صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۷ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
گزارش لحظه‌به‌لحظه از روز چهارم حمله روسیه به اوکراین؛

موافقت دقیقه نَودی اوکراین برای مذاکره با روسیه/ شهرهای خرسون و بردیانسک به محاصره نیروهای روسی درآمدند

اوکراین در حالی از نپذیرفتن بلاروس برای برگزاری مذاکره با روسیه خبر داده که هیئت مذاکره‌کننده روسیه پس از ورود به شهر گومل برای کی‌یف ضرب‌الاجل تعیین کرد.
کد خبر : 644259

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پنج‌شنبه گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه پس از مدت‌ها کشمکش و ادعاهای غرب در زمینه تحرکات مسکو، از صدور فرمان حمله به منطقه دنباس اوکراین خبر داد، روز جمعه و در دومین روز حمله روسیه به اوکراین برخی منابع ازجمله معاون وزیر دفاع اوکراین از ورود نظامیان روس به دروازه‌های کی‌یف خبر دادند. در سومین روز از درگیری‌ها در اوکراین نیز منابع خبری گزارش کردند، صدای دست‌کم سه انفجار در سراسر کی‌یف، پایتخت اوکراین شنیده شد که به نظر می‌آمد از جنوب غربی این شهر باشد. مسئولان شهر کی‌یف همچنین از ساکنان خواستند به دلیل تهدید هوایی، فوری به پناهگاه بروند و از سوی شهردار کی‌یف منع تردد اعلام شد.


در چهارمین روز، مقام‌های کرملین می‌گویند همچنان آماده گفت‌وگو با اوکراین در زمینه نگرانی‌های امنیتی روسیه هستند و در قبال آن، مقام‌های اوکراینی در ظاهر گفت‌وگو با مقام‌های روس را رد کرده‌اند. در این میان کی‌یف تلاش می‌کند تا روسیه را با فشار برای افزایش تحریم‌ها به‌وسیله غرب و قطع دسترسی به سامانه بین‌بانکی سوئیفت در جامعه بین‌المللی منزوی کند.


تحولات روز نخست


تحولات روز دوم


تحولات روز سوم


ضرب‌الاجل روسیه پایان یافت/ موافقت اوکراین با نشستن پشت میز مذاکره


اوکراین با برگزاری مذاکرات در گومل بلاروس موافقت کرد و قرار است هیئت اوکراینی عازم این کشور شود. این خبر را هیئت مذاکره‌کننده روسی اعلام کرد؛ همان هیئتی که ولادیمیر مدینسکی، رئیس آن پس از ورود به بلاروس اعلام کرد، اوکراین تنها تا ساعت ۳ عصر (به وقت محلی) برای انجام مذاکرات در شهر گومل وقت دارد.


موافقت کی یف در حالی است که پیش‌تر سرگئی نیکیفوروف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین گفته بود: کی یف هیئتی برای مذاکره با روسیه به شهر گومل بلاروس اعزام نخواهد کرد.


وی افزود: آماده مذاکره هستیم، ولی نمایندگان اوکراین در مذاکرات گومل شرکت نخواهند کرد و هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرند. با وجود توافقات قبلی با روسیه بر سر محل برگزاری نشست، کی یف به مذاکره بلاروس هیئتی اعزام نمی‌کند و فقط برای گفت‌وگو در زمین بی‌طرف آماده است.


آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود: مسکو وارد حدس و گمانه‌زنی درباره دلایل حضور نیافتن هیئت اوکراینی در شهر گومل بلاروس تاکنون نمی‌شود. همچنان منتظریم، ولی درباره دلایلی که هیئت اوکراینی را به تأخیر در ورود به گومل وادار کرده است، گمانه‌زنی نخواهیم کرد، شاید آنها این موضوع را با جزئیات بیشتر و مطمئن‌تر اعلام کنند.


وی افزود: اظهارات نمایندگان رئیس‌جمهور اوکراین را شنیدم که گفتند قصد ندارند به گومل بیایند. به‌زعم ما، این نشان‌دهنده نداشتن اراده سیاسی یا تمایل به حل مسالمت‌آمیز مناقشه است.


ادامه محدودیت‌های پروازی متقابل روسیه و غرب


روسیه که به دنبال بحران اوکراین و تصمیم چند کشور اروپایی برای بستن حریم هوایی خود، به اقدام متقابل متوسل شده است، پس از اقدام رومانی، حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای مسافربری این کشور بست. سازمان هواپیمایی روسیه (روس آویا) در بیانیه‌ای اعلام کرد، در رابطه با بستن حریم هوایی رومانی به روی پروازهای روسیه، مسکو تصمیم گرفت به این اقدام غیردوستانه پاسخ متقابل بدهد.


پیش‌تر به دنبال اقدام لهستان، بلغارستان و جمهوری چک در قبال روسیه، سازمان هواپیمایی روسیه در بیانیه‌ای از بستن شدن حریم هوایی خود به روی پروازهای این سه کشور شرق اروپا خبر داد.


ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: تماس‌های روسیه و اتحادیه اروپا به‌طور رسمی قطع نشده است. ما تصمیمی درباره شورای اروپا دریافت کردیم، اما این موضوع در سطح ملی و کشورها نیست و این تنها یک سازمان است.


از سوی دیگر رویترز به نقل از یکی از مقام‌های اتحادیه اروپا که نامش فاش نشده است، نوشت امکان دارد ممنوعیت پرواز هواپیماهای شرکت‌های روس بر فراز اتحادیه اروپا جزو بسته جدید تحریم‌هایی باشد که امروز وزیران امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه درباره آن تصمیم‌گیری خواهند کرد.


این مقام افزود: برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا حریم هوایی خود را بر پروازهای روسیه بسته‌اند و به‌زودی تصمیم‌های بیشتری در این زمینه به‌صورت رسمی اتخاذ خواهد شد.


علاوه بر اوکراین، انگلیس، فنلاند، لهستان، رومانی، بلغارستان، جمهوری چک، لیتوانی،  لتونی، استونی و اسلوونی در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، حریم هوایی خود را بر پروازهای شرکت‌های هواپیمایی روسیه بسته‌اند.


زلسنکی: در مینسک مذاکره نمی‌کنیم


رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد حاضر نیست در مینسک، پایتخت بلاروس با روس‌ها مذاکره کند چرا که بلاروس علیه اوکراین خصومت ورزیده است.  زلنسکی مدعی شده که برای مذاکره در جایی که علیه اوکراین خصومت نشان نداده باشد، آماده است.



پس از او سرگئی نیکیفوروف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین گفت: اوکراین هیئتی برای مذاکره با روسیه به شهر گومل بلاروس اعزام نخواهد کرد. ما آماده مذاکره هستیم، ولی نمایندگان اوکراین در مذاکرات گومل شرکت نخواهند کرد و هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرند.


وی عنوان کرد: با وجود توافقات قبلی با روسیه بر سر محل برگزاری نشست، کی‌یف به مذاکره بلاروس هیئتی اعزام نمی‌کند و فقط برای گفت‌وگو در زمین بی‌طرف آماده است.


لحظاتی پیش نیز ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده روسیه پس از ورود به بلاروس اعلام کرد، هیئت مذاکره‌کننده با اوکراین تنها تا ساعت ۳ عصر (به وقت محلی) برای انجام مذاکرات در شهر گومل بلاروس باقی خواهد ماند.


گزارش وزارت دفاع روسیه از اوضاع میدانی در اوکراین


وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، ارتش روسیه تاکنون ۹۷۵ تأسیسات زیرساختی نظامی اوکراین را منهدم کرد. در این اطلاعیه آمده است، دو موشک تاکتیکی توچکا، ۲۲۳ تانک، هشت هواپیما و ۳۱ پدافند هوایی اس-۳۰۰ نیروهای مسلح اوکراین منهدم شده است.


ارتش روسیه وارد خارکیف شد


پس از گزارش‌ها درباره درگیری‌های شب گذشته، مشاور وزیر کشور اوکراین گفت نیروهای روسیه وارد شهر «خارکیف»، دومین شهر بزرگ این کشور شده‌اند.


یک گام تا رسیدن روسیه به بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا


گاردین گزارش کرد: وادیم دنیسنکو، مشاور وزیر کشور اوکراین گفت، نیروهای ارتش روسیه در حال نزدیک شدن به نیروگاه هسته‌ای اوکراین در زاپوریژیا هستند و موشک‌های خود را به سمت این مکان هدف گرفته‌اند.



نیروگاه هسته‌ای اوکراین در زاپوریژیا


این نیروگاه علاوه بر اینکه بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای در اروپا به شمار می‌رود، در میان ۱۰ نیروگاه بزرگ جهان نیز قرار دارد. این نیروگاه در جنوب شرقی اوکراین قرار دارد و تصرف آن به‌وسیله روس‌ها می‌تواند فشار سنگینی به اوکراین وارد کند.


روسیه پیش‌تر نیروگاه ازکارافتاده چرنوبیل در ۱۰۰ کیلومتری شمال کی‌یف را به کنترل خود درآورده بود.


آمریکا روسیه را تهدید کرد: هزینه سنگین حمله به اوکراین را پرداخت خواهید کرد


جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: حمله روسیه به اوکراین، اروپا و ناتو را به هم نزدیک‌تر می‌کند، زیرا یکی از اهداف راهبردی اصلی من حفظ اتحاد میان ناتو و اتحادیه اروپاست. هدف من از ابتدا اطمینان از حفظ اتحاد میان ناتو و اتحادیه اروپا بود؛ چه اینکه فکر می‌کنم پوتین فکر کرد می‌تواند در ناتو اختلاف ایجاد کند و از آن عبور کند، اما این اتفاق نیفتاده است.


وی پیش‌بینی کرد روسیه به دلیل حمله خود به اوکراین در کوتاه‌مدت و درازمدت هزینه سنگین و گزافی پرداخت خواهد کرد. رئیس‌جمهور آمریکا درباره تحریم‌ها علیه روسیه عنوان کرد: این یکی از روش‌های معتبر برای مجازات روسیه بدون خطر جنگ در سطح جهانی است. دو گزینه در اختیار داریم؛ نخست، اینکه جنگ جهانی سوم را آغاز کنیم و وارد جنگ مستقیم با روسیه شویم و دوم، اینکه اطمینان یابیم کشوری که برخلاف قوانین بین‌المللی عمل می‌کند، برای این کار خود هزینه پرداخت کند.


در این راستا سفارت آمریکا در بلاروس خروج فوری اتباع آمریکایی از این کشور را خواستار شد و از اتباع آمریکایی خواست فوری خاک بلاروس را ترک و از سفر به این کشور خودداری کنند.


سفارت آمریکا در مینسک همچنین به شهروندان آمریکایی توصیه کرد از حضور در مکان‌های عمومی و پرتجمع خودداری کنند.


روسیه به دنبال گسترش عملیات در اوکراین


وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، بعد از اعلام نظام کی‌یف برای آمادگی برای مذاکره عملیات فعال ارتش روسیه در مسیرهای اصلی متوقف شد؛ اما بعد از صرف‌نظر اوکراین از مذاکره، دستوراتی به تمام تشکیلات برای گسترش پیشروی از تمام مسیرها طبق نقشه نظامی وضع‌شده صادر شد.


این وزارتخانه افزود: گروه‌هایی از نیروهای جمهوری دونتسک و لوگانسک با حمایت گلوله‌باران نیروهای مسلح روسیه روی گسترش موفقیت حمله به مواضع ارتش اوکراین تلاش می‌کنند. گردان‌های ملی‌گرای اوکراین دارای خودروهای مجهز به سلاح سنگین یا توپخانه هستند و این تاکتیکی بود که تروریست‌های بین‌المللی در سوریه استفاده می‌کردند.


هشدار سازمان ملل متحد درباره آوارگی ۴ میلیون نفر


آسوشیتدپرس گزارش کرد: سازمان آوارگان ملل متحد خبر داد، حدود ۱۲۰ هزار نفر تاکنون از اوکراین به لهستان و سایر کشورهای مجاور گریخته‌اند. درحالی‌که نیروهای روسیه در تلاش برای تصرف شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین هستند، شمار اوکراینی‌هایی که مایملکشان را برداشته‌اند و در حال گریز هستند، به‌سرعت در حال افزایش است.



بیشترین آوارگان در حال ورود به لهستان هستند و در سال‌های اخیر نیز ۲ میلیون اوکراینی پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ برای کار در این کشور عضو اتحادیه اروپا با اقتصاد در حال شکوفایی اقامت گزیده بودند.


سلاح‌های غرب در راه اوکراین


اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت: برلین یک هزار سلاح ضدتانک و ۵۰۰ موشک زمین به هوا استینگر به اوکراین خواهد داد. این تسلیحات از انبارهای ارتش آلمان به اوکراین تحویل داده می‌شود تا این کشور بتواند در برابر روسیه از خود دفاع کند.


وی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: حمله روسیه به اوکراین نقطه عطف و وظیفه ماست تمام تلاش خود را برای حمایت از اوکراین در دفاع از خود در برابر ارتش مهاجم ولادیمیر پوتین انجام دهیم.


وزارت امور خارجه به دنبال نجات جان ایرانیان مقیم/ ایرانیان در مناطق امن کی‌یف اسکان یافتند


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تعداد کمی از ایرانیان در کی‌یف باقی مانده‌اند، که در مناطق امنی اسکان داده شده‌اند. تا به این لحظه مشکلی گزارش نشده است، نگرانی‌هایی وجود داشت که سعی شد برطرف شوند. به دلیل شرایط امنیتی اوکراین (حکومت‌نظامی) امکان خارج کردن همه ایرانیان وجود نداشت.


وی تصریح کرد: شرایط اوکراین به شکل فوق‌العاده‌ای پیش می‌رود و در مرحله نخست تلاش کردیم دانشجویان و ایرانیان مقیم را از شهرهای پرخطر دور کنیم. مرحله دوم انتقال ایرانیان به مرزهای غربی اوکراین است که سفارت جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از راه‌آهن و مسیرهای دیگر دانشجویان و ایرانیان مقیم را خارج کند و ماشین‌ها و امکانات استفاده هم در اختیار دانشجویان و ایرانیان مقیم قرار گرفت. با هماهنگی سفارت بیش از ۲۰۰ دانشجوی ایرانی با قطار به مرزهای غربی اعزام شدند.



سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه


خطیب‌زاده افزود: وضعیت مرزهای لهستان و رومانی در شرایط خوبی نیست. هشت تا ۱۰ کیلومتر صف ورود به لهستان است و گروه‌های دانشجویی از ظهر روز گذشته (شنبه) وارد لهستان و ۳۰ نفر از آن‌ها در اقامتگاه‌هایی در لهستان اسکان داده شدند. به دلیل وضعیت اضطراری و حکومت‌نظامی (از ساعت ۱۷ روز گذشته تا هشت دوشنبه در کی‌یف) در عمل امکان اعزام بقیه دانشجویان و ایرانیان مقیم نیست و سفارت در محل‌های امن آن‌ها را اسکان داده و اطلاعیه‌ای برای آن‌ها صادر شده که چگونه با سفارت در تماس باشند.


وی گفت: اگر شمار ایرانی‌ها در صف‌های ورود به لهستان به تعداد قابل‌توجهی برسد امروز (یکشنبه) پرواز اختصاصی خواهد بود و جای نگرانی نیست افرادی که وارد لهستان، رومانی و مجارستان شده‌اند به‌وسیله سفارتخانه در حال اسکان هستند. هر ایرانی در هر نقطه‌ای در مرز و شهرها مشکلی داشت می‌تواند با شماره‌های تماس مندرج در تارنمای وزارت امور خارجه و شبکه‌های اجتماعی فوری تماس بگیرد و تلاش می‌شود در اسرع وقت انتقال آن‌ها انجام شود.


لغو عضویت روسیه در اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا


شرکت پخش تلویزیون و رادیو دولتی سراسر روسیه، شبکه یک و خانه رادیویی اوستانکینو عضویت خود را در اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا به حالت تعلیق درآوردند. این تصمیم در سال‌های اخیر افزایش یافت، زیرا سیاست‌زدگی در فعالیت‌های این سازمان رشد کرده است.


تصمیم پخش‌کنندگان تلویزیون و رادیو روسیه برای خروج از اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا واکنشی به تصمیم شورای اجرایی اتحادیه پخش برنامه‌های اروپایی در زمینه حذف روسیه از مسابقه آواز یوروویژن در سال جاری بود.


پوتین اجازه میانجیگری در بحران اوکراین را به صهیونیست‌ها نداد


ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در گفتگوی تلفنی با نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: هیئت روسیه در شهر گومل بلاروس و آماده مذاکره با نمایندگان کی‌یف هستند که در اظهاراتشان تناقض نشان دادند و از این فرصت استفاده نکردند.


پوتین، بنت را در جریان روند عملیات نظامی روسیه در دنباس قرار داد.


بنت نیز پیشنهاد داد که اسرائیل برای توقف درگیری میانجیگری کند.


به گفته رسانه‌های اسرائیلی پوتین پیشنهاد میانجیگری اسرائیل برای توقف عملیات نظامی در اوکراین را رد کرد.


همچنین رسانه‌های عبری زبان اعلام کردند، پارلمان اوکراین از پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) درخواست کرد که میزبانی از نشست سران روسیه و اوکراین برای پایان درگیری در اوکراین را بر عهده بگیرد.


به گفته شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی رئیس کنست در گفتگوی تلفنی با رئیس پارلمان اوکراین از همبستگی اسرائیل با ملت اوکراین و درخواست برای پایان جنگ در سریع‌ترین زمان ممکن خبر داد.


به گفته این رسانه‌ها کابینه رژیم صهیونیستی امروز(یکشنبه) نشست فوق‌العاده‌ای را برای بررسی پیامدهای بحران اوکراین برگزار می‌کند.


رادیو رژیم صهیونیستی نیز به نقل از بنت در جلسه هفتگی دولت اعلام کرد، طی دو روز آینده هواپیمایی حامل صد تن تجهیزات و کمک‌های بشردوستانه وارد اوکراین خواهد شد.


وی همچنین گفت: کمک‌های اسرائیل به اوکراین شامل تجهیزات پزشکی، پتو، چادر، دارو و دیگر تجهیزاتی است که به آن‌ها کمک کند.


سناتور آمریکایی: همانند ایران، روسیه را هم با قطع سوئیفت تحریم کنید


تام کاتن سناتور تندروی جمهوری‌خواه آمریکا در روزهای اخیر با انتقاد از رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، خواستار قطع دسترسی روسیه به نظام مالی سوئیفت  شد.


این  سناتور جمهوری‌خواه اهل ایالت آرکانزاس در گفت‌وگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت، ایالات‌متحده می‌تواند روسیه را از نظام مالی سوئیفت حذف کند، حتی اگر اروپا مایل نباشد.


وی در ادامه گفت که اروپا در مورد ایران نیز مایل به قطع دسترسی به سوئیفت نبود، اما نهایت مجبور شد.


کاتن اظهار داشت: «نخست،  فکر می‌کنم جو بایدن درباره "ولادیمیر پوتین" قضاوت اشتباهی کرد. بایدن فکر می‌کرد  اگر تماس‌های تلفنی کافی با او داشته و به‌اندازه کافی با سران اروپایی دیدار داشته باشد، به‌نوعی ولادیمیر پوتین را کنار می‌زند. برای من مشخص بود که پوتین قصد داشت به اوکراین برود. دوم، بایدن عمیقاً وابسته به جناح چپ افراطی حزب خود است، کسانی که در چنگال ایدئولوژی وهم‌آمیزی هستند مبنی بر اینکه باید تولید سوخت‌های فسیلی را در آمریکا متوقف کنیم. و سوم، او قلم وتوی تحریم‌ها را به روسیه داده است. فقط تحریم نفت و گاز نیست. می‌توان روسیه را از سوئیفت نیز حذف کرد. ما در دوران ترامپ با ایران همین کار را کردیم، علیرغم اینکه متحدان اروپایی ما نیز نمی‌خواستند این کار را انجام دهند. ما قدرت برداشتن این گام‌ها را داریم. اما جو بایدن حاضر به انجام این کار نیست.»


خبرگزاری «رویترز »  در این زمینه به نقل از یکی از رؤسای بانک‌های مرکزی منطقه یورو گزارش کرد که تا چند روز آینده، در مورد قطع دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت تصمیم‌گیری خواهد شد.


این رئیس بانک مرکزی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «موضوع سوئیفت یک موضوع چندروزه است که در اندک زمان کوتاه حل می‌شود.»


 «اینگریدا سیمونیته»، نخست‌وزیر لیتوانی روز شنبه گفت که شرکای غربی در حال نزدیک شدن به توقف دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بین‌بانکی جهانی، سوئیفت هستند. رئیس‌جمهور اوکراین نیز گفت که «ماریو درگی» نخست‌وزیر ایتالیا در گفت‌وگوی تلفنی با وی از قطع دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بین‌المللی، سوئیفت حمایت کرده است.


هجوم مردم روسیه برای دریافت پول از خودپردازها


با اعلام خبر احتمال قطع ارتباط جامعه جهانی ارتباطات مالی بین‌بانکی موسوم به سوئیفت با بانک‌های روسیه تعداد زیادی از مردم این کشور در شهرهای مختلف برای گرفتن پول از عابر بانک‌ها صف‌کشیده‌اند.


سوئیفت یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور اروپایی و آمریکای شمالی راه‌اندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روش‌های ارتباطی غیراستاندارد کاغذی یا از طریق تلکس در سطح بین‌المللی با یک روش استانداردشدهٔ جهانی بود.


مذاکرات میان روسیه و اوکراین آغاز شد


دفتر ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که نشست روسیه و اوکراین بدون پیش‌شرط در منطقه مرزی اوکراین و بلاروس برگزار می‌شود.


ریاست جمهور اوکراین اعلام کرد که «دیدار با هیئت روسی در نزدیکی رودخانه پریپات برگزار می‌شود و الکساندر لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس متعهد شد که امنیت هیئت ما را حفظ کند».


رئیس‌جمهور اوکراین افزود: «الکساندر لوکاشنکو مسئولیت همه هواپیماها، بالگردها و استقرار موشک‌های در خاک بلاروس در طول سفر، مذاکرات و بازگشت هیئت اوکراینی را بر عهده گرفت».


زلنسکی: روی نتیجه مذاکرات با روسیه حساب باز نمی‌کنم


زلنسکی با انتشار ویدئویی اعلام کرد که امید زیادی به نتیجه مذاکرات مسکو و کی‌یف در بلاروس ندارد و روی نتیجه این مذاکرات حساب باز نمی‌کند.


وی اضافه کرد: صادقانه بگویم مثل همیشه، من روی نتیجه این دیدار خیلی حساب نمی‌کنم، اما بگذارید تلاش کنند تا هیچ شهروند اوکراینی کوچک‌ترین شکی نکند که من برای توقف جنگ سعی نکردم، اما هر چیزی ممکن است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر