صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۵ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
یک متخصص پوست در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

هشدار درباره سوختگی در چهارشنبه سوری/ سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است

یک متخصص پوست با بیان اینکه سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است، گفت: به دلیل مشکلات متعددی که در حوزه درمان سوختگی وجود دارد، هم‌اکنون هزینه درمان این بیماری بین ۹۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان است.
کد خبر : 646457

زهرا حبیبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا با بیان اینکه خانواده ها باید در آستانه مراسم چهارشنبه آخر سال نظارت کاملی روی فرزندان داشته باشند، گفت: متأسفانه بعضاً مشاهده شده که خانواده ها با سهل انگاری از کنار اقدامات فرزندان در چهارشنبه سوری عبور می کنند و همین اقدام زمینه را برای بروز حادثه‌ای جبران ناپذیر مهیا می کند. شایع ترین اتفاقی که برای مصدومان چهارشنبه سوری رخ می دهد، سوختگی است. پوست از نظر میزان نفوذ به سه دسته سطحی، متوسط و عمیق تقسیم می شود و براساس طبقه بندی نیز به سوختگی درجه ۱،۲ و ۳ تقسیم می شود. در سوختگی درجه ۱ که پوس به دلیل حادثه قرمز و دارای التهاب شده بعد از مدتی مراقبت بهبود می یابد اما در سوختگی درجه ۲ که در حوادث چهارشنبه آخر سال هم بیشتر شاید این درجه از سوختگی هستیم، سوختگی همراه با تاول های عمیق خواهد بود که احتمال عفونت نیز در این نوع سوختگی وجود دارد. در سوختگی درجه ۳ نیز این احتمال وجود دارد که شدت سوختگی به حدی باشد که حتی به استخوان ها نیز برسد که در این حالت نیاز به جراحی است.


بعد از سوختگی چه کاری انجام دهیم؟


این متخصص پوست درباره بهترین اقداماتی که بعد از سوختگی باید انجام داد، افزود: اولین اقدام این است که محل سوختگی را با آب سرد شست و شو دهیم و فرد دچار سوختگی را از محل حادثه دور کنیم تا دودهای ناشی از انفجار روی زخم ها نیاید که پوست را دچار عفونت کند. استفاده از کمپرس یخ نیز توصیه می شود تا قبل از رسیدن فرد به نزدیکترین مرکز درمانی، التهاب زخم کمی کاهش پیدا کند. متأسفانه بعضاً دیده می شود که برخی از مردم روی زخم حاصل از سوختگی خمیر دندان، سیب زمینی، ماست یا روغن حیوانی می‌گذارند و این اقدامات نه تنها تأثیری در بهبود زخم ندارد بلکه در کار کادر درمان نیز برای درمان سوختگی خلل ایجاد می کند، لذا بهترین کار استفاده از آب سرد است.


وی گفت: در کشورهای دیگر نیز جشن‌های آتش بازی را داریم اما هیچ کس آسیب نمی‌بیند اما متأسفانه در کشور ما به دلیل نبود نظارت کافی در فروش موادهای منفجره خطرناک، اتفاقاتی رخ می دهد که آینده فرد را نابود می کند. به مردم توصیه می کنیم که برای چند لحظه شادی زودگذر آینده خود را با استفاده از مواد خطرناک نابود نکنند.




بیشتر بخوانید:


توصیه‌های اورژانس برای چهارشنبه آخر سال




حبیبی ادامه داد: سوختگی از آن دست بیماری هایی نیست که بعد از مدتی به طور کلی خوب شود بلکه عوارض ان تا آخر عمر همراه فرد خواهد بود. از بین بردن زیبایی فرد، خارش محل سوختگی، سوزش و آوردن پوست اضافه از جمله عوارض سوختگی است. از طرفی پوستی که سوخته باشد دیگر کیفیت گذشته را نخواهد داشت و در سرما و گرما به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد.


سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است


این متخصص پوست با بیان اینکه سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است، افزود: میزان مرگ و میر ناشی از سوختگی در کشور نیز ۲ برابر متوسط جهانی است. ما معتقدیم که سوختگی قابل پیشگیری است و اگر آموزش های لازم به افراد داده شود، افراد هرگز نمی سوزند ولی عمده سوختگی ها مخصوصا در چهارشنبه آخر سال به دلیل سهل انگاری رخ می دهد. سوختگی در کشورهای کمتر توسعه یافته بیشتر از سایر کشورهاست و به همین منظور آمار سوختگی در کشورهایی چون هند و بنگلادش بیشتر از سایر کشورهاست.


هزینه درمان سوختگی‌های شدید بین ۹۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان است


وی با بیان اینکه هزینه درمان سوختگی در کشور به دلایل مختلف بالاست، اظهار کرد: متأسفانه تحریم ها تأثیر نامناسبی روی بیماری سوختگی دارد و برای مثال درحال حاضر درخصوص تأمین پانسمان سوختگی با مشکل مواجه هستیم. بعد از شیوع کرونا در کشور به دلیل اینکه عمده بودجه وزارت بهداشت به سمت کنترل بیماری کرونا رفت، وضعیت درمان بیماری سوختگی نیز بدتر شد و ا طرفی بیمه ها هم به تمام تعهداتشان در قبال پوشش بیماران سوختگی عمل نمی کنند. درحال حاضر اگر فردی دچار سوختگی شدیدی شود، باید بین ۹۰ تا ۱۴۰ میلیون هزینه کند و اغلب افراد نیز از تأمین این هزینه ناتوان هستند.


حبیبی در پایان بار دیگر تأکید کرد: با توجه به اینکه در آستانه چهارشنبه سوری قرار داریم، به خانواده ها توصیه می کنیم تا نظارت دقیقی روی رفتار فرزندان داشته باشند تا خدای ناکرده با بروز حادثه‌ای تلخ، یک عمر پشیمان نشویم.


انتهای پیام/۴۱۷۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر