صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

کردستان عراق به‌جای فرار رو به جلو، جاسوسان موساد را اخراج کند/ هشدار ایران درباره حمله به ۳ نقطه جاسوسی دیگر در اربیل

دولت عراق پس از حمله موشکی ایران به مقر موساد در اربیل در اقدامی قابل تأمل به‌جای محکومیت اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی، سفیر کشورمان در بغداد را فراخواند که البته از جانب وی پاسخی قاطع دریافت کرد.
کد خبر : 648842

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، حملات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریستی و خرابکاری موساد (دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی) در اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق علاوه بر آشکار شدن بخش عمده‌ای از حمایت اقلیم از اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی، پیامدهای بسیاری به‌ویژه برای دولت بغداد داشت؛ دولتی که نشان داده هیچ نظارتی بر شمال عراق و منطقه تحت کنترل خاندان بارزانی ندارد.


اقدام قابل تأمل دولت عراق


پس از حمله موشکی سپاه پاسداران به اربیل، دولت بغداد در اقدامی قابل تأمل و به‌جای محکوم کردن فعالیت‌های جاسوسی و خرابکارانه رژیم صهیونیستی، ایرج مسجدی سفیر کشورمان را احضار کردند. به نظر می‌آید آن‌ها با این اقدام دست‌کم انتظار عذرخواهی و واکنش مشابه از سوی ایران داشتند، ولی سفیر باتجربه و دیپلمات انقلابی کشورمان در راستای خط‌مشی جمهوری اسلامی در وزارت امور خارجه عراق به مقام‌های بغداد تأکید کرد، اگر سه مرکز جاسوسی دیگر موساد در شمال عراق برچیده نشوند، آن سه نقطه نیز به‌وسیله ایران کور خواهد شد.



نکته بارز حمله موشکی سپاه این بود که حتی مواضع آمریکایی‌ها مورد هدف قرار نگرفت و مقر موساد مورد حمله قرار گرفت



سفیر کشورمان در عراق همچنین روز دوشنبه در سخنرانی خود در مراسمی که در کربلا برگزار شد، به حمله سنگین موشکی به اربیل پرداخت و گفت: حمله موشکی سپاه در اربیل حاکمیت عراق را هدف نگرفت، بلکه پایگاه جاسوسی موساد را هدف قرار داد. آمریکایی‌ها پایگاهی برای صهیونیست‌ها در اقلیم کردستان عراق تأسیس کردند تا از آن به‌عنوان مقری برای انجام عملیات علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.



ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق


وی افزود: ایران به‌هیچ‌وجه بر سر امنیت خود معامله نمی‌کند و ما پیش از این بارها به مسئولان اقلیم کردستان هشدار داده بودیم، اما متأسفانه این پایگاه خرابکار عملیاتی علیه امنیت ملی ایران انجام داد، بنابراین جمهوری اسلامی تصمیم گرفت قاطعانه به این اقدام پاسخ دهد.




بیشتر بخوانید:


ایران از اربیل به تل‌آویو پیام بازدارندگی ارسال کرد/ تبدیل شدن صبر راهبردی به انتقام راهبردی


حمله به پایگاه اسرائیل برای دفاع از امنیت ایران بود




به‌گفته مسجدی، اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نه حاکمیت عراق را هدف قرار داد و نه اهانت به دولت و ملت این کشور بود. وی عنوان کرد: از شما (دولت عراق) می‌خواهیم برای تحرکات شرورانه رژیم صهیونیستی در منطقه حد و مرز قرار دهید و از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری کنید.


امیر موسوی، کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا اظهارات مشابهی را مطرح کرد و با بیان اینکه حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر موساد در اربیل با ۱۲ موشک نقطه زن انجام شد، گفت: طرف ایرانی صبر زیادی ندارد و نمی‌تواند بیش از این نقض حاکمیت و امنیت خود را به‌وسیله گروه‌های اسرائیلی فعال در اقلیم کردستان بپذیرد.


وی افزود: اطلاعات خطرناکی وجود دارد و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران درباره آن به بغداد و اربیل هشدار داده‌اند. معتقدم سه هدف دیگر در اربیل وجود دارد که در روزهای آینده امکان ضربه زدن به آن‌ها وجود دارد. این اطلاعاتی است که من در اختیار دارم و به‌دست برادران در اردبیل رسیده است که باید این سه نقطه را پاک‌سازی کنند، وگرنه بمباران خواهد شد.



امیر موسوی، کارشناس امور بین‌الملل


البته این کارشناس ایرانی اظهارات خود را در مصاحبه با شبکه العهد عراق نیز تکرار کرد و در پاسخ به مجری شبکه تلویزیونی که مدعی شده بود موسوی قصد تهدید عراق را دارد، گفت: من تهدید نمی‌کنم، بلکه به برادران عراقی و کرد در اربیل هشدار می‌دهم که نظارت خود را بر فعالیت عناصر اسرائیلی بیشتر کنند.


اظهارات موسوی با همان واکنشی مواجه شد که سفیر کشورمان در بغداد با آن مواجه شده بود. دولت عراق سفیر ایران را احضار کرد و درباره اظهارات کارشناس ایرانی، با صدور بیانیه‌ای با تذکر در زمینه مصاحبه، هرگونه انتشار نظرات امیر موسوی را به‌دلیل آنچه «برهم زدن روابط ایران و عراق» خواند، ممنوع اعلام کرد.


ادعای پوچ دولت عراق در زمینه تهدید نشدن خاک همسایگان


دولت عراق و اربیل در سال های اخیر همواره مدعی بودند از خاک این کشور و این منطقه تهدید علیه کشورهای همسایه به وجود نمی‌آید و دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق اعلام کرده بود خاک عراق سکوی تهدید همسایگان نخواهد شد این در حالی است که عناصر فعال جاسوسی رژیم صهیونیستی را به خانه امن خود تبدیل کرده‌اند و هر از چندگاهی ازجمله آنچه در دو ماه اخیر در نواحی مرزی کشورمان رخ داد، امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را تهدید کرده‌اند؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران این حق را قائل است که طبق قوانین بین‌المللی و در راستای دفاع از خود، با هرگونه تهدیدی که از سوی گروه‌های جاسوسی و خرابکار مواجه می‌شود مقابله کند.


نکته بارز حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پیام بازدارندگی ایران را به تل‌آویو رساند، این بود که حتی مواضع آمریکایی‌ها مورد هدف قرار نگرفت. ایران و آمریکا ۴۰ سال است با یکدیگر درگیری دارند، اما عملیات سپاه پاسداران در اربیل هیچ ارتباطی به آمریکایی‌ها و سفارت و کنسولگری آن‌ها در عراق نداشت.




بیشتر بخوانید:


حزب‌الله عراق: در حمله موشکی سپاه چند افسر موساد کشته شدند


موساد در اربیل نقشه ترور دانشمندان هسته‌ای را طراحی کرده بود/ کردستان عراق به سکویی برای تهدید امنیت ملی ایران تبدیل شده است




نکته دیگر اینکه یک‌شنبه گذشته پس از حمله موشکی ایران به مرکز خرابکاری موساد گفته شده بود این حمله در واکنش به اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی از مبدأ استان تحت سلطه خانواده بارزانی علیه ایران انجام می‌شود که برخی آن‌ را به عملیات‌های متعدد تروریستی نسبت دادند.



ایران بارها به اعضای نظام حاکم بر اقلیم کردستان هشدار داده بود صهیونیست‌ها را پناه ندهند و آن‌ها گوش نکردند



نباید از نظر دور داشت بنا بر گزارش‌های منتشر شده، پس از انهدام تیم تروریستی موساد در شمال عراق که در ترور شهید محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای-نظامی کشورمان در سال گذشته مشارکت داشتند، صهیونیست‌ها مدت‌ها جرئت نکرده بودند تیم منسجم و کاملی به شمال عراق اعزام کنند و یک‌بار هم که این تیم را گسیل داشتند، هدف حمله تیم ویژه هفت نفره قرار گرفتند و همگی به هلاکت رسیدند.


همان‌گونه که ایرج مسجدی تأکید کرد، تیم ویژه خرابکاری موساد عملیاتی در ایران انجام داد و ایران اجازه اقدام دوم را به آن‌ها نداد. جمهوری اسلامی ایران بارها به اعضای خانواده بارزانی به‌عنوان نظام حاکم بر اقلیم کردستان هشدار داده بود، صهیونیست‌ها را پناه ندهند و آن‌ها گوش نکردند و با این اقدام شائبه همدستی با صهیونیست‌ها را تقویت کرده‌اند. حمله موشکی سپاه را می‌توان منهدم کردن نقطه سیاه در کارنامه پر از سیاه خانواده بارزانی به‌شمار آورد که فراموش نخواهد شد؛ آن‌ها علیه ملت ایران در حال خرابکاری هستند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر