صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

‌سازه‌ای که در برابر زلزله‌ ۸ ریشتری نیز مقاوم است/ خانه «محیط زیستی» چه ویژگی‌هایی دارد؟

از آنجا که برخی از شهرهای کشور روی گسل زلزله قرار دارند، برای ساخت و ساز باید به سمت استفاده از سازه های مقاوم برویم که سازه سبک فولادی یکی از آنهاست که در برابر زلزله احتمالی ۸ ریشتری نیز مقاوم است.
کد خبر : 644430

گروه جامعه خبرگزاری آنا، میثم نامنی؛ برای ساخت هر ساختمانی نیاز به سازه های مختلف فلزی و بتنی است که این روزها شاهد آن هستیم که بیشتر ساختمان‌های موجود در شهر به همین دو روش سنتی ساخته می‌شود. روش هایی که تنها با گذشت زمان روند نصب و تولید آنها مقداری تغییر کرده و وقتی اسم سازه می آید، همه یاد اسکلت بتن و اسکلت فلز می افتند. اما این روزها با توجه به رشد توسعه و دانش بین مردم، شاهد هستیم که برخی از سازه ها روی کار آمده اند و نسبت به سازه های فلزی و بتنی سنتی از مزایای مختلفی برخوردار هستند.


در این خصوص محمدحسین قلی زاده کارشناس کارشناس ساختمان و سازه های نوین درباره سازه های جدید ساختمانی به خبرنگار آنا می‌گوید:« درحال حاضر سازه های سبک فولادی روی کار آمده و با توجه به اینکه حامل های انرژی روز به روز درحال افزایش قیمت است و صنعت نخاله از ساختمان‌های درحال ساخت رو به افزایش است، علاوه بر صدمه زدن به محیط زیست یک سری منابع ارزشمند ما مانند فولاد و خاک رُس که به وفور در کشور وجود دارد را صرف برخی کارها می‌کنیم که در نهایت تبدیل به زباله می شود.»


تامین نیازهای مصرفی خانه، توسط ساختمان‌های سبز


این کارشناس سازه های ساختمانی ادامه می‌دهد:«در همین راستا تصمیماتی گرفته شد و با انجمن پایداری ایران طرحی در قالب ساختمان سبز و پایدار درنظر گرفته شد که با این کار ساختمان مدنظر تمام نیازهای خود را، اعم از انرژی برق و فضای سبز و .... تامین می‌کند. چنین ساختمان‌هایی می توانند برای خود کسب درآمد کنند، به‌طوری که چوب فضای سبز موجود در اطراف این ساختمان می تواند مورد استفاده قرار گیرد و برق مازاد تولیدی در ساختمان را نیز می توان به فروش رساند.»


سازه‌های سبک فولادی چه ویژگی‌هایی دارند؟


قلی‌زاده می‌گوید:« در واقع این نوع ساختمان‌ها نوعی پکیجی برای کمک به محیط زیست هستند و سیستم سازه های سبک فولادی به دلیل اینکه سازه های سبکی هستند و در عین حال دارای سرعت ساخت بالایی هستند، از جمله سازه های دوستدار محیط زیست محسوب می شوند. این ساختمان‌ها 50 درصد کمتر از سایر ساختمان‌ها مصرف انرژی، آب دارند و به صرفه تر هستند و از طرفی از نظر مصالح نیز به نفع مردم است و از همه مهم‌تر آلودگی کمتری تولید می کند و از طرفی نسبت به ساختمان‌های سنتی نیز از همه لحاظ به صرفه تر است.»


وزن سازه‌های سبک فولادی چقدر است؟


وی ادامه می‌دهد:« این سازه ها 1.5 برابر سازه های سنتی وزن دارند و تا 5 طبقه امکان ساخت ساختمان طبق مقررات ملی ساختمان وجود دارد. در مناطق شمالی با رطوبت بالا نیز سازه های مذکور مقاومت خوبی دارند و در عین حال در مقابل خُردگی، زنگ زدگی و موارد این چنینی مقاوم است و هیچ اتفاقی برای آنها رخ نمی دهد. این سازه ها تا بعد از 75 سال هیچ خُردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی در سازه ایجاد نمی شود و در مناطق شمالی کشور نیز از این سازه ها استفاده شده است.


این کارشناس سازه‌های ساختمانی در پاسخ به این سوال که آیا برای ساخت نیاز به فندانسیون هم داریم می‌گوید:« برای ساخت سازه های جدید فندانسیون هم نیاز است اما با فندانسیون سازه های سنتی متفاوت است و بین 20 الی 30 سانت پِی زیر دیوارهای ساختمان قرار می‌گیرد و در مقابل زلزله تا 8 ریشتر مقاومت دارند.»


بنابراین با توجه به اینکه برخی از شهرهای کشور از جمله تهران روی گسل زلزله قرار دارند باید در حوزه ساخت و ساز ساختمانی به سمت استفاده از سازه هایی برویم که در برابر زلزله با ریشترهای بالا مقاوم باشند و در این خصوص استفاده از سازه های سبک فولادی یکی از این موارد است که باید مورد توجه سازندگان قرار گیرد.


گفتنی است؛ سومین نمایشگاه بین المللی پسماند، بازیافت، ماشین آلات و تجهیزات وابسته در سالن ۳۸ b و نوزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در سالن ۳۵ از ۷ تا ۱۰ اسفندماه از ساعت ۸ تا ۱۵ برگزار می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۷۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر