صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام قیصریان در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

ثبت ۸۲۰ نوع فعالیت مهدوی در یک‌ سال/ ۳ هزار و ۵۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت شناسایی شد

دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی یکساله شددبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۸۲۰ نوع فعالیت مهدوی در یک سال گذشته انجام شده است؛ البته این آمار جدای از استان‌هایی است که هنوز فعالیت‌های خود را ثبت نکرده‌اند.
کد خبر : 648751

حجت‌الاسلام محمدعلی قیصریان در حاشیه فعالیت موکب مهدوی دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر راهپیمایی حرم تا جمکران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا چگونگی و چرایی راه‌اندازی دبیرخانه مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی و عملکرد یکساله آن را تشریح و اظهار کرد: این دبیرخانه ابتدای سال ۱۴۰۰ و مقارن با نیمه شعبان با ابلاغ دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه راه‌اندازی و مسئولیت دبیرخانه مرکزی به دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان واگذار شد.


تعریف ۳۰ مأموریت کشوری در موضوعات مختلف مهدویت


وی ادامه داد: بعد از واگذاری مأموریت دبیرخانه مهدویت به اصفهان، برنامه راهبردی پنج ساله تا افق ۱۴۰۵ برای این دبیرخانه پیش‌بینی شد تا دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی مهدوی در کشور شناخته شود. در این سند راهبردی، نزدیک به ۳۰ مأموریت در موضوعات مختلف اعم از فرهنگی ترویجی، علمی پژوهشی، بین‌الملل و ... برای دبیرخانه تعریف و بین تمام استان‌ها تقسیم و هر استانی متکفل بخشی از این برنامه‌ها شد.


دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: اکنون در بخش دبیرخانه مهدویت برای ۳۱ استان در حوزه‌های مختلف ۳۰ برنامه ارائه کردیم و در هر استان دانشگاه یک دبیرخانه مهدویت همراه با انتخاب رئیس دبیرخانه(رئیس دانشگاه آزاد استان) تشکیل و به تشخیص رئیس استان، یک نفر به عنوان دبیر معرفی و چارت مورد نظر تشکیل شد.


قیصریان، بسیج اساتید، بسیج دانشجویی و معاونت فرهنگی دانشجویی هر استان را ارکان چارت دبیرخانه مهدویت عنوان کرد و گفت: مأموریت‌های دبیرخانه بر اساس علاقه و ظرفیت هر استان تعریف و برای مثال تولید اِلمان و نماد مهدوی به استان قزوین، تولید پادکست‌های مذهبی (رادیو انتظار) به واحد جامع مستقل نجف‌آباد، سامانه‌ پاسخ به شبهات مهدویت به استان فارس، پایان‌نامه‌ها و مقالات با موضوع مهدویت به استان کرمانشاه و همین‌طور استان‌های دیگر به فراخور ظرفیت‌ها ۳۰ تا ۳۵ مأموریت واگذار شد.


انجام ۸۲۰ فعالیت در یک سال گذشته


وی تقبل مأموریت‌ها بر اساس ظرفیت و علاقه هر استان دانشگاه را از مهم‌ترین نقاط قوت دبیرخانه مهدویت برشمرد و اضافه کرد: طبق گزارش سایت اینترنتی دبیرخانه مهدویت که استان‌ها فعالیت‌های خود را ثبت کرده و مستندات‌شان را بارگذاری می‌کنند، تاکنون ۸۲۰ فعالیت در یک سال گذشته در استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مهدویت انجام شده است؛ البته این آمار جدای از استان‌هایی است که هنوز فعالیت‌های خود را ثبت نکرده‌اند.


دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در هر بخشی از فعالیت‌ها چند کار خیلی شاخص انجام شده است به آنا گفت: در بخش علمی پژوهشی، سامانه پایشی ایجاد شد که موضوعات پژوهشی‌ دبیرخانه در سامانه پژوهشیار بارگذاری می‌شود و اکنون قریب ۳ هزار و ۵۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه اختصاصی مهدویت آماده شده که عدد قابل توجهی بوده و در حال بارگذاری در پژوهشیار است.


۳ هزار و ۵۰۰ زمینه پژوهشی به ۱۴ چالش تبدیل شد


قیصریان با اعلام اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ زمینه پژوهشی به ۱۴ چالش تبدیل شده و نخستین چالش در سامانه پژوهشیار بارگذاری شده است، افزود: داوری چالش دوم هم به‌تازگی انجام شده و پس از برطرف شدن اشکالات در سامانه بارگذاری خواهد شد و در ادامه و به مرور، دیگر چالش‌ها را در سامانه بارگذاری می‌کنیم و نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ رشته از رشته‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی و هنری هم می‌توانند در بخش تولید نماد و ... موضوعات را انتخاب کنند.


معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، تدوین «درس مهدویت» را فعالیت ارزنده‌ دیگر در بخش علمی پژوهشی دبیرخانه مهدویت دانست و افزود: اکنون سرفصل‌های درس مهدویت تقریباً آماده و کارگروهی تشکیل شده و مشخصاً روی این موضوع کار می‌کنند تا بتوانیم گفتمان میان دانشجویان و کارمندان را به بدنه دانشجویی بکشانیم که این مهم جز با تعریف درس مهدویت انجام نمی‌شود و اتفاق بسیار میمونی نیز برای دانشگاه خواهد بود.


پیش‌بینی انتشار 8 مجله علمی پژوهشی با موضوع مهدویت


در بخش علمی پژوهشی، سامانه پایشی ایجاد شد که موضوعات پژوهشی‌ دبیرخانه در سامانه پژوهشیار بارگذاری می‌شود و اکنون قریب ۳ هزار و ۵۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه اختصاصی مهدویت آماده شده که عدد قابل توجهی بوده و در حال بارگذاری در پژوهشیار است.وی پیش‌بینی انتشار هشت مجله علمی پژوهشی با موضوع مهدویت در استان‌های کشور به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی را یکی دیگر از فعالیت‌های شاخص کمیته علمی پژوهشی دبیرخانه مهدویت عنوان و اضافه کرد: مجله علمی زبان عربی‌ به خوزستان واگذار شد، یکی از مجلات انگلیسی‌ را واحد اصفهان تقبل کرد، استان فارس هم یک مجله انگلیسی را پذیرا و دیگر مجلات نیز در مابقی استان‌ها تقسیم شد.


این مسئول بیان کرد: از آنجایی که اخذ مجوز نشریه علمی پژوهشی بسیار فرایند سختی است و شرایط خیلی خاصی دارد، تقریباً فرایند اخذ مجوز دو نشریه کامل شده است و کارها پیش رفته و اول سال ۱۴۰۱ مجوز یکی، دو تا از این نشریه‌ها اخذ خواهد شد.


گرایش کرسی‌های آزاداندیشی، نظریه‌پردازی و ترویجی‌ به سمت مهدویت


به گفته دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، کرسی‌های آزاداندیشی، نظریه‌پردازی و حتی کرسی‌های ترویجی‌ در سال ۱۴۰۰ نیز به سمت حوزه مهدویت گرایش پیدا کردند و آمار بالایی در بخش برگزاری کرسی‌ها و نشست‌ها با موضوع مهدویت در دانشگاه‌ها ثبت شد که ناشی از همت همکاران در کمیته علمی پژوهشی و استان‌های برگزارکننده بوده است.


قیصریان به تشریح فعالیت کمیته فرهنگی ترویجی دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی نیر پرداخت و به آنا گفت: از آغاز کار دبیرخانه دغدغه‌مان این بود، مفاهیم و موضوعاتی که قرار است تبدیل به پایان‌نامه یا مقاله شود یا حتی در بوته نقد قرار بگیرد، اینها را تبدیل به گفتمان کنیم؛ بنابراین کار کمیته فرهنگی ترویجی دقیقاً همین بود که مفاهیم را به زبان دانشجویی در کف دانشگاه‌ها تبدیل به گفتمان کند؛ بنابراین روی مدل‌های مختلف موضوعات کار شد.


وی ادامه داد: با همکاران و دانشگاهیانی که در حوزه انیمیشن یا حوزه فیلم فعال بودند، جلساتی داشتیم. در بخش فضای مجازی اقدامات خیلی خوبی انجام و استارت کار در اصفهان زده و مرکزی به نام «مرکز جامع هنر و رسانه» ایجاد شد تا بتوانیم محتواهایی که در این حوزه دریافت می‌کنیم را در فضای مجازی منتشر کنیم و اکنون کمیته فرهنگی ترویجی دبیرخانه مهدویت پیگیر این کار است.


فعالیت 5 کمیته در دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی


دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی کمیته‌های فعال در این بیرخانه را کمیته علمی پژوهشی، فرهنگی ترویجی، راهبردی در تدوین سند و چشم‌انداز و مأموریت‌ها، پشتیبانی و کمیته بین‌الملل برشمرد و توضیح داد: مدل کار کمیته فرهنگی ترویجی بیشتر این بوده است که محتوا را در دانشگاه بسط دهیم. کمیته بین‌الملل با توجه به حجم بالا و اقبال خیلی خوبی که دانشجویان خارجی به دانشگاه آزاد پیدا کرده‌اند، خیلی جا داشت که برای آنها هم محتوایی داشته باشیم.


معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با بیان اینکه اردوهای دانشجویی بین‌المللی در حال راه‌اندازی هستند، افزود: در اردویی که برای جمکران پیش‌بینی شد، میزبان ۲۰۰ دانشجوی عراقی بودیم و در بخش‌هایی نیز خودشان مجری بودند تا به رسم و رسوم خود با عنوان دانشگاه آزاد یعنی دانشجویان آزاد عراقی، سنج و طبل بزنند.


قیصریان جمعیت دانشجوی خارجی دانشگاه آزاد را قابل توجه ارزیابی کرد و با بیان اینکه در استان اصفهان حدود ۵ هزار دانشجوی خارجی و در سطح کشور هم آمار و پراکندگی خوبی وجود دارد، به آنا گفت: با مسجد جمکران هم تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌ایم تا در قالب اردوهای یکی دوروزه، دانشجویان با مسجد جمکران و حرم حضرت معصومه(س) آشنا شوند؛ چراکه دانشجویان بین‌الملل و به‌ویژه عراقی‌ها به این حوزه خیلی علاقه‌مند هستند.


دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم استادان، دانشجویان و کارمندان را با معارف مهدوی آشنا و به‌نوعی تربیت مهدوی در آنها ایجاد کنیم تا دانشجویان بر اساس آموزه‌های مهدوی تربیت شوند و بتوانند اُنس خوبی با حضرت پیدا کنند.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر