داروهای مرتبط با بیماری التهابی از بزاق کنه ساخته میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، حشرات و کنه از آنجایی که بهعنوان خطرناکترین موجودات در جهان شناخته شدهاند میتوانند عامل بسیاری از بیماریها باشند، اما دانشمندان بر این باورند که بزاق این حشرات در ساخت داروها کمک بزرگی به علم پزشکی میکند.
دانشمندان بزاق کنهها را به امید ساخت داروهای جدید برای بیماریهای التهابی مطالعه کردهاند. محققان پروتئینهای اصلاحشده از بزاق کنه ریشه بیماریهای التهابی را مورد هدف قرار دادند. مایعات بدن حیوانات خطرناکی مانند مارها و عنکبوتها حاوی موادی هستند که میتواند در ساخت داروهای پیشرفته کمک بزرگی کنند.
اینطور نیست که بزاق کنه خطرناک نباشد، بلکه یکی از عاملهای اصلی بیماری کشندهای به نام لایم، بزاق کنهها است. یکی دیگر از محققان به دلیل بیماری لایم، ناشی از بزاق کنهها روی آن مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند که چگونه پروتئینهای موجود در آن را میتوان تغییر داد تا علت اصلی بیماریهای التهابی در انسان شناسایی شود.
زمانیکه کنه یک انسان را بهطور مستقیم نیش میزند، پروتئینهایی بهنام «اواسین» را در بزاق خود ترشح میکنند. این موضوع اخیرا یکی از مطالعات پراهمیت شناخته شده است، زیرا بزاق به پروتئینهای موجود در جریان خون میزبان بهنام «کموکاینها» متصل میشوند که این فرآیند موجب واکنش ایمنی میشود که یکی از مشخصههای آن جریان گلبولهای سفید خون به محل آسیب است.
مطالعات قبلی در سال ۲۰۱۷ نشان داده است که چگونه پروتئین اواسین تولیدشده از بزاق کنه برای درمان «میوکاریت» مؤثر واقع شده است. میوکاریت نوعی بیماری کشنده است که در این بیماری قلب انسان بهشدت ملتهب میشود. در مطالعات جدید تیمی از محققان در دانشگاه موناش استرالیا در پی انجام کشف جدیدی هستند که نشان میدهد این پروتئینها برای درمان بیماری التهابی بسیار مؤثر هستند.
بیماریهای قابل درمان توسط بزاق کنه شامل آسم، آرتریت، مولتیپل اسکلروزیس و تصلب شرایین هستند. این بیماریها شامل حمله گلبولهای سفید خون به بافتهای آسیبدیده است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/