اجرای طرح انتقال خون محله/ بیشتر اهداکنندگان خون افراد ۳۰ تا ۵۰ سال هستند
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری با اشاره به اهمیت فعالیت این سازمان در تامین خون بیماران در کشور، اظهار داشت: از هر سه نفر یک نفر در طول عمر خود به دریافت خون احتیاج پیدا می کند. اهدای خون در بانوان ایرانی کمتر از ۵۰ درصد است و پایینتر از جهان قرار داریم و بیشتر اهداکنندگان خون افراد ۳۰ تا ۵۰ سال هستند و درحال حاضر با عدم استقبال جوانان برای اهدای خون مواجه هستیم.
مدیرعامل انتقال خون با اشاره به اینکه اهدای خون به ازای هر یک هزار نفر ۳۵ نفر است، گفت: سازمان انتقال خون در پدافند غیرعامل سازمان حیاتی شناخته میشود.
وی با بیان اینکه سلامت خون در ایران در حد استاندارد اروپا و آمریکاست، تاکید کرد: نیازمند امکانات و حمایتهایی هستیم تا بتوانیم خدمات بهتری ارائه دهیم؛ بیم این داریم نتوانیم خون مراکز درمانی را تامین کنیم.
جمالی در پاسخ به سوالی درباره «بحران کرونا و تامین خون مراکز درمانی»، تصریح کرد: در این دوران با بحران خاصی روبهرو نشدیم و استانداردهای خون را زیر پا نگذاشتیم اما آمریکا در این دوران استانداردها را زیر پا گذاشت و برای اهدای خون پول در اختیار گذاشت و حتی افراد پرخطر نیز خون اهدا کردند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه معمولا گروه خونی که با کمبود روبهرو میشود گروه خونی O منفی است، گفت: کرونا خیلی روی تامین خون تاثیری نداشت؛ البته میزان اهدای خون ۲۳ در یکهزار نفر بود که از این بابت با کاهش مواجه بودیم؛ اما گلایههایی در خصوص تامین اعتبارات و اختصاص آن به سازمان داریم.
وی با اشاره به کمبود مراکز انتقال خون، متذکر شد: طرح انتقال خون محله را اجرا کردیم که نشان داد اگر به محل زندگی افراد برویم میزان اهدای خون بیشتر میشود و برای تهران قصد داریم تا سال آینده به کمک شهرداری هر روز به محلهای برویم تا خون اهدایی را دریافت کنیم.
جمالی با اشاره به اهدای خون روزانه یکهزار واحد خون در تهران، گفت: برای توسعه مراکز سیار انتقال خون نیز نیاز به اعتبارت داریم تا تعداد آنها را توسعه دهیم.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/