صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۴ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دانشگاه‌ها حضوری می‌شوند؛ دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز در حضوری شدن آموزش

دانشگاه‌ها با اعلام رسمی ستاد مقابله با کرونا آموزش حضوری را پیش می‌گیرند، بررسی‌ها نشان می‌دهد که دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه جدی‌تر از سایر دانشگاه‌ها عمل می‌کند.
کد خبر : 644937

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ با اعلام رسمی ستاد مقابله با کرونا آموزش حضوری باید در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گیرد چراکه در مصوبه اخیر این ستاد آمده که «با توجه به مهار نسبی موج ششم بیماری کرونا در شرایط فعلی، همه مقاطع تحصیلی آموزش عالی که به‌دلیل بیماری کرونا، کلاس‌هایشان غیرحضوری برگزار می‌شده است، کلاس‌های آموزشی باید به‌صورت حضوری برگزار شود.»


پیش از این علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم از سرگیری آموزش حضوری را منوط به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا کرده و گفته بود: «در صورتی که مجوز بدهند و شرایط را برای حضور دانشجویان ایمن بدانند، انجام می‌شود.»


به گفته وی؛ دانشگاه‌ها برای از سرگیری آموزش حضوری، برنامه ریزی‌های لازم را انجام داده بودند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و سویه اومیکرون و با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، فعلاً آموزش حضوری در آن مقیاسی که قبلاً برگزار می‌شد، متوقف شده است.


برمبنای اعلام معاون آموزشی وزارت علوم؛ برای از سرگیری آموزش حضوری منتظر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم در صورتی که مجوز بدهند و شرایط را برای حضور دانشجویان ایمن بدانند، بعد انجام می‌شود. ولی امتحانات به صورت حضوری برگزار خواهد شد و بخشنامه آن نیز به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.




بیشتر بخوانید:


چرا دانشگاه آزاد اسلامی بر آموزش حضوری دانشگاه‌ها اصرار دارد؟


نشاط دانشگاه‌ها به حضور فعال دانشجویان در عرصه آموزش وابسته است




کلاس‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی حضوری شد


در این میان وزارت بهداشت با ابلاغ بخشنامه‌ای جدید همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را ملزم به حضوری شدن کرد. ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کرد: «با توجه به شرایط یک ماه گذشته کشور و مجازی شدن آموزش برخی دروس و واحدها به‌صورت موقت مجدداً تأکید می‌شود با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، همه کلاس‌ها در تمام مقاطع باید حضوری برگزار شود.


ضمناً از تاریخ ۸ اسفند ۱۴۰۰ هرگونه امتحان غیرحضوری و مجازی برای دانشجویان داخلی یا بین‌المللی از درجه اعتبار ساقط است. مسئولیت اجرایی این دستورالعمل به عهده معاونان آموزشی دانشگاه‌ها است.


برخی دانشگاه‌ها برای حضوری شدن کلاس‌ها جدیت لازم را ندارند


با این حال به نظر می‌رسد که برخی از دانشگاه‌ها برای آموزش حضوری جدیت لازم را نداشته باشند چراکه به گفته حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی؛ وقتی اعضای هیئت علمی سر کار نباشند و دانشجویان در دانشگاه، استادان را نبیند، ساختار دیگر علم‌محور و مهارت‌محور نیست.


وی ادامه می‌دهد که البته بعید می‌دانم وزارت علوم و مسئولان کلان آموزش عالی کشور زیر بار این امر بروند. خسروپناه پیشنهاد می‌دهد که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این زمینه تصمیم گیری کند. وی بیان می‌کند: اگر مسئولان می‌خواهند وضع علم به همین صورت ادامه پیدا کند، خب بحثی نداریم ولی باید توجه داشت که اگر این روند پیش برود مدتی بعد دیگر خبری از علم در این کشور نیست.


پیشتازی دانشگاه آزاد اسلامی برای حضوری شدن آموزش‌ها


البته دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای سال تحصیلی جدید حتی‌الامکان آموزش‌ها را حضوری در پیش گرفته است، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره آموزش مجازی می‌گوید: آموزش مجازی در حوزه‌های آموزشی و تربیتی آنچنان که باید از راندمان مناسبی برخوردار نیست. وی معتقد است: آینده علمی کشور به دلیل آموزش‌های مجازی در مدت اخیر با مشکل مواجه خواهد شد.


براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی همواره بر آموزش حضوری دانشجویان تاکید دارد. دکتر طهرانچی می‌گوید: اراده دانشگاه بر این است که بعد از تعطیلات عید نوروز به جد فضای حقیقی و مدارس سما را شروع کنیم و البته مقداری حمایت‌های فرهنگی را در این زمینه لازم داریم، نباید به این راحتی محیط‌های آموزشی را تعطیل کرد.


وی با اشاره به اینکه نباید اجازه داد که محیط‌های آموزشی ما را دو قفله کنند، می‌گوید: «دو سال از تعطیلی دانشگاه گذشت و دو سال دانشگاه‌ها تعطیل ماند که نباید این طور می‌بود.» وی ادامه می‌دهد: «دانشگاه آزاد هیچ مشکلی برای باز کردن خوابگاه‌ها و دانشگاه آزاد اسلامی و سلف و ... ندارد و آمادگی کامل برای بازگشایی را دارد.»


الزام دانشجویان به واکسیناسیون


دانشجویان برای ورود به دانشگاه‌ها باید واکسن کرونا تزریق کرده باشند چراکه آموزش دانشجویان، مشروط به کامل بودن واکسیناسیون و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت ترکیبی (مجازی - حضوری با رویکرد اولویت حضوری) خواهد بود.


هم‌آکنون در همه دانشگاه‌های کشور کلاس‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی دکتری تخصصی (Ph.D) با شرط کامل بودن برنامه واکسیناسیون و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید حضوری شده باشد. دانشگاه‌ها می‌توانند بر حسب شرایط خود نسبت به فشرده سازی دوره‌ها و کلاس‌های حضوری و تقسیم بندی دانشجویان به گروه‌های کوچک‌تر مشروط به حفظ کیفیت آموزشی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام کنند.


به نظر می‌رسد که روند آموزش حضوری با جدیت بیشتری باید در دانشگاه‌ها دنبال شود چراکه دیگر ستاد مقابله با کرونا اجازه رسمی صادر کرده است و به نظر نمی‌رسد که دانشگاه‌ها برای بازگشت به شرایط عادی آموزشی مشکلی داشته باشند. در این میان فقط لازم است که برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تدابیر لازم اندیشیده شود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
نجیب
22:51 - 1400/12/11
این کار باعث می شود که دانشگاه آزاد تعداد قابل توجهی از دانشجویان را از دست بدهد و وضعیت مالی دانشگاه از اینی که هست خرابتر شود.