صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۴

وزیر نیرو در پاسخ به آنا: تجدید نظر در روش‌های مصرف آب الزامی است

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه آثار تغییر اقلیم در کشور در بخش آب نمایان شده است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ما به لحاظ منابع آبی در وضع جدیدی قرار داریم که این امر استراتژی خاص و تجدید نظر در روش‌های مصرف را می‌طلبد.
کد خبر : 64367

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمید چیت‌‌چیان در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر برنامه‌های وزارت نیرو برای مواجهه و سازگاری با تغییر اقلیم افزود: احیا و تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی و تجدید نظر در برنامه‌های سدسازی از برنامه‌های این وزارتخانه برای مواجهه با موضوع تغییر اقلیم در کشور هستند.


به گفته او، ورود دو متر مکعب بر ثانیه آب در دریاچه گاوخونی که تا چندی پیش کاملاً خشک شده بود، نشان‌دهنده اولویت مسئله تغییر اقلیم و سازگاری با شرایط جدید برای وزارت نیرو است.


وزیر نیرو تصریح کرد: از 15 سال گذشته با یک شکست قابل توجه در میزان بارش‌ها مواجه بودیم به طوری که متوسط بارندگی‌ها از 250 میلی‌متر به 205 میلی‌متر در 8 سال اخیر رسیده است. از سوی دیگر، به جز میزان بارش‌ها الگوی شدت، مدت و نوع بارش‌ها نیز تغییر کرده است.


چیت‌چیان ادامه داد: موضوع سازگاری با تغییر اقلیم و انتشار گازهای گلخانه‌ای باید مدنظر همه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.برخی دستگاه‌ها برنامه‌هایی را در این باره آغاز کرده‌اند و امیدواریم مسئله تغییر اقلیم در برنامه ششم توسعه در کانون توجهات قرار گیرد.


تعداد دشت‌های ممنوعه و بحرانی در حال افزایش است


وزیر نیرو با تأکید بر افزایش روز به روز تعداد دشت‌های ممنوعه و بحرانی در کشور عنوان کرد: مهم‌ترین علت این امر افزایش میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی است.


به گفته وی، دشت‌ها شامل دریاچه‌های زیر زمینی هستند که به علت محسوس نبودن روند خشک شدن آنها مورد غفلت واقع شده‌اند. سالانه 36 سانتی‌متر نشست دشت در تهران داریم که با این امر ساختمان‌ها و تجهیزات کلان‌شهر تهران در خطر تخریب قرار دارند.


چیت‌چیان تأکید کرد: سالانه به میزان 5/7 میلیارد مترمکعب از ظرفیت تجدیدشونده آب‌های زیرزمینی اضافه‌ برداشت می‌شود که با بستن چاه‌های غیرقانونی، نصب کنتورهای هوشمند، توسعه فعالیت‌های گشت بازرسی و کنترل لحظه‌ای سطح ایستابی آب باید جبران شود.


وزارت نیرو در انتظار تخصیص 70 درصدی اعتبار امسال در 2 ماه پایانی


وی بودجه امسال وزارت نیرو را 7 هزار و 100 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تا کنون 30 درصد این میزان تخصیص داده شده است.


وی با بیان اینکه ما به لحاظ اعتبارات دولتی امسال در شرایط ویژه‌ای قرار داریم، ادامه داد: باید دید در دو ماه پایانی سال چه میزان از درآمدهای نفتی و مالیاتی کشور به صنعت آب و برق اختصاص می‌یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر