تعویق دوباره انتخابات کمیته ملی المپیک؟/ اعضای هیئت اجرایی رفتنی میشوند؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دوره چهارساله فعالیت مسئولان فعلی کمیته ملی المپیک ۳۰ دیماه به پایان رسید و ۲۱ آذر هم اعلام شد که تاریح مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک ۱۷ اسفندماه برگزار خواهد شد. بدون شک برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک یکی از اتفاقات مهم ورزشی بوده و هست به خصوص اینکه سال شلوغی پیشروی ورزش ایران است و ورزشکاران باید برای بازیهای آسیایی هانگژو و پس از آن المپیک پاریس خود را آماده کنند.
البته از همان زمانی که تاریخ مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک مشخص شد، صحبتها در مورد زمزمه تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک مطرح شد.مهمترین دلیل هم برای این موضوع، آییننامه انتخاباتی بود که ارتباط مستقیمی با نحو برگزاری انتخابات دارد و باید مورد تأیید هیئت اجرایی قرار میگرفت. البته که اعضای هیئت اجرایی که اتفاقا شنیده میشد برخی آنها مخالف برگزاری انتخابات بودند، تعلل را در دستور کار قرار دادند و بدون توجه به لزوم تدوین آییننامه برگزاری انتخابات و همچنین بدون در نظر گرفتن فرایند تصویب آییننامه از سوی IOC زمان را از دست دادهاند تا خود به خود انتخابات به تعویق بیفتد.
البته در این میان برخی معتقد بودند مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک با استناد به همان آییننامه نوشته شده و تأیید اعضای هیئت اجرایی میتوان برگزار کرد اما به وضوح دیده شده که اعضای هیئت اجرایی برای این موضوع وقت کشی کردهاند تا در نهایت زمان انتخابات به تعویق بیفتد. در نهایت کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک هم در مورد تعلل هیئت اجرایی برای تدوین آییننامه عنوان کرد:« ایرادی مطرح شد که چرا زودتر به موضوع تدوین آیین نامه انتخابات کمیته ملی المپیک نپرداختیم که در جواب باید بگویم فرایند تصویب اساسنامه جدید از ابتدا تا پایان دو تا سه سال طول کشید و مدت کوتاهی است که در هیئت دولت تصویب و فیزیک آن به دست ما رسیده است. طبق اساسنامه جدید کمیته ملی المپیک، نیازمند تدوین آییننامه جدید برای برگزاری انتخابات در انطباق با اساسنامه هستیم. اساسنامه تغییرات شکلی و محتوایی داشته لذا در این راستا باید آییننامه جامعی که در برگیرنده همه نکات فرایند انتخابات است، باشد. تلاش ما بر این است انتخابات در اولین فرصت انجام شود. متعهد هستیم تمام فرایند برگزاری انتخابات را فراهم کنیم. در مسیر شفافیت و قانون حرکت میکنیم و طبق مفاد مسیر را طی میکنیم. اجماع بر این بود شفاف عمل کنیم و فرایند قانونی طی شود تا شبههای ایجاد نشود».
در نهایت تدوین آییننامه در دستور کار اعضای هیئت اجرایی قرار گرفت. هر چند که تأخیر در تدوین آییننامه هم به به زمان تایید نهایی اساسنامه کمیته ملی المپیک در هیئت دولت و زمان ارسال آن ارتباط داده شد اما در تاریخ دوم آذرماه اساسنامه کمیته ملی المپیک در هیئت وزیران تأیید نهایی شد و این تأخیر قابل قبول نبود. در نهایت همه این اتفاقات و فرصتسوزی اعضای هیئت اجرایی در تدوین آییننامه منجر به تعویق انتخابات شد و در تاریخ ۱۰ بهمن در جلسه هیئت اجرایی مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک به تعویق افتاد تا جلسه فردا که چهل و نهمین مجمع کمیته ملی المپیک است صرفا به صورت عمومی و سالیانه برگزار شود. البته صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک در مصاحبههای خود بارها عنوان کرد که قصد دارد انتخابات را در زمان مقرر خود برگزار کند اما تعلل اعضای هیئت اجرایی در تدوین آییننامه، قابل پیشبینی بود که زمان انتخابات را به تعویق بیاندازد.
اعضای هیئت اجرایی به کار خود ادامه میدهند؟
دوره ریاست صالحی امیری و اعضای هیئت اجرایی ۳۰ دیماه به پایان رسید اما با منتفی شدن مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ ۱۷ اسفند؛ اعضای هیئت اجرایی فعلا به فعالیت خود ادامه دادهاند. حالا قرار است در جلسه فردا اعضای مجمع آییننامه را تصویب کنند و پس از آن دستورالعمل انتخابات به کمیته بینالمللی المپیک ارسال شود تا در صورت تصویب، کمیته ملی المپیک انتخابات را برگزار کند. البته صالحیامیری پس از اینکه مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ ۱۷ اسفند به تعویق افتاد، در یک مصاحبه اعلام کرد انتخابات را در بهار برگزار خواهد کرد.
ادامه فعالیت اعضای هیئت اجرایی کمی مبهم است؛ البته راهی جزء ادامه فعالیت نیست چرا که در صورت تغییر برنامههای کمیته ملی المپیک برای سال آینده قابل اجرا نخواهد بود. البته علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی یکی از منتقدان جدی این موضوع است؛ او در تاریخ ۳ اسفند نامهای به صالحی امیری ارسال کرد و ارسال کرد و خواستار استعفای برخی از اعضای هیئت اجرایی این کمیته در مجمع ۱۷ اسفند ماه شد. دبیر در این نامه اشاره کرد که فقط سه نفر از تعداد ۱۱ عضو هیئت اجرایی، جزء رؤسای فدراسیونهای المپیکی هستند و این موضوع باعث ضعیف شدن نقش فدراسیونها در هیئت اجرایی شده است.
در حال حاضر ۵ نفر هم از اعضای هیئت اجرایی علیرضا رحیمی (رئیس سابق فدراسیون هندبال)، مجید کیهانی (رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی)، سید عبدی افتخاری (رئیس سابق فدراسیون اسکی)، علی دادگر (رئیس سابق فدراسیون تیراندازی) و مجید شایسته (رئیس سابق فدراسیون تنیس ) ریاست هیچ فدراسیونی را در اختیار ندارند. البته طبق اساسنامه این افراد به دلیل نداشتن کرسی ریاست و حضور در هیئترئیسه فدراسیونها جایگاهی در مجمع ندارند و عضویت آنها به حساب نمیآید اما خللی در مورد ادامه حضورشان در هیئت اجرایی ایجاد نمیکند و اساسنامه هم هیچ و تبصره و قانونی برای جایگزین کردن در چنین مواردی تعریف نکرده است.
تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک بعد از بازیهای آسیایی؟!
در مجمع فردا قرار است تاریخ برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک تعیین شود،البته تعیین تاریخ برعهده هیئت اجرایی است و به این ترتیب همه اعضا به خصوص فدراسیونهای ورزرشی در تاریخ این انتخابات سهم دارند. با توجه به اینکه ورزش ایران در سال آینده روزهای شلوغی پیشرو دارد و کاروان ورزش ایران باید در مسابقات بازیهای کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی هانگژو حضور پیدا کنند، برخی روسای فدراسیونهای ورزشی که قرار است ورزشکارانشان به این رقابتها اعزام شوند موافق برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک بعد از بازیهای آسیای هانگژو هستند. بازیهای آسیایی هانگژو شهریور و مهر سال آینده برگزار میشود و اگر قرار باشد انتخابات کمیته ملی المپیک به بعد از این بازیها موکول شود باید شاهد برگزاری انتخابات در آبانماه سال آینده باشیم.
باید دید فردا در مورد زمان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک و همچنین ادامه فعالیت اعضای هیئتاجرایی چه تصمیماتی گرفته میشود.
چه کسانی در مجمع کمیته ملی المپیک حضور دارند؟
طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک از یک ماه پیش دعوتنامه برای تمامی روسای فدراسیونهای ورزشی ارسال شده است. البته برخی فدراسیونها مثل تیراندازی و بسکتبال با سرپرست اداره میشدند که دعوتنامه برای سرپرستان این دو فدراسیون ارسال شده بود اما با برگزاری مجمع و انتخاب داوری در فدراسیون بسکتبال و قربانی در فدراسیون تیراندازی این دو رئیس تازه نفس به اعضای مجمع اضافه میشوند.
البته با توجه به عزل موقت عزیزی خادم از ریاست فدراسیون فوتبال، میرشاد ماجدی سرپرست فعلی فدراسیون در این مجمع حضور پیدا میکند.
در مورد فدراسیون وزنهبرداری هم شرایط کاملا مبهم است؛ حکم بازنشستگی علی مرادی به قوت خود باقی است و وزارت ورزش و جوانان هم الان مدتهاست که نسبت به این فدراسیون هیچ واکنشی نشان نداده و حتی نسبت به انتخاب سرپرست و بازگشت علی مرادی هم واکنش نشان نداده است. دعوتنامه کمیته ملی المپیک هم برای این فدراسیون ارسال شده و علی مرادی که هماکنون به فدراسیون بازگشته بهعنوان رئیس فدراسیون در مجمع حضور پیدا میکند و دارای حق رای هم هست.
همچنین فدراسیون های نجات غریق و غواصی، ورزش های ناشنوایان و بیماریهای خاص به عنوان عضو مهمان در این نشست حاضر می شوند و حق رای ندارند. سرپرستان دو فدراسیون ژیمناستیک و دوچرخه سواری هم از اعضای مهمان در مجمع به حساب میآیند. این مجمع با حضور بیش از ۷۰ نفر برگزار خواهد شد.
دستورالعمل مجمع کمیته ملی المپیک
چهل و نهمین مجمع کمیته ملی المپیک به ریاست سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته و با حضور سید حمید سجادی وزیر ورزش از ساعت ۱۵ در محل آکادمی ملی المپیک آغاز می شود. در این جلسه کیکاووس سعیدی به دلیل ابتلا به امیکرون حضور ندارد و به احتمال زیاد به صورت وبینار این جلسه را پیگیری میکند.
دستورالعمل مجمع کمیته ملی المپیک به این شرح است:
۱- بررسی گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹
۲- بررسی گزارش مؤسسه حسابرسی رسمی در خصوص عملکرد مالی ۱۳۹۹
۳- ارائه گزارش سرپرست خزانهدار کمیته ملی المپیک (منابع و مصارف)
۴- تعیین حسابرس سال ۱۴۰۰
۵- بررسی و تصمیمگیری در خصوص دستورالعمل (جدید برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک موضوع تبصره ۲ ماده ۶ اساسنامه جهت ارسال به IOC
۶- تعیین تاریخ برگزاری مجمع انتخابی کمیته
۷- بررسی و تصویب شاخصهای ویژه سال ۱۴۰۱ فدراسیونها
۸- تصمیمگیری در مورد درخواست فدراسیونهای عضویت در مجمع عمومی
۹- سایر موارد
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/