صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۴
آیت‌الله هاشمی در آیین گرامیداشت لحظه ورود امام(ره) در فرودگاه مهرآباد

بدهکاران امام(ره) در موقعی که باید همه تبریک بگوییم، هدیه‌ بدی به بیت امام دادند/ مردم در سال 92 دولت عاقلی را انتخاب کردند که تحمل زخم زبان‌ها را دارد

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سخنانی که پیش از ظهر امروز ـ دوشنبه 12 بهمن ـ در فرودگاه مهرآباد تهران ایراد کرد، از عدم احراز صلاحیت یادگار امام(ره) برای انتخابات خبرگان رهبری، به شدت انتقاد کرد.
کد خبر : 64815

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم یادبود لحظه ورود امام خمینی(ره) به میهن در 12 بهمن ماه سال 1357 که در فرودگاه مهرآباد برگزار شد، با تاکید بر اینکه برای پیروزی انقلاب هزینه‌های بسیاری کرده‌ایم تا مردم به خیابان‌ها آمدند و انقلاب پیروز شد، اظهار کرد: این امام (ره) بود که مردم را با حجت و خیالی راحت به خیابان‌ها آورد. در آن شرایط رهبری امام و حمایت‌های مردم و بخش بزرگی از روحانیت، دانشگاه‌ها و اصناف بود که باعث شد انقلاب به پیروزی برسد.


هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه در آن زمان پرچم‌های بسیاری برافراشته شده بود اما دل‌های همه در یک نقطه به هم می‌رسید، اظهار کرد: آن نقطه ضد رژیم بود. هیچ‌گاه نباید آن را فراموش کرد چراکه مساله‌ای بسیار مهم است؛ تا زمانی که این نقطه را داشته باشیم نگران سرنوشت آینده انقلاب در تاریخ نیستیم اما اگر نسبت به این نقطه بی‌توجه شویم و تفرقه‌ها عمیق شود در آن زمان است که نباید انتظار دوام انقلاب را داشته باشیم.


در سخنانی با اشاره به انتخابات خرداد سال 92 اظهار کرد: لحظات مناسبی (در آن انتخابات) ثبت شد که مردم شرایط آن را فراهم کردند. آنها آگاه شدند و پای صندوق‌های رأی رفتند. دولتی را که می‌توانست باعث جنگ شود، عوض کردند و در حالی که ممکن بود فرد تندتری به جای او بیاید، دولتی عاقل را انتخاب کردند که تحمل زخم زبان‌ها را دارد.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: البته هر چه داریم از امام(ره) است و باید خودمان را به امام و بیت امام(ره) بدهکار بدانیم؛ البته بدهکارها هدیه خوبی به بیت امام(ره) ندادند. آنها خودشان صلاحیت‌شان را از کجا آورند؟ چه کسی به شما اجازه داده قضاوت کنید؟ چه کسی به شما اجازه داد اختیارات را در دست بگیرید؟تریبون‌های نماز جمعه و صداو سیما مال شما باشد؟ اگر امام(ره) و نهضت امام(ره) و اراده عموم مردم که به خاطر امام شکل گرفت، نبود اینها نیز نبود.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه تأکید کرد: در موقعی که باید همه تبریک بگوییم بد هدیه‌ای به بیت امام داده‌اید، صلاحیت شخصیتی را که شبیه به جدش، امام(ره)، است، تأیید نکردید. ان‌شاءالله خدا از سر اشتباهتان بگذرد؛ ولی باید بگذاریم که مردم به هر که می‌خواهند رأی بدهند. من که قدرتی ندارم بخواهم فشار بیاورم که در مورد صلاحیت‌ها تجدیدنظر شود.


من هم عقیده دارم که نمی‌شود 12 هزار نفر با هم رقابت کنند؛ اما راهش این است که از قبل قانونی بگذاریم و نه در جهت سیاسی بلکه در جهت واقعی صلاحیت‌ها را تعیین کنیم نه اینکه بگذاریم مردم اسم بنویسند و بعد بگوییم که نتوانستیم احراز کنیم و فرصت نکردیم که پرونده‌ها را ببینیم. معلوم است که چند نفر نمی‌توانند پرونده 12 هزار نفر را بخوانند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به واقعه غدیر خم افزود: این حکم خدا بود که پیامبر حضرت علی (ع) را برگزیند ولی قبل از وفات‌شان به حضرت توصیه کردند که حکومت حق توست ولی ممکن است که شرایطی شکل بگیرد که مردم نخواهند؛ اگر نخواستند کار را به خودشان واگذار کنند. هیچ‌کسی از حضرت علی مُحق‌تر نیست، اگر مردم نخواستند، کسی نمی‌تواند باشد. این اصل روشن اجتماعی است.


وی در ادامه با اشاره به مسئله رد صلاحیت‌ها و با بیان اینکه «این بندهای بی‌خودی جلوی مردم را می‌بندند»، گفت: البته من هم عقیده دارم که نمی‌شود 12 هزار نفر با هم رقابت کنند؛ اما راهش این است که از قبل قانونی بگذاریم و نه در جهت سیاسی بلکه در جهت واقعی صلاحیت‌ها را تعیین کنیم نه اینکه بگذاریم مردم اسم بنویسند و بعد بگوییم که نتوانستیم احراز کنیم و فرصت نکردیم که پرونده‌ها را ببینیم. معلوم است که چند نفر نمی‌توانند پرونده 12 هزار نفر را بخوانند.


در ادامه آیت‌الله هاشمی مجددا تأکید کرد: بگذاریم مردم انتخاب کنند. افکار عمومی کمتر از ما اشتباه می‌کند، اگر هم اشتباهی کنند خودشان جبران خواهند کرد. اما اگر انتخاب را به آنها تحمیل کنیم شرارت و چیزی همچون آن پیش می‌آید.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با هشدار به کسانی که مسیر را برای تفرقه هموار می‌کنند، تصریح کرد: اگر تفرقه عمیق‌تر شود، انتظار دوام انقلاب را نداشته باشید. افراد و روحانیونی که در انقلاب دستی هم بر آتش نداشتند در این سال‌ها، در ایجاد تفرقه نقش داشتند و فضا را بدتر کردند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تاسف از تشدید اختلاف‌ها و تفرقه‌ها افزود: در 10 سال اخیر متأسفانه دچار تفرقه شدیم و راه عوض شد چون برخی مسیر تفرقه را هموار کردند.


هاشمی‌رفسنجانی گفت: گرچه آن شرایط بسیار سخت گذشت و تحریم‌های شدیدی علیه ما اعمال شد و خسارت‌های زیادی به کشور وارد و ثروت ما برده شد، اما دوباره نقطه دیگری پیش آمده و دوباره امید وحدت در ایران پیدا شده است. اکثریت جامعه راه خود را پیدا کرده‌اند و فهمیده‌اند اشتباه شده است.


خداوند راه جدیدی را پیش راهمان قرار داده و ما دنبال راهی که شروع کرده بودیم و به خاطر آن شهدای بسیاری تقدیم و هزینه‌های بسیار برای آن صرف کرده‌ایم، هدایت کرد

وی خاطرنشان کرد: خداوند راه جدیدی را پیش راهمان قرار داده و ما دنبال راهی که شروع کرده بودیم و به خاطر آن شهدای بسیاری تقدیم و هزینه‌های بسیار برای آن صرف کرده‌ایم، هدایت کرد.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دوران پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز نیز مانند گذشته و پس از پیروزی انقلاب که عده‌ای شروع کردند به دعوا کردن و مبارزه و ترور، این نقطه به تاخیر می‌افتاد ممکن بود مشکلات بسیاری پیش بیاید. گرچه عده‌ای در اقلیت امروز در تلاش‌اند که برخی اقداماتی انجام دهند اما کثریت مردم جور دیگری هستند و خداوند همواره به اکثریت مردم و دل آنها نگاه می‌کند.


به گزارش ایسنا،‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با تاکید بر اینکه ایران مجدداً در حال تبدیل به نقطه تعادل است، گفت: ما پیش از این یک بار پس از جنگ تبدیل به نقطه تعادل در منطقه شدیم و سال‌ها نیز در این جایگاه قرار داشتیم. اما امروز مردم تجربه آن دوران را دارند و قدر این نعمت را بیش از پیش می‌دانند. همچنین شرایط مناسبی نیز فراهم شده است و همدلی‌ای که میان مردم ایجاد شده می‌تواند ضامن حفظ این نقطه تعادل باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر