صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۲ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۴
*مجید محمد علیزاده آرانی

بازگشایی سوئیفت و افزایش سودآوری بانک‌ها

با لغو و برداشته شدن تحریم‌های بانکی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و بازگشایی سوئیفت از این پس هزینه‌های عملیات‌های ارزی و قیمت تمام شده کالاهای وارداتی کاهش می‌یابد. از طرفی هزینه‌های بنگاه‌های داخلی نیز سیر نزولی به خود خواهد گرفت.
کد خبر : 64872

سوئیفت در واقع شبکه جهانی ارتباط مالی بین بانکی است که یک روش مالی یکپارچه و استاندارد برای تبادلات مالی و حذف روش‌های غیراستاندارد کاغذی محسوب می‌شود. سوئیفت هرگونه پیام ارزی میان بانک‌های داخلی و خارجی را دریافت و ارسال می‌کند.


این شبکه جهان مالی قیمت تمام شده محصولات و خدمات را برای بنگاه‌های اقتصادی در کشور کاهش می‌دهد چرا که بازگشایی سوئیفت بالا رفتن سرعت در انجام مبادلات تجاری جهانی و سرمایه‌گذاری‌ها را به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر سرمایه‌گذاران می‌توانند مبادلات و مروادات بانکی خود را با اطمینان بیش‌تری دنبال کنند. به عبارت دیگر بالا بودن قابلیت اطمینان برای سرمایه‌گذاران در مبادلات ارزی یکی از مزیت‌های سوئیفت محسوب می‌شود.


پایین بودن درصد اشتباهات ارسال پیام‌های مالی از دیگر مزیت‌های این شبکه مالی است. هر چند که حجم مبادلات ارزی و مالی انجام شده از طریق سوئیفت بسیار بالا است.


آزادی مبادلات بانکی با بازگشایی سوئیف امکان دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات مالی را به صفر می‌رساند بنابراین استفاده از این شبکه برای تبادلات مالی از درجه امنیت بسیار بالایی برخوردار است.


استاندارد بودن سوئیفت را می‌توان از دیگر مزیت‌های آن برشمرد. تهیه صورت حساب‌ها و صورت مغایرت‌های مالی بدون دخالت نیروی انسانی انجام شده بنابراین رفع مغایرت‌ها نیز با سرعت بالایی صورت خواهد گرفت.


پیش از برجام و در زمان تحریم‌های بانکی ایران، بازرگانان و سرمایه‌گذاران باید برای مراودات خود هزینه‌های بسیاری را توسط صرافی‌ها متحمل می‌شدند که این امر هزینه‌های جانبی را بالا می‌برد اما با بازگشایی سوئیفت و با تسهیل روابط مالی در عرصه بین‌المللی این مشکلات مرتفع خواهند شد.


از آثار مستقیم لغو تحریم‌ها و بازگشایی سوئیفت بر بازار سرمایه هم می‌توان به افزایش سودآوری بانک‌ها اشاره کرد. بانک‌هایی که سهام آنها در بازار سرمایه داد و ستد می‌شوند، از این قاعده مستثنی نخواهند بود و بازگشایی سوئیفت موجب تعدیل مثبت درآمد و سود بانک‌ها می‌شود. بر این اساس انتظار می‌رود که در کوتاه‌مدت و در روزهای آینده سهام گروه بانکی کشور با استقبال خوبی در بازار سرمایه مواجه شود.


از این پس تبادل و ورود و خروج ارز برای کشور تسهیل می‌شود بنابراین میزان ارز بازار نیز به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. در ارتباط با نرخ اما نباید انتظار ایجاد تغییر آنچنانی داشت. اگرچه نوسان نرخ ارز نمی‌تواند مشکلی در ارتباط با سوئیفت ایجاد کند اما این شبکه می‌تواند تا حدی بر نرخ‌ها تاثیرگذار باشد. البته سوئیفت نوسان و شوک ارزی را در کشور ایجاد نخواهد کرد.


* کارشناس ارشد بازار سرمایه


انتهای پیام/

ارسال نظر