صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
عضو انجمن دوستی کویت و ایران در گفت‌وگو با آنا:

قطر نمایندگی آمریکا را در رایزنی‌های غیرمستقیم با ایران بر عهده دارد/ عایدی دوحه از کاهش تنش میان واشنگتن و تهران

عضو انجمن دوستی کویت و ایران گفت: اگر نقش میانجیگری دوحه را باور داشته باشیم، می‌توان گفت قطر در حال ایفای نقش مهم‌تری در منطقه، یعنی «نمایندگی آمریکا در رایزنی‌های غیرمستقیم با ایران» است.
کد خبر : 643484

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان روز دوشنبه بنا به دعوت شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به دوحه سفر کرد و با خوشامدگویی غیرمنتظره از سوی وی در فرودگاه دوحه مواجه شد. پس از خوشامدگویی در فرودگاه، مراسم رسمی استقبال از آیت‌الله رئیسی در دیوان امارت قطر برگزار شد و دو طرف به گفت‌وگو در زمینه موضوعات مهم منطقه‌ای و روابط دوجانبه پرداختند.


حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، آیت‌الله رئیسی میهمان دولت قطر است و از سوی امیر قطر به‌گرمی استقبال شد. روابط ایران و قطر در بخش دولتی و مردمی ریشه‌دار و بر مبنای منافع مشترک تنظیم شده است. تحکیم مناسبات با همسایگان به‌ویژه کشورهای عرب اولویت اساسی در سیاست ایران و دست کشورمان به سمت همسایگان گشوده است.


تأکید ایران بر توانایی همسایگان بر حل مشکلات منطقه


بی‌تردید سفر آیت‌الله رئیسی به قطر را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات دو کشور دانست که دارای پیام‌ها و دستاوردهای قابل‌توجهی است؛ ازجمله اینکه در ادامه دیپلماسی فعال، متعادل، عمل‌گرا و نتیجه محور دولت سیزدهم تلقی می‌شود که در ماه‌های اخیر اجرایی شده و بیانگر راهبرد توسعه روابط با همسایگان است.



سیاست قطر میانجی‌گری میان کشورهای منطقه با هدف دستیابی به صلح و ثبات است



می‌توان گفت، تحرکات دیپلماتیک دستگاه سیاست خارجه کشورمان از عزم دولت سیزدهم برای متنوع‌سازی ظرفیت‌های سیاست خارجی حکایت دارد، چه اینکه سفرهای اخیر رئیس دستگاه دیپلماسی و در ادامه، رئیس‌جمهور کشورمان دستاوردهای اقتصادی بسیاری همراه داشته است و آمار رسمی گمرک از افزایش حجم صادرات و واردات کشورمان حکایت دارد. تهران همواره تأکید کرده است همسایگان توان حل مشکلات و دستیابی به منافع مشترک را دارند و حضور بیگانگان تنها به افزایش تنش و بیشتر شدن اختلافات و ناامنی در منطقه دامن می‌زند.




بیشتر بخوانید:


ایران و قطر می‌خواهند چهره جدید خود را به جهان نشان دهند/ جاده دوطرفه روابط تهران و دوحه


برقراری روابط با قطر تسهیل‌کننده روابط ایران با کشورهای منطقه است/دولت روحانی از روابط با قطر استقبال نکرد




حضور آیت‌الله رئیسی در نشست اعضای پیمان همکاری کشورهای صادرکننده گاز را باید فرصتی مغتنم شمرد و در این راستا طرح‌ها و ابتکار عمل‌های سازنده جمهوری سلامی ایران می‌تواند به فعال‌سازی ظرفیت‌های این پیمان گازی کمک کند.


قطر، میانجی کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا


مصطفی عباس، عضو انجمن دوستی کویت و ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: سیاست قطر میانجی‌گری میان کشورهای منطقه با هدف دستیابی به صلح و ثبات است و در این راستا دوحه به‌عنوان میانجی کاهش تنش در روابط ایران و آمریکا به شمار می‌رود. تداوم تشدید در منطقه می‌تواند بر تعاملات منطقه‌ای در ابعاد مختلف اقتصادی، تجاری، سیاسی، دفاعی، امنیتی و ... تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل قطر برای حفظ منافع ملی خود نیز تلاش می‌کند تنش میان ایران و آمریکا حل شود و میانجی گر آن باشد.



مصطفی عباس، عضو انجمن دوستی کویت و ایران


وی افزود: مردم دو کشور سال‌هاست پیوند دینی دارند و تعاملات اقتصادی تجار دو کشور بر ارتقای روابط تهران و دوحه اثرگذار است. این را هم بگویم که اگر مذاکرات در وین بر سر احیای توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه دست یابد، می‌تواند نقش موتور محرکه روابط ایران را نه‌تنها با قطر، بلکه با سایر کشورهای عربی و اسلامی منطقه داشته و تضمین‌کننده امنیت خاورمیانه باشد.


این تحلیلگر کویتی عنوان کرد: چندی پیش بود که تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر برای دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا راهی واشنگتن شد و اگر نقش میانجیگری دوحه را باور داشته باشیم، می‌توان گفت قطر در حال ایفای نقش مهم‌تری در منطقه، یعنی «نمایندگی آمریکا در رایزنی‌های غیرمستقیم با ایران» است.



در کنار توسعه روابط، رئیس‌جمهور ایران با سفر به قطر به دنبال آگاهی یافتن از رویکرد آمریکا نسبت به ایران بود



عباس درباره اینکه واکنش کشورهای عربی به افزایش تعامل ایران و قطر چگونه خواهد بود، گفت: همه‌چیز بستگی به نتیجه آنچه در وین می‌گذرد، دارد؛ ولی معتقدم کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) همچون دیگر بازیگران منطقه به دنبال آزاد شدن دایره انتخابشان برای تعامل، برقراری ارتباط و حتی توسعه روابط با ایران هستند.


عضو انجمن دوستی کویت و ایران درباره سفر آیت‌الله رئیسی به دوحه تصریح کرد: با توجه به سفر اخیر امیر قطر به واشنگتن می‌توانم این‌گونه ارزیابی کنم که در کنار توسعه روابط، رئیس‌جمهور ایران به دنبال آگاهی یافتن از رویکرد آمریکا نسبت به ایران است. شاید در دیدار دوجانبه امیر قطر شروط و مواضع آمریکا را به تهران منتقل کرده باشد. البته قطعاً رئیس‌جمهور ایران نیز رویکردهایی دارد که در تعاملات رو در رو امکان مطرح کردن آنها راحت‌تر وجود دارد و ممکن است در آینده شاهد انتقال این نکات به کاخ سفید باشیم.


به گزارش آنا، هرچند آیت‌الله رئیسی در سفر به قطر با ایرانیان مقیم، تجار و بازرگانان دیدار و در ششمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز سخنرانی کرد و این موارد جزو مهم‌ترین برنامه‌های سفر وی به قطر بود، ولی به نظر می‌آید این سفر در آستانه دستیابی به توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین می‌تواند دارای معنای دیگری باشد. به احتمال زیاد در این سفر دو روزه، آیت‌الله رئیسی در دیدار با امیر قطر بیش از آنکه خواسته باشد روابط منطقه‌ای را دنبال کند، در تلاش برای گسترش روابط تهران و دوحه آن‌هم تحت تأثیر روند مثبت مذاکرات وین بود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر