هنرمند، اثر و مخاطب ۳ رأس یک مثلث هنری هستند
به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی، همزمان با سالروز ولادت امام حسین(ع) اختتامیه جشنواره سجاده رنگین عصر امروز در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی– ایرانی استاد فرشچیان و با همکاری موسسه علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، بهمنظور نهادینه کردن گفتمان معنوی و هنر متعهد در جامعه معاصر ایران اسلامی نمایشگاهی از آثار منتخب ارسال شده (حدود چهل اثر هنری) با محوریت دوران زندگانی و ابعاد شخصیت امام حسین (ع) برگزار شد. این نمایشگاه به آثار در حوزه هنرهای خوشنویسی، نقاشی خط، نقاشی و نگارگری اختصاص داشت. هفت نفر از هنرمندان پیشکسوت نقاشی و خط، مهدی فریمانی، مصطفی شبستری، عارف امرالله زاده، حمید امینیفر، لیلی منتظری، حسین احصایی و علیرضا روحالامینی در این رویداد هنری آثار خود را ارائه دادند. همچنین از صبح امروز جمعی از آنها به خلق اثر هنری پرداختند.
هنرمند، اثر و مخاطب ۳ راس یک مثلث هنری هستند
در مراسم اختتامیه این جشنواره علیرضا روحالامینی دبیر جشنواره گفت: اگر هنر بهصورت مثلث فرض شود، هنرمند، اثر و مخاطب هرکدام در یک راس قرار میگیرند، اگر هر کدام از آنها درست سر جای خود باشد اتفاق خوبی خواهد افتاد. امروز این اتفاق مبارک در روز ولادت امام حسین(ع) رخ داده است. آثار این جشنواره مرتبط با ولادت ایشان است. اگر هنرمند، اثر و مخاطب در یک نقطه مشترک به هم برسند، اثر خوبی برجای خواهد ماند. اگر مخاطب نباشد هنرمند اثر خوبی را نمیتواند خلق کند.
در جستوجوی آداب معنوی هنر
محمدعلی رجبی، عضو شورای سیاستگذاری دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان در ادامه اظهار کرد: دانشگاه فرشچیان بهدنبال یک حقیقت است، آن هم باطن هنر است، آموزشهای ظاهری هنر را در دانشگاههای دیگر میبینیم. اساتید درباره فلسفه هنر صحبت میکنند، اما هنر اتفاق نمیافتد. باید یک رابطه دیگری باشد، این رابطه آن چیزی است که در نهاد آموزشی یاد نمیدهند و آن آداب معنوی هنر است.
وی افزود: با استاد فرشچیان طریقت هنر را هم میآموختیم، هنرمند باید با واژه هنر که به معنای انسان نیک است، خود را هم تربیت کند و گام به گام جلو آید. خوشنویسی هنری است که جز به جز آن آیینه گردان هنر است، خط از هنرهای دیگر یک پله به حقیقت نزدیکتر است، زیرا که محو در کلام است. به همین خاطر وقتی کسی مطلبی را مینویسد باید توجه کند چه چیزی را نوشته و به حقیقت خط آشنا باشد.
خطی که حقیقت را آشکار میکند
رجبی خاطرنشان کرد: در خوشنویسی آنقدر باید نوشت که اگر کسی خط شما را دید نگوید چه خط خوبی، بلکه بگوید چه کلام خوبی، هنر شما جایی تجلی میکند که خودتان دیده نشوید و هنرتان به چشم آید. امام حسین(ع) میفرمایند: خط زیبا خطی است که حقیقت را آشکار میکند.
بر طبق برنامه جشنواره سجاده رنگین، سخنرانان دیگر احسان قاضیزاده، عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی و علاءالدین بروجردی، معاون امور بینالمللی دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه استاد فرشچیان در جشنواره حضور نداشتند.
در ادامه از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، محمدعلی رجبی و علیرضا روحالامینی دعوت شد تا به روی سن آیند و از هنرمندان برگزیده تجلیل به عمل آید.
در پایان حضار از نمایشگاه آثار جشنواره سجاده رنگین بازدید کردند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/