صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۰
گزارش|

ادامه روند سینوسی در بورس / خروج نقدینگی عامل اصلی اُفت شاخص

با توجه به اینکه کمتر از یک ماه تا پایان سال باقی مانده به نظر نمی‌رسد با توجه به کمبود نقدینگی بازار بتواند به صورت مداوم روند رو به مثبت داشته باشد .
کد خبر : 643814

سید علی حسینی/ به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه خبرگزاری آنا، معمولا دوره‌های نزولی در بازار سرمایه بین ۱۸ تا ۲۰ ماه طول می‌کشد و در حال حاضر بازار در دوره نزول مطلق قرار دارد و عملاً نمی‌توان سهمی را برای سرمایه‌گذاری پیدا کرد اما پس از این دوره بازار به ثبات خواهد رسید و سهام با قیمت ارزنده در بورس عرضه خواهند شد.


فاصله طولانی شاخص بورس با روزهای اوج


به عقیده کارشناسان پیش بینی می‌شود حداقل در دو سال آینده شاخص بورس وارد دوره صعودی مطلق شود چرا که اتفاقات ساختاری از جمله برجام هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و در چنین شرایطی ممکن است قیمت سهام گروه‌های خودرویی و لیزینگ افزایش یابد و یا موضوع دیگر قیمت نفت است که ممکن است در سه ماه آینده به قیمت‌های غیر قابل انتظار برسد این‌ موارد می‌توانند تاثیر بسزایی در رشد مطلق شاخص بورس بگذارند اما محقق شدن آنها تا حدودی غیر قابل باور در کوتاه مدت است.


در شرایط فعلی باید به بازار سهام زمان دهیم تا سود شرکت‌ها تجمیع شده و حاشیه سود عملیاتی که طی سال جاری کم شده، ظرف دو سال آینده بازیابی شود یعنی طی سال‌های آینده می‌توان انتظار داشت با بهبود شرایط بیرونی و درونی بازار شاهد رشد صعودی شاخص باشیم.


کمبود نقدینگی عامل اصلی اُفت شاخص


علاوه بر موضوعات بیرونی که بر روند نزولی شاخص طی چند ماه اخیر تأثیر گذاشته هیجانات سهامداران حقیقی طی ماه‌های اخیر نیز موجب خروج نقدینگی عظیمی از بازار سرمایه شده و همین امر موجب می‌شود تا شاخص رشد چندانی را تجربه نکند، اگر هم شاهد روند صعودی در بورس هستیم چندان این روند دوام نمی‌آورد در کنار این موضوع، سهامداران حقوقی می‌توانند کمک خوبی به شرایط بازار برای تزریق نقدینگی کنند تا در بلندمدت انتظار داشت شاخص به روزهای اوج خود بازگردد.


اصلاح دامنه نوسان در راستای کاهش رفتارهای هیجانی سهامداران


یکی دیگر از موضوعاتی که طی هفته های اخیر مسئولان سازمان بورس به آن پرداختند اصلاح دامنه نوسان بوده که معتقدند این امر موجب می‌شود تا رفتارهای هیجانی سهامداران به کمترین حد ممکن برسد.


به عقیده کارشناسان دامنه نوسان باید با افزایش معنادار همراه شود به این معنی که محدودیت نوسان در حال حاضر به جای مثبت و منفی ۵ درصد به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و همچنین حجم مبنا باید یا کاهش یابد یا به طور کلی حذف شود که این اتفاق موجب می‌شود تا روند فعلی بازار حاکم اصلاح شود و تا حدودی هیجانات سهامداران کاهش یابد.




بیشتر بخوانید:


سود سهام عدالت متوفیان یکجا به وراث پرداخت می‌شود




مجتبی کباری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا در خصوص پیش بینی آینده بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایط پیش روی اقتصاد و سیاست کشور، پیش‌بینی روند معاملات بورس طی هفته های آتی و حتی سال آینده سخت خواهد بود و باید منتظر نتایج مذاکرات و بهبود شرایط اقتصادی کشور برای پیش‌بینی روند مثبت بازار سرمایه بود.


وی در ادامه افزود: مواردی چون مذاکرات سیاسی، کرونا، حذف ارز ترجیحی، تغییرات نرخ بهره بر عملکرد شاخص و صنایع موجود در بازار سرمایه به طور مستقیم تاثیر گذار هستند به همین دلیل طی شاهد نوسان منفی شاخص با توجه به ابهامات در شرایط سیاسی و اقتصادی کشور بودیم.


کارشناس بازار سرمایه در خصوص حذف دامنه نوسان از معاملات بازار بورس عنوان کرد: ایجاد دامنه نوسان از ابتدا در معاملات بازار سرمایه نگرش چندان صحیحی نبود و اثرات منفی بر شاخص گذاشت و هر زمانی هم این موضوع به صورت یکباره کنار گذاشته شود به بازار آسیب می‌زند و باید به مرور زمان با برنامه ریزی اقدامات موثر در این زمینه صورت گیرد تا شاهد ریزش بیش از حد شاخص بورس نباشیم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر