صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۸ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۴

دفاع عضو حزب موتلفه از عملکرد مجلس نهم: اگر مجلس جناحی برخورد می‌کرد، استیضاح‌ها بیشتر از این بود

یک عضو حزب موتلفه در دفاع از عملکرد مجلس نهم گفت: اگر مجلس می‌خواست جناحی برخورد کند باید خیلی از وزرا را استیضاح می‌کرد و حجم سوالات و استیضاح‌ها بیش از این می‌شد.
کد خبر : 64695

محمد خرسندی عضو شورای مرکزی موتلفه در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی آنا در ارزیابی خود عملکرد دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ارزیابی مجلس را از نقاط قوت آن آغاز می‌کنم. همانطور که آقا هم فرمودند بحث سیاست خارجی و ایستادگی مجلس در مقابل استکبار جهانی و زورگویی‌های غربی‌ها و آمریکایی‌ها همچنین مرزبندی مجلس با جریانات انحرافی و فتنه‌گری در عرصه داخلی از امتیازات مجلس نهم به‌شمار می‌آید.


خرسندی اضافه کرد: اما متاسفانه در اقتصاد مقاومتی مجلس ضعف نشان داده است و در این باره از سوی مجلس و دولت اقدام بسیار مهم و شاخصی را ندیدیم. ریشه بسیاری از مسائل از جمله بیکاری، تورم و رکود به سیاست‌های دولت برمی‌گردد و مجلس هم ابزاری دارد که می‌تواند دولت را ملزم به اصلاح این امور کند. ولی در بحث اقتصاد مقاومتی مجلس از خودش پشتکار و پیگیری لازم را نشان نداد.


وی ادامه داد: شاید نمایندگان منتظر بودند که دولت این کار را انجام بدهد و دولت هم اولویتش بیشتر بحث مذاکرات هسته‌ای بود. دولت انتظار داشت با برداشتن تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی کشور از جمله رکود و تورم حل شود؛ درحالی که ما بیست تا سی درصد مشکلات اقتصادی کشورمان ریشه در تحریم‌ها دارد و ساختار اقتصاد ما بیمار و معیوب است و زیاد ربطی به تحریم‌ها ندارد.


خرسندی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس نهم اقدامات جناحی انجام داده است؟‌ گفت: اگر مجلس بخواهد سیاسی و جناحی برخورد کند اولا به برخی وزرای رئیس‌جمهوری رای اعتماد نمی‌دادند. برخی از این وزرا در حد این وزارتخانه‌ها نبودند و برخی در مسائل سیاسی و حتی در فتنه 88 خیلی سابقه درخشانی نداشتند اما مجلس به جهت اینکه می‌خواست با دولت همکاری کند و حسن نیت نشان دهد.


وی تصریح کرد: اگر مجلس می‌خواست جناحی برخورد کند باید خیلی از وزرا را استیضاح می‌کرد. معمولا دولت‌ها هم خیلی خوششان نمی‌آید که مجلس به وظایفش عمل کند و بیشتر دنبال یک مجلس همراه و تعریف کننده از خودشان هستند. به نظر من، مجلس جناحی برخورد نکرده است. شاید یک نماینده‌ای در بعضی از جاها جناحی برخوردی کرده باشد ولی کلیت مجلس این گونه نبوده است.


این فعال سیاسی اصولگرا درباره تعامل دولت و مجلس اظهار کرد: می‌توان اینگونه گفت که تعامل بد نبوده ولی مطلوب نیز نبوده است. این کوتاهی از هر دوسمت بود ولی می‌توان گفت بیشتر از دولت بود تا مجلس.


وی ادامه داد: مجلس در اعتماد به وزرا و لوایح دولت نهایت همکاری را داشت اما در انتصاب استانداران، دولت خیلی به نظر نمایندگان توجهی نکرد. مثلا در استان فارس، 18 نماینده نامه می‌نویسند و افرادی را برای استانداری معرفی می‌کنند اما دولت همه آنها را کنار می‌زند و یک کسی را منصوب می‌کند که خیلی فضای استان برای آن فرد آماده نبود و نیست.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تصریح کرد: به نظر من، انتظار بیشتری از دولت می‌رفت که با مجلس همراهی کند با توجه به اینکه خود آقای رئیس‌جمهوری چند دوره نماینده و نائب رئیس و رئیس کمیسیون بوده و کارکرده است، از همه کارکرد‌های مجلس خبر دارد و از همه مهم‌تر اخلاق نمایندگان را می‌داند. به نظر من، رابطه دولت و مجلس بهتر از این می‌توانست باشد ولی در بعضی از مسائل شاید مجلس هم مقصر بود.


خرسندی درباره اینکه آیا او این تلقی را تایید می‌کند که تندروهای اصولگرا بر جریان سنتی اصولگرایان در مجلس نهم سیطره داشتند؟ اظهار کرد: خیر. اولا، مجالس ما خیلی حزبی نیست و این طور نبوده است که یک جریانی غالب بر کل مجلس باشد. اصولگرایان دو تا سه فراکسیون دارند و مجلس فعلی را مجلس تندرویی ندیدیم. اگر تندرو بود آن‌قدر با دولت همکاری نمی‌کرد. حالا شاید یک نماینده‌ای در یک موضوعی تندروی کرده باشد ولی این را نمی‌شود به عملکرد کل مجلس تعمیم داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر