صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
مشاور نخست‌وزیر یمن در گفت‌وگو با آنا:

توسعه روابط ایران و قطر برای کشورهای عربی اعتمادساز است/ اتحاد تهران و دوحه در برابر رژیم صهیونیستی

مشاور نخست‌وزیر یمن گفت: ایران و قطر از نفوذ خوبی در منطقه برخوردارند و توسعه همکاری‌های دو کشور می‌تواند برای سایر کشورهای عربی نسبت به ایران اعتمادساز باشد.
کد خبر : 643377

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، روز دوشنبه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان که بنا به دعوت شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به دوحه سفر کرده بود با خوشامدگویی غیرمنتظره از سوی وی در فرودگاه دوحه مواجه شد. پس از خوشامدگویی در فرودگاه، مراسم رسمی استقبال از آیت‌الله رئیسی در دیوان امارت قطر برگزار شد و دو طرف به گفت‌وگو در زمینه موضوعات مهم منطقه‌ای و روابط دوجانبه پرداختند.


همان‌گونه که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان درباره این سفر گفته، آیت‌الله رئیسی میهمان دولت قطر است و از سوی امیر قطر به گرمی استقبال شد. روابط ایران و قطر در بخش دولتی و مردمی ریشه‌دار و بر مبنای منافع مشترک تنظیم شده است. تحکیم مناسبات با همسایگان به‌ویژه کشورهای عرب اولویت اساسی در سیاست ایران و دست کشورمان به سمت همسایگان گشوده است.


دیپلماسی و گفت‌وگو؛ بهترین راه حل مشکلات منطقه


امیر قطر پس از دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه درباره موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کرده است، دیپلماسی و گفت‌وگو را بهترین راه حل مشکلات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و شیوه‌ای برای رفع اختلافات دانست. تمیم بن حمد گفت، کشورش با علاقه روند روبه‌پیشرفت مذاکرات وین را دنبال می‌کند و امیدوار است به توافقی منتهی شود که همه طرف‌ها را راضی کند.



استقبال امیر قطر از رئیس جمهور کشورمان در فرودگاه دوحه


رئیس‌جمهور کشورمان نیز بر تلاش برای افزایش سطح همکاری همه‌جانبه میان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس تأکید کرد.



تحرکات دیپلماتیک دستگاه سیاست خارجه کشورمان از عزم دولت سیزدهم برای متنوع سازی ظرفیت‌های سیاست خارجی حکایت دارد



بی‌تردید سفر آیت‌الله رئیسی به قطر را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات دو کشور دانست که دارای پیام‌ها و دستاوردهای قابل توجهی است؛ ازجمله اینکه در ادامه دیپلماسی فعال، متعادل، عمل‌گرا و نتیجه محور دولت سیزدهم تلقی می‌شود که در ماه‌های اخیر اجرایی شده و بیانگر راهبرد توسعه روابط با همسایگان است.




بیشتر بخوانید:


برقراری روابط با قطر تسهیل‌کننده روابط ایران با کشورهای منطقه است/دولت روحانی از روابط با قطر استقبال نکرد


سفر رئیس‌جمهور به قطر در خنثی‌سازی تحریم‌ها مؤثر است




می‌توان گفت، تحرکات دیپلماتیک دستگاه سیاست خارجه کشورمان از عزم دولت سیزدهم برای متنوع سازی ظرفیت‌های سیاست خارجی حکایت دارد، چه اینکه سفرهای اخیر رئیس دستگاه دیپلماسی و در ادامه، رئیس‌جمهور کشورمان دستاوردهای اقتصادی بسیاری همراه داشته است و آمار رسمی گمرک از افزایش حجم صادرات و واردات کشورمان حکایت دارد. تهران همواره تأکید کرده است همسایگان توان حل مشکلات و دستیابی به منافع مشترک را دارند و حضور بیگانگان تنها به افزایش تنش و بیشتر شدن اختلافات و ناامنی در منطقه دامن می‌زند.


حضور آیت‌الله رئیسی در نشست اعضای پیمان همکاری کشورهای صادرکننده گاز را باید فرصتی مغتنم شمرد و در این راستا طرح‌ها و ابتکار عمل‌های سازنده جمهوری سلامی ایران می‌تواند به فعال‌سازی ظرفیت‌های این پیمان گازی کمک کند.


توسعه روابط با کشورهای منطقه در دستور کار ایران قرار دارد


حمید عبدالقادر، مشاور نخست‌وزیر یمن در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: قطر در منطقه ازجمله کشورهای غنی در حوزه گاز به شمار می‌رود و گرچه وسعت و جمعیت کمی دارد، ولی در زمره ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. این ظرفیت‌هاست که هر کشوری ازجمله جمهوری اسلامی ایران را به‌سوی همکاری‌های دوجانبه و عقد قراردادهای اقتصادی، انرژی و حتی امنیتی سوق می‌دهد.



حمید عبدالقادر، مشاور نخست‌وزیر یمن


وی افزود: بُعد دیگر همکاری‌ها که می‌تواند منافعی برای ما در یمن داشته باشد، جلوگیری از جولان دشمن صهیونیستی در منطقه، آن‌هم در زمانی است که آنها می‌کوشند با چند کشور کوچک عربی رابطه برقرار کنند. ایران و قطر از نفوذ خوبی در منطقه برخوردارند و توسعه همکاری‌های دو کشور می‌تواند برای سایر کشورهای عربی نسبت به ایران اعتماد ساز باشد. علاوه بر این، مانع از افزایش حضور اسرائیل در معادلات منطقه‌ای خواهد شد.



قطر تمایل دارد در توسعه روابط با ایران از همه پروتکل‌ها و محدودیت‌های جبری و غیر جبری فاصله بگیرد



مشاور نخست‌وزیر یمن عنوان کرد: ایران توسعه روابط با کشورهای دوست و همراه منطقه را مدت‌هاست در دستور کار خود قرار داده و می‌توان گفت در سال‌های اخیر با تنها کشوری که کمترین چالش را داشته، قطر بوده است. قطر نیز به‌عنوان یکی از اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) همان‌گونه که در مراسم استقبال آیت‌الله رئیسی در دوحه رسانه‌ها منعکس کردند، تمایل دارد در توسعه روابط با ایران از همه پروتکل‌ها و محدودیت‌های جبری و غیر جبری فاصله بگیرد. با توجه به این موضوعات می‌توان سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به قطر را از زوایای متعدد و بیشتر انرژی حائز اهمیت دانست.


به گزارش آنا، یکی از سیاست‌های رسمی اعلام‌شده به‌وسیله دولت سیزدهم این است که قصد دارد روابط خود را با همسایگان و کشورهای منطقه به‌ویژه در حوزه اقتصادی و سیاسی توسعه دهد. در این راستا مقام‌های ارشد دولت در سفرهای خارجی‌ای که ماه‌های گذشته به کشورهای مختلف انجام دادند، هدفشان را عملی کردند که تاکنون به انتفاع اقتصادی کشور آن‌هم در وضعیت تحریم کشورمان منجر شده است.


ناظران سیاسی و سران کشورهای منطقه، به‌ویژه همسایگانی که مقام‌های ارشد دولت سیزدهم به آنجا سفر کرده‌اند، بر این نکته تأکید کرده‌اند که روابط و حجم مبادلات اقتصادی با ایران افزایش یافته است. بی‌تردید در اوضاع کنونی ظرفیت ارتقای روابط با کشورهای همسایه وجود دارد، ولی نیازمند فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی است که رئیس‌جمهور و رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان بارها بر آن تأکید کرده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر