صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۳ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
جشنواره امامت و مهدویت/ آیت‌الله حسینی بوشهری:

بشریت منتظر رسیدن به عدالت است/ 3 رهاورد ظهور کدامند؟

قدردانی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از دانشگاه آزاد اسلامیرئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عدالت را گمشده امروز بشریت دانست و گفت: بشریت منتظر رسیدن به عدالت است.
کد خبر : 648428

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری در آیین اختتامیه جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد قم با قدردانی از دست‌اندرکاران این جشنواره، فعالیت مسئولان دانشگاه در حوزه مهدویت را ستود و این کار را کم‌نظیر عنوان کرد.


رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عدالت را گمشده امروز بشریت دانست و اظهار کرد: تمام انبیای الهی بر اساس نص قرآن آمدند و این آرزوی دیرینه بشریت را از زبان قرآن بیان کردند و هدف‌شان بسترسازی و زمینه‌سازی برای این بود که عدالت توسط خود مردم در جامعه اقامه شود.




بیشتر بخوانید:


آیین اختتامیه نخستین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت آغاز شد


دفاع از مکتب مهدویت جهاد در رکاب حضرت ولی عصر(عج) است


تجلیل از برگزیدگان استان‌ها در اختتامیه جشنواره امامت و مهدویت




وی افزود: وظیفه انبیا ایجاد فضای مناسب، هدایت مناسب و آگاهی‌بخشی مناسب بود تا در جامعه این روحیه به وجود بیاید تا آرزوی دیرینه‌ای که در ذاتِ عدالت‌خواهی بشر وجود دارد، خود مردم دست‌به‌کار شوند و در جامعه اجرای عدالت کنند. این نکته، نکته بسیار مهمی است که بر اساس آیات قرآن برای تحقق عدالت، بزرگ‌ترین رسالت انبیاء همین بوده که جامعه به این سمت و سو کشیده شود.


استاد حوزه علمیه قم با طرح این سؤال که آیا می‌شود اکنون به جامعه بشری نمره‌ای داد که نمره اقامه عدل در کل جامعه بشری باشد یا نه و اینکه هنوز آن آرزو و امید در ذهن جامعه بشری به عنوان یک عطش به‌تمام معنی مانند یک انسان تشنه‌ای که با تمام وجودش حالت عطش احساس می‌کند و هنوز طعم شیرین و خوش‌طعم عدالت را نچشیده، آیا بشریت به آن عدالت رسیده‌اند یا نرسیده‌اند؟ گفت: پاسخ این است که بشر هنوز به آن عدالت نرسیده است.


حسینی بوشهری ادامه داد: انبیا بسترسازی و فضاسازی کردند، شرایط را به‌وجود آوردند و همین دینداری و فضای معنوی ما در پرتو تمام تلاش‌های انبیای الهی به‌خصوص نبی اکرم(ص) و اوصیای پیامبران الهی و به‌خصوص امامان و پیشوایان ما بوده اما میان ماه من تا ماه گردون / تفاوت از زمین تا آسمان است! آن عدالت مطلوبی که قرآن و انبیای الهی وعده دادند، نمی‌دانیم چند مرحله و چند پله تا آن مرحله باقی است.


نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: بشریت منتظر رسیدن به عدالت است. می‌گوید کام من هنوز شیرین نشده، تلخی‌هایی هنوز وجود دارد، ستمگرانی در جامعه وجود دارند، حاکمان جوری در جامعه وجود دارند، این کشتارها، جنگ‌ها و ویرانگری‌ها با عدالت سازگاری ندارد. اگر در جامعه عدالت حاکم شده بود به این شکل سبوعانه به یکدیگر نمی‌تاختند، اینگونه مردم مظلوم و بی‌پناه را به خاک و خون نمی‌کشیدند. پس هنوز عدالت و اجرای عدالت زیر سؤال است.



وی با طرح این سؤال که چه کار باید کرد تا این عدالت تحقق پیدا کند؟ عنوان کرد: راهکاری که خود قرآن ارائه داده، وعده پشت سر وعده است. بعد از آن رسالت انبیاء الهی، باز خدای متعال می‌فرماید «و نرید انمنّ ...» مظلومان عالم! کسانی که در یمن هنوز شما را به خاک و خون می‌کشند، کسانی که در اقصی نقاط عالم هنوز شما را زیر دست و پا له می‌کنند و توجهی به حقوق شما نمی‌کنند و اگر گاهی منافع‌شان به خطر بیفتد، آنجا فریاد حقوق بشری‌شان بلند می‌شود؛ نگران نباشید! رفع نگرانی این است که ما شما را آقای روی زمین خواهیم کرد. شما محرومان، پابرهنگان و ستمدیدگان جامعه روزی چشم باز خواهید کرد، می‌بینید ستمگران و زورگویان رفته‌اند و شما به عنوان خلیفه، جانشین و کسی که خدای متعال این قابلیت و ارزش را به شما داده باید آن وظیفه را به خوبی انجام دهید. آن روز می‌گفتید ستمگران نمی‌گذارند؛ اما حالا به خودتان که رسید باید پای کار بمانید و رابطه‌تان را با خدا صمیمی کنید.


حسینی بوشهری با بیان اینکه خداوند باز به این هم اکتفا نمی‌کند، ادامه داد: خدا وعده داده، وعده خدا هم تخلف‌پذیر نیست، مانند وعده ما نیست که امروز وعده بدهیم، فردا تخلف کنیم؛ خدا برای دو دسته با دو ویژگی وعده داده؛ ویژگی اول ایمان و ویژگی دوم عمل صالح است. یعنی فضایی در جهان هستی ایجاد و بستری فراهم می‌کنیم که زن و مرد، اگر بخواهند دیندار باشند و دیندار بمانند، امکان را به آنان خواهیم داد تا در بستر دینداری زندگی کنند.


رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با توجه به ناامنی‌های امروز در جامعه بشری، رهاوردهای ظهور را خلیفة‌الله بودن، امکان دینداری با تمام آزادی و بستر و فضای آماده و ایجاد امنیت بدون خوف و ترس برای جامعه بشری دانست و بیان کرد: آن روز(ظهور) در پرتو هدایت‌های انبیاء و اولیا و ذخیره الهی که وجود مقدس حضرت بقیة‌الله الاعظم(عج) است به این جمع‌بندی عبودیت، اصلاً بساط شرک از بین خواهد رفت.


وی با ذکر آیات و روایاتی درباره واقعیت‌ها و اتفاقات بعد از ظهور عنوان کرد: در راستای آرزوی بشر برای رسیدن به عدالت، انبیای الهی زمینه‌ساز و اولیای الهی ادامه‌دهنده راه انبیا بوده و آخرین ذخیره الهی که این پرونده را تکمیل می‌کند و این پوشه را به جایی می‌رساند که بشریت طعم شیرین عدالت را بچشد، حضرت بقیة‌الله الأعظم(عج) است که برای هیچ‌کدام از اولیای الهی چنین موقعیتی حقیقتاً پیش نیامده است.



تحول در نظام آموزشی و تربیتی جهان اسلام


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم به عنوتن میزبان جشنواره امامت و مهدویت هم در این مراسم اظهار کرد: جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، فصل جدیدی در دانشگاه آزاد اسلامی و تحول جدی در نظام آموزشی و تربیتی جهان اسلام محسوب می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری با بیان اینکه تاکنون به موضوع مهدویت به عنوان کار علمی، معرفتی و تولید سبک زندگی اسلامی پرداخته نشده است، اظهار کرد: مراکز تخصصی مهدویت در کشور با مراکز دانشگاهی، رشته‌ها، سرفصل دروس، نشریات و اندیشکده‌ها پیوند نداشتند و مهدویت در افکار عمومی محدود به بحث ظهور و شرایط و شواهد آن بوده و به ابعاد گسترده مهدویت کمتر توجه شده است که ابتکار دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند این خلأ را در سطح دانشگاه‌ها و نظام آموزش‌عالی پرکند.



برگزاری امامت و مهدویت در 10 واحد دانشگاهی منتخب


مدیرعامل مؤسسه بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به برگزاری جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در 10 واحد دانشگاهی منتخب بیان کرد: برای نخستین سال فعالیت جشنواره، برنامه‌های ویژه‌ای در استان‌های کردستان، خوزستان، آذربایجان شرقی، تهران، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی، شمالی و جنوبی طراحی شد و توانستیم این جشنواره را در بیش از یک سوم کشور اجرایی کنیم.


سیدجواد جعفری با قدردانی از حمایت‌های دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد در برگزاری جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت گفت: بهره‌مندی از فرصت معنوی ماه مبارک رجب و شعبان در دانشگاه آزاد اسلامی با تمرکز موضوع امامت و مهدویت ایده‌ای بود که توسط رئیس دانشگاه مطرح شد و مرداد 1400 به تصویب هیئت رئیسه دانشگاه رسید.


مدیرعامل مؤسسه بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: استقبال از ایده جشنواره به‌گونه‌ای بود که در کمتر از سه ماه از تصویب برگزاری آن، مؤسسه بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به عنوان ساختار اجرایی راه‌اندازی شد. اکنون قابلیت جریان‌سازی و نهادسازی این حرکت معنوی یکی از دستاوردهای منحصربه‌فرد جشنواره بوده که منجر به مطالبه مردمی برای استقرار دبیرخانه جشنواره در استان‌ها شده است.


به گزارش آنا، جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت سال ۱۴۰۰ به میزبانی ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در ۱۰ استان کشور همزمان با ۱۳ رجب برگزار شده و تا نیمه شعبان ادامه داشته و با برپایی غرفه مهدوی دانشگاه در مسیر راهپیمایی حرم تا حرم در شهرستان قم پایان می‌یابد.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر