آمریکا برای ملحق نشدن اوکراین به اتحادیه اروپا دسیسهچینی میکند/ وعده پوچ غرب به زلنسکی
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، حدود یک ماه پیش در در ۲۸ فوریه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین درخواست خود را برای پیوستن به اتحادیه اروپا ارائه کرد و از این سازمان خواست فوری درخواستش را بپذیرد. وی گفت: از شرکای خود سپاسگزاریم که در کنارمان ایستادهاند، اما هدفمان این است در کنار همه اروپاییها باشیم، مطمئنم شایسته آن هستیم، مطمئنم این موضوع امکانپذیر است.
مطرحشدن درخواستهای آرزو گونه زلنسکی و در ادامه، به وجود آمدن وضعیت بحرانی در اوکراین، مواضع کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا را بهعنوان پشت پرده تصمیمگیری اروپا که بارها از عضویت اوکراین خودداری کرده بودند، تغییر نداد. اروپاییها بارها با بهانههای مختلف از پذیرش این درخواست سر باز زده بودند و این بار زلنسکی سعی کرد از موقعیت زمانی و تحولات جاری در راستای منافع خود سوءاستفاده کند، اما به نظر میآید کارتهای فشار پنهانی که طرف اوکراینی بر واشنگتن اعمال میکند، هنوز کامل نشده است، مگر اینکه ارتش روسیه به کی یف، پایتخت اوکراین رسیده باشد.
تلاشهای ناکام اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا
عماد رزق، رئیس مرکز مشاور و مطالعات راهبردی بیروت در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: زمزمههای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا چندی پس از آغاز عملیات نظامی ویژه ارتش روسیه شنیده شد؛ این در حالی است که همه میدانند مذاکرات طرف اوکراینی با اتحادیه اروپا که بارها انجامشده به نتیجه دست نیافته است.
گره الحاق اوکراین را نه در اتحادیه اروپا بلکه باید در آمریکایی جست که هدفش مرگ اتحادیه اروپاست
وی افزود: از زمان آغاز انقلاب رنگی در سال ۲۰۰۴ تلاشهایی برای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا انجام شد، زیرا آنها به اوکراین وعدههایی در زمینه اعطای کمکهای انسانی و مالی، آبادانی و همکاری در پروژهها و ... داده بودند. با وجود این، خواسته واقعی واشنگتن بر جلوگیری از پیوستن اوکراین بود، زیرا واشنگتن به همان اندازه که میخواهد اوکراین بخشی از اتحادیه اروپا باشد، میخواهد سر و ستون نظامی ناتو باشد.
بیشتر بخوانید:
۸ سکانس از حمله ارتش روسیه به اوکراین
کرملین: روسیه خواستار تجزیه اوکراین نیست
وی درباره همزمانی درخواست جدید اوکراین با تحولات نظامی در این کشور افزود: معتقدم زلنسکی با هدف عملیات روانی برای زیر فشار قرار دادن طرف آمریکایی این پیشنهاد را مطرح کرد تا نشان دهد گرایشش به تصمیم سازان اروپایی بیش از تصمیم سازان آمریکایی است. علاوه بر این، مشکل از روسیه نیز نیست، زیرا طرف روسی الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را تهدید امنیت ملی خود یا مانعی در روابط میان مردم روسیه و اوکراین نمیداند و حتی مردم مسکو خود را در امتداد مردم اروپا میدانند. تنها مشکل از آمریکاییهاست که مانع از پیوستن اوکراین یا برخی کشورهای اروپای شرقی به ناتو میشوند.
واشنگتن خواهان مرگ اتحادیه اروپاست
این تحلیلگر عربزبان تأکید کرد: اواخر سال گذشته میلادی در جریان مذاکرات با طرف آمریکایی، روسیه یادداشتی کتبی ارائه و در آن از واشنگتن درخواست کرد بهصراحت اعلام کند هیچ کشور جدیدی به ناتو ملحق نمیشود و این تشکیلات گسترش نخواهد یافت. این در حالی است که نخستین فلسفه تشکیل اتحادیه اروپا تلاش برای جلوگیری از بروز درگیری جدید میان کشورهای اروپایی پس از دو جنگ جهانی بود، اما مجموعه بحرانهای پیش روی این اتحادیه که آخرین آن خروج انگلیس از آن در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ بود، ابهامات زیادی را در زمینه نقش این اتحادیه و ناتوانی آن در برابر لابی آمریکا در آن ایجاد کرد.
رزق گفت: گره الحاق اوکراین را نه در اتحادیه اروپا بلکه باید در آمریکایی جست که هدفش مرگ اتحادیه اروپاست و خروج بریتانیا از این اتحادیه (برگزیت) را باید بزرگترین مصداق آن دانست. طرف آمریکایی نمیخواهد این اتحادیه گسترش یابد و رشد کند. ادعای واشنگتن درباره لزوم داشتن نیروی نظامی مستقل از ناتو (که بارها بهوسیله جو بایدن مطرح شده) را باید در این راستا تلقی کرد.
به گزارش آنا، همانقدر که اتحادیه اروپا عامل نزدیکی روسیه و اروپاست، ناتو را میتوان عامل پایان یافتن ایفای نقش اتحادیه اروپا دانست که نتیجه آن سایه انداختن تصمیم سازی های ناتو بر سیاسی خارجی و دفاعی کشورهای اتحادیه اروپاست. اوضاع اروپای شرقی درنتیجه به وجود آمدن چنین فضایی به اندازهای خطرناک است که میتوان نفرت پراکنی، جنگ روانی و اقدامات ایذائی آمریکا بهوسیله رسانهها علیه مردم اوکراین یا سایر مردم منطقه را مقدمهای برای آغاز جنگ جهانی سوم تلقی کرد.
دنیا متوجه خواهد شد روسیه با عملیاتی که در خاک اوکراین انجام داد، باعث شد زمینهسازی آمریکا برای آغاز جنگ جهانی سوم در نطفه خفه شود
بیتردید با گذشت اندک زمانی دنیا متوجه خواهد شد روسیه با عملیاتی که در خاک اوکراین انجام داد، باعث شد زمینهسازی آمریکا برای آغاز جنگ جهانی سوم در نطفه خفه شود. علاوه بر این، در زمینه برگزاری مذاکرات هیئتهای روسیه و اوکراین، طبق گزارشهای موجود طرف اوکراینی تنها برای خرید زمان و برای با احساسات و فریب افکار عمومی پای به میدان دیپلماسی گذاشته و همچنان نقطه اتکایش تجهیزات و ادوات نظامی اروپاییها و آمریکاست. زلنسکی این راهبرد را اتخاذ کرد تا چند صباحی بیشتر در رأس قدرت باقی بماند و نیمنگاهی نیز به توافقات پنهانیاش با گروههای افراطی موردحمایت رژیم صهیونیستی داشته است.
طرف روسی خوب میداند روند مذاکرات با طرف اوکراینی پیچیده و فرآیندی زمانبر است و همچنین میداند بهطور غیرمستقیم با واشنگتن مذاکره میکند. گزارشهای منتشرشده از دو دور مذاکره که تاکنون برگزار شده است، نشان میدهد طرفهای روسی و اوکراینی به نتیجه مشخصی دست نیافتهاند و ممکن است با روند کنونی به سمت افزایش تنش پیش بروند. فرصتها برای دستیابی به هر راهحلی در سایه دست نیافتن دو طرف به توافق بهسرعت از دست میرود و این به سود منافع آمریکا و در راستای زیر فشار قرار دادن طرف اوکراینی است.
با توجه به سیاستهای روسیه در امور منطقهای انتظار میرود مسکو بتواند درنهایت راهحلی مشترک برای عبور از بحران و کاهش تنش بیابد و میتوان ارزیابی کرد امکان دارد در روند مذاکرات طرفهای روسی و اوکراینی و برخلاف دو دور گذشته، غافلگیریهایی هم در میدانی و هم دیپلماسی در راه باشد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/