جنگ نرم چین برای شکست هژمونی آمریکا/ مسکو به ابرقدرت شدن پکن کمک میکند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، المیادین در گزارشی به تبعات حمله ادعایی روسیه به اوکراین پرداخت و نوشت: هشدارهای آمریکا به چین در زمینه کمک به روسیه برای حمله به اوکراین، بهوسیله کمک به این کشور در صورت اعمال تحریمهای شدید یا تأمین بازارهای جایگزین برای مسکو همچنان ادامه دارد. این درحالی است که اگر مسکو آغازگر حمله باشد، بهدلیل تحریمهای آمریکا و احتمال حذف از سامانه سوئیفت توانایی اتصال به بازارهای جهانی را از دست خواهد داد.
بحران اوکراین، جای نگرانی چین را برای آمریکا گرفته است
طبق این گزارش، چین در راستای اعلام همبستگی با روسیه و محکومیت اقدام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در گرایش به شرق، در حرکتی که حاکی از نزدیک شدن بیشتر دو کشور در مواجهه با فشارهای غربی است، بیانیه مشترکی در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به چین برای افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی پکن صادر کرد.
ارتش آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست خاورمیانه، نیروهایش را به سمت دریای چین جنوبی هدایت کرد
در این گزارش آمده است: با وجود تمرکز دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بر چالش افول هژمونی این کشور و نگرانی واشنگتن از افزایش نفوذ چین در جهان، بحران اوکراین نگرانیهای دیگر را تحتالشعاع قرار داده و آمریکا امروز در ادعای حمله روسیه به اوکراینی غرق شده که خود آن را ساخته و به نخستین خطر این کشور تبدیل شده است.
المیادین مینویسد: امروزه بحران اوکراین از چند زاویه به نفع چینیهاست؛ نخست، اینکه آمریکاییها همیشه تأکید کردهاند در جهان علاوه بر آمریکای لاتین که حیاط خلوت آنهاست، سه منطقه راهبردی مهم وجود دارد؛ اروپا، آسیای جنوبشرقی و خاورمیانه. بنابراین هرگونه تنش در هر یک از این مناطق، تمرکز آمریکاییها را از درگیر شدن کامل در دیگر مناطق منحرف میکند.
گزارش میافزاید: علاوه بر این، توانایی روسیه در به چالش کشیدن ناتو و دور نگه داشتن آن از همسایگی منطقهای و حریم حیاتی خود، برای چین مفید خواهد بود تا در آینده از آمریکا بخواهد از فضای حیاتی خود در آسیا دور شود، هرچند (آمریکا) این کار را نمیکند.
به نوشته المیادین، سومین بُعد موضوع این است که درگیر و مشغول شدن تمرکز آمریکا به تقابل با روسها به چین فرصت میدهد تا ظرفیت و نفوذ جهانی خود را افزایش دهد و زمان بیشتری برای تحکیم پایههای پروژه «جاده ابریشم جدید» داشته باشد و این دقیقاً همان کاری است که روسها در جنگ سوریه انجام دادند.
بیشتر بخوانید:
چین قصد مداخله در اوضاع اوکراین را ندارد
سناریوهای محتمل برای فرجام تنش اوکراین و روسیه/ دخالت قدرتهای غربی در اوکراین مشهود است
این رسانه عربزبان مینویسد: روسها با درگیر شدن در جنگ سوریه و حمایت از بشار اسد، رئیسجمهور این کشور و متحدانش، توطئه باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق آمریکا را در زمینه گرایش به آسیا پس از سفت شدن جای پایش در خاورمیانه خنثی کردند و باعث عقبنشینی نظامیان آمریکایی شدند.
تفکر راهبردی چین مقابل هژمونی آمریکا
این گزارش میافزاید: ارتش آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در خاورمیانه، نیروهایش را برای مهار چین به سمت دریای چین جنوبی هدایت کرد. شکست در خاورمیانه پس از آن شکل گرفت که اوباما در سال ۲۰۱۴ نیروهایش را به بهانه مبارزه با داعش راهی منطقه کرد. این اقدام زمینه را برای چینیها فراهم کرد تا پروژه توسعه خود را که هدف آن افزایش نفوذ جهانی بود، دنبال کنند.
در گزارش المیادین آمده است: برای شناخت تفکر راهبردی چین، تنها میتوان به مفهوم «توسعه مسالمتآمیز» برآمده از ایدههای ژو انلای، سیاستمدار و وزیر امور خارجه اسبق چین در زمان مائوتسه تونگ پرداخت که اصل «همزیستی مسالمتآمیز» را پایهگذاری کرد. مطالعات تاریخی نشان میدهد ژو انلای مبدع پنج اصل همزیستی مسالمتآمیز یعنی احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی ملتها، تجاوز نکردن متقابل، مداخله نکردن در امور داخلی دیگر کشورها، برابری و منفعت متقابل و همزیستی مسالمتآمیز است.
چینیها به جای درگیر شدن در آسیا، از مشغله آمریکاییها با اروپا سود خواهند جست
در ادامه آمده است: دنگ شیائوپینگ، سیاست چینی اصول مدنظر ژو انلای را ادامه داد و ایده دیگری به آن افزود که همان پنهان کردن تواناییهای خود و نشان دادن امور در سطح پایین است. البته رئیسجمهور چین بهتازگی شروع به خودداری از آن کرده است.
المیادین نوشت: راهبرد کلان چین مبتنی بر اصول دفاع از تمامیت ارضی، اتحاد ملی، حلوفصل مناقشات منطقهای و پیگیری سیاست مبارزه با هژمونی، حفظ ثبات در فضای بینالملل برای رشد اقتصادی در چین و پرهیز از خشونت و نزاع است. این راهبرد باعث صعود چین به سطح یک ابرقدرت در جهان شده است، اما پکن میکوشد این خطمشی را بی سروصدا و بدون تحریک دیگران ادامه دهد.
در بخش پایانی گزارش آمده است: چینیها به جای درگیر شدن در آسیا، از مشغله آمریکاییها با اروپا سود خواهند جست. استفاده آمریکا از اصل «محدودیت مضاعف» تأثیر کمی بر چین نسبت به پذیرش محدودیت برای چین خواهد داشت، همان سیاستی که در قبال اتحاد جماهیر شوروی در روزهای جنگ سرد اتخاذ شد.
المیادین نوشت: همانطور که چینیها به مقابله با تحریمهای آمریکا علیه روسیه پس از الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه برخاستند، امروز نیز نقش مؤثری در کمک به روسیه در بحران با ناتو خواهد داشت. نباید فراموش کرد، چین نزدیک به ۶۰۰ میلیارد دلار در اقتصاد روسیه سرمایهگذاری کرده است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/