صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۴

نخستین سیستم ماهواره‌ای لیزری از اروپا به مدار زمین می‌رود

سازمان فضایی اروپا با همکاری بخش دفاع ایرباس و EDRS تا پایان ژانویه یکی از مراحل اصلی ساخت ماهواره لیزری خود را به پایان ‌رساند.
کد خبر : 64959

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ESA، مثلث سازمان فضایی اروپا، بخش دفاعی ایرباس و سازمان سیستم انتقال دیتای اروپا، پروژه‌ای را برای طراحی یک ماهواره خاص تعریف کرده بودند که 29 ژانویه 2016 (10بهمن 1394) به نخستین مرحله خود دست پیدا کرد. این ماهواره که از پایگاه بایکانور قزاقستان و با یک راکت پروتون به فضا فرستاده شد، اکنون در حال طی کردن مسیر خود به سوی محل استقرارش در مدار پایینی زمین است.


پروژه‌ای که در اصل EDRS (سازمان انتقال دیتای اروپا) تعریف کرده بود «بزرگراه فضایی دیتا» نام دارد. این پروژه روی ساخت ماهواره‌ای لیزری فعالیت می‌کند که قرار است درست بالای اروپا در مدار زمین مستقر شود و کار انتقال داده‌ها را با استفاده از پرتوهای لیزر انجام دهد.


این ماهواره با ارتقاء قابل توجه در زمان انتقال دیتا بین پهپادها، هواپیماها و ایستگاه‌های زمینی، می‌تواند گام مهمی در بهبود مکان‌یابی و دیگر خدمات شود. برتری پروژه بزرگراه داده‌‌ها این است که می‌تواند با استفاده از لیزر، انتقال داده‌ها را تقریبا بلافاصله انجام دهد و استفاده‌کنندگان با اتصال به ایستگاه زمینی که داده‌ها را با سرعت سیر نور در هوا دریافت می‌کند، به این اطلاعات دسترسی خواهند داشت.


ماهواره ارسال‌شده نخستین بخش از سه‌گانه ماهواره‌ها خواهد بود پس از آنکه در محل خود مستقر شد، توسط سازمان دیده‌بان محیط زیست اروپا به کار گرفته می‌شود. دو ماهواره بعدی در سال‌های 2017 و 2020 به مدار اروپایی زمین می‌روند و در سال 2018 نیز EDRS قرار است کار انتقال داده‌ها برای ایستگاه بین‌المللی فضایی را برعهده بگیرد.


لازم به یادآوری است که نور در خلاء با بیشترین سرعت خود یعنی نزدیک به 300 هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کند و در هوا هم می‌تواند با سرعتی نزدیک به آن مسافت‌ها را طی کند که این ویژگی برای انتقال سریع داده‌ها بسیار ارزنده است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر