌که بیماران از داروهای کورتیکو استروئید استفاده می‌کنند، غده فوق کلیوی میزان کورتیزول یا هورمون استرس طبیعی خود را کم یا زیاد می‌کند. این تزریق‌ها روی پوست تقریبا بین چهار تا ۶ هفته یک‌بار تکرار می‌شود و به‌طور معمول توسط متخصصان پوست انجام می‌شود. معمولا در عرض چهار هفته رویش مو پس از تزریق کورتیکواستروئید مشاهده می‌شود. این درمان مانند درمان‌های دیگر از ریزش مو به‌طور کامل جلوگیری نمی‌کند، اما فرورفتگی‌های موقت در پوست امکان دارد در اثر تزریق ایجاد شود. این نوع درمان‌ها معمولا در طول زمان جواب می‌دهد. افراد در اثر عوارض ناشی از سوزن سوزن شدن معمولا تمایل خاصی به این درمان ندارند.




بیشتر بخوانید:


درمان ریزش مو کشف شد


چگونه ریزش مو ایجاد می‌شود؟




پلیس ویل اسمیت را به دلیل ضرب و شتم دستگیر می‌کند؟


جیدا پینکت اسمیت، همسر ویل اسمیت متاسفانه به این بیماری ناخوشایند مبتلا هستند و از این بیماری رنج می‌برند. در برنامه اسکار سال ۲۰۲۲، ویل اسمیت پاسخ بسیار شکننده‌ای به کریس راک، کمدین، داد و حتی او را مورد ضرب و شتم قرار داد، زیرا کریس راک زن او را به علت بیماری‌اش مورد تمسخر قرار داد. راک به عنوان مجری کمدین به پینکت اسمیت گفت که او مشتاقانه منتظر دنباله‌ای برای «جی آی جین» است. این مرجعی از فیلم ۱۹۹۷ با بازی دمی مور، که سر خود را تراشید تا یک نامزد ساختگی نیروی دریایی را به تصویر بکشد. پس از این شوخی ویل اسمیت از روی صندلی خود برخاست و سیلی محکمی به او زد. اسمیت پس از نشستن بر سر راک فریاد زد: «اسم همسر من را به زبان نیاور.» ویل اسمیت به دلیل شوخی زشت مجری به او سیلی زد که پس از اینکار از او عذرخواهی کرد، اما پلیس به مجری برنامه گفته است که او می‌تواند به دلیل این ضرب و شتم از او شکایت کند و پلیس او را دستگیر می‌کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر