صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۴
دادستان تهران:

قاطعیت قضات محاکم کارکنان دولت، پیامی به کارگزاران متخلف است

دادستان عمومی و انقلاب تهران، ضمن تاکید بر ضرورت قاطعیت قضات در برخورد با کارگزاران تحت تعقیب، صدور احکام قاطع و متقن در این موضوع را زمینه‌ساز اعتماد عمومی به دستگاه قضا دانست.
کد خبر : 65026

به گزارش خبرگزاری گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی دادستانی تهران، روز سه‌شنبه سیزدهم بهمن ماه، نشست مشترک قضات دادسرای کارکنان دولت و محاکم مربوطه، به ریاست جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در سالن اجتماعات دادستانی تهران برگزار شد.


قاطعیت قضات دادسرا و محاکم کارکنان دولت، پیامی به کارگزاران متخلف


در این جلسه جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران، ضمن تاکید بر ضرورت قاطعیت قضات در برخورد با کارگزاران تحت تعقیب، صدور احکام قاطع و متقن در این موضوع را زمینه‌ساز اعتماد عمومی به دستگاه قضا دانست.


چالش‌های موجود در پرونده‌های مقامات


در این جلسه که با حضور قضات دادسرا و مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شد، دادستان عمومی و انقلاب تهران ضمن اشاره به اهمیت پرونده‌های مطروحه در دادسرای ویژه جرایم کارکنان دولت و بعضاً چالش‌زا بودن این پرونده‌ها از جهت مقاماتی که تحت پیگرد قرار می‌گیرند، دقت و سرعت در رسیدگی به این پرونده‌ها را اولویت اول دانست و از دادگاه‌ها خواست در رسیدگی به کیفرخواست‌های صادره از دادسرا، از ایراد نقص‌های فاقد اثر خودداری کنند.


وی با تاکید بر این که دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده‌های کارگزاران نباید به چالش افتد، با ذکر مثال‌هایی از این پرونده‌ها، اظهار کرد: ارتباط میان دادگاه و دادسرا در رفع نقص‌های موجود، موجب تسریع در رسیدگی و جلوگیری از رفت و آمد مکرر پرونده میان دادسرا و دادگاه است.


نفی دیدگاه مبتنی بر تخفیف غیر موجه نسبت به قضات متخلف


دادستان عمومی و انقلاب تهران به فضای موجود در باب افکار عمومی نسبت به قضات اشاره کرد و از قضات خواست نسبت به متهمان قاضی در سه مورد شامل فساد اخلاقی، فساد مالی و اعتیاد ترحم نکنند و قضات متخلف را در حدود اختیارات قانونی به حداکثر مجازات محکوم کنند.


پیگیری پرونده‌ها در اخذ نتیجه‌ مناسب


جعفری دولت آبادی ضمن تصریح به برخی اقدامات موثر صورت گرفته در دادسرای جرایم کارکنان دولت از جمله تقویت بخش اظهارنظر و دفاع از کیفرخواست‌ها، اعلام کرد: یکی از تمرکز‌های ما پیگیری پرونده‌های مهم در این دادسرا به ویژه پرونده‌های مربوط به اتهامات قضات و کارگزاران تحت تعقیب است و همدلی و هم‌زبانی ما باید در این جهت باشد که با کارگزارانی که قدرت در دست دارند و بی‌محابا علیه حقوق مردم اقدام می‌کنند به جدیت برخورد شود و آن‌ها بدانند که وقتی وارد دادسرای کارکنان دولت می‌شوند، باید سِمَت و درجه‌ی خود را کنار بگذارند و سپس داخل شعبه‌ی بازپرسی شوند.


توصیه در دستگاه قضا یک آفت جدی است


دادستان عمومی و انقلاب تهران با توصیه به قضات مبنی بر این که گوش شنوا و چشم بینا داشته باشند تا متهم را نیز به عنوان یکی از اصحاب دعوا ببینند و دفاعیات او را استماع کنند، خاطر نشان کرد آن چه بیان شد به معنای ترتیب اثر دادن به توصیه به ناحق و پارتی‌بازی که به ویژه در دادسرا و محاکم کارکنان دولت جای بیش‌تری دارد، نیست بلکه دیوار دادسرا و دادگاه در این بخش باید آهنین باشد و اگر دادسرای کارکنان دولت و مجتمع قضایی رسیدگی کننده موفق عمل کنند، اتفاقات و نتایج خوبی حاصل خواهد شد.


مشکل قانونی در رسیدگی به جرایم اخلاقی کارگزاران


جعفری دولت آبادی مفاد ماده‌ 102 قانون آیین دادرسی کیفری جدید دائر بر منع رسیدگی به پرونده‌های جرایم علیه عفت عمومی بدون شکایت شاکی را در حوزه‌ کارگزاران و قضات مشکل‌ساز دانست و برای رفع این مشکل دو راهکار ارائه داد.


وی در تبیین راهکار اول به اصلاح قانون اشاره کرد و در توجیه ضرورت این امر، اضافه کرد: نمی‌توان پذیرفت قاضی و کارگزارانی که به ارباب رجوع اناث خود پیشنهاد نامشروع و خلاف اخلاق می‌دهد را با استناد به ممنوعیت تحقیق در جرایم منافی عفت، رها نماییم. لذا قانون باید نسبت به کارگزاران و قضات استثناء قائل شود.


دادستان عمومی و انقلاب تهران و سرپرست دادسرای ویژه جرایم کارکنان دولت، راهکار دوم در فراهم کردن زمینه‌تحقیق پیرامون جرایم اخلاقی قضات را تلقی کردن دادسرای انتظامی قضات به عنوان شاکی در این جرایم عنوان نمود و در توجیه این راهکار اظهار کرد: دادسرای انتظامی قضات که متولی پیگیری تخلفات و جرایم قضات و تعلیق آن‌ها از خدمت قضا است، در چنین پرونده‌هایی به عنوان شاکی محسوب می‌شود و باید رویه‌سازی کرد تا با صدور آراء مختلف، امکان درخواست صدور رای وحدت رویه از سوی هیات عمومی دیوان عالی کشور فراهم شود.


اولویت تذکر به قضات و پیشگیری از وقوع جرایم


در این جلسه سیدحمید حسینی سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت بر تذکر به قاضی و پیش‌بینی تمهیدات به منظور پیش‌گیری از وقوع جرم در حوزه کارگزاران به ویژه قضات تاکید کرد.


در پایان این جلسه، جعفری دولت آبادی بر تداوم تشکیل چنین جلساتی و همکاری دادسرا و دادگاه در رسیدگی به جرایم کارکنان دولت تاکید کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر