صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۴

«جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» منتشر شد

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب «جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» اثر آقای احمد شاکری، را منتشر کرد.
کد خبر : 64439

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» به قلم احمد شاکری محقق گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه، منتشر شد.


پژوهش حاضر، نتیجه تلاش علمی محقق ارجمند جناب آقای احمد شاکری است که در گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی، سامان یافته است و شامل: کتابنامه، فهرست آیات، نمایه اعلام، نمایه موضوعیو همچنین شش فصل به شرح زیر است.


فصل اول: زمینه و گستره گونه شناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس


فصل دوم: زمینه و گستره گونه شناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس و مقوله تاریخ


فصل سوم: گونه شناسی موضوعی و مضمونی ادبیات داستانی دفاع مقدس


فصل چهارم: تقدس، امر مقوم گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس


فصل پنجم: گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس و امر فطری


فصل ششم: دفاع، امر مقومِ گونه ادبیات داستانی دفاع مقدس


مؤلف در بخشی از مقدمه کتاب،درمورد اولویت موضوعی نوشتار خودنسبت به موضوعات دیگر چنین می نویسد: «ادبیات داستانی ایران، پیش از ظهور انقلاب اسلامی، ثمره رویکرد تقلیدمآبانه نویسندگان داستان طی شش دهه بود. ریشه‏‌های نظری و شیوه‏‌های مهارتی داستان‏‌نویسی به نحو بنیادین، بر اساس رویکرد اومانیستی دوران مدرن بنا نهاده شد؛ ازاین‏‌رو در تکرار اصطلاحات و حتی ترجمه آن‌ها، مفاهیم مربوط به حوزه ادبیات داستانی، پیوند بنیادین خود را با این دیدگاه حفظ کردند. گستره پیوند این مفاهیم و زنجیره ارتباطی آن‌ها، گویای آن است که هرگونه پژوهشی درباره ادبیات داستانی و گونه‏‌ها و مسائل مرتبط با آن در «اصول موضوعه» خود به مبادی فکری اندیشه غرب وابسته است؛ تا جایی که کمتر اصطلاح مشهور ترجمه‏‌ای در این حوزه وجود دارد که بتوان مفهوم رایج ترجمه‌ای آن را به عنوان اصول موضوعه پژوهشی در حوزه ادبیات داستانی تحول‏‌خواه انقلاب فرض کرد‏. ازاین‏رو ادبیات داستانی پس از انقلاب به فراخور توجه به این مهم، دست به جعل اصطلاحاتی بی‏‌پیشینه زده است تا در گفتمان ادبی با تفسیری که گویای وجود اشتراک لفظی دو معنای متفاوت است، با فضای غالب ترجمه‏‌ای به مقابله‏‌ای منتقدانه و فعالانه برخیزد و زبان و گفتمان خود را بنیان نهد.»


گفتنی است کتاب «جستاری در اصطلاح شناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس» اثر آقای احمد شاکری با قیمت 60000 تومان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر