صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
تحلیگر برجسته آلمانی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

نقش منفی اشتاین مایر در تشدید بحران اوکراین/ آمریکا و ناتو سال‌ها به دنبال در تنگنا قرار دادن روسیه بودند

به عقیده یکی از تحلیلگران سیاسی آلمانی رئیس جمهور این کشور یکی از چهره‌هایی است که در بروز و تشدید بحران اوکراین نقش اساسی ایفاء کرده است.
کد خبر : 642225

گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ از سال ۲۰۱۴ که اتحادیه اروپا به‌عنوان یکی از حامیان اصلی سازمان نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) "ویکتور یانوکوویچ" رئیس‌جمهور وقت اوکراین را تحت‌فشار قرار داد تا تفاهم‌نامه همکاری با اتحادیه اروپا را امضاء کند اما وی از این امر امتناع کرد اوضاع اوکراین به حدی پیچیده و بی‌ثبات شد که حل‌وفصل آن به‌عنوان یک موضوع بین‌المللی مطرح شده و باعث نگرانی نه‌تنها مردم قاره اروپا بلکه دیگر نقاط جهان نیز شده است زیرا هم روسیه و هم اوکراین که دو طرف این مناقشه هستند به‌عنوان دو منبع اصلی تأمین مواد غذایی بازار جهانی شناخته می‌شوند و هرگونه درگیری بین این دو، جهان را با کمبود مواد اولیه غذایی مانند گندم روبرو خواهد کرد.


بسیاری از مردم دنیا بدون اینکه از ریشه‌های ایجاد این تنش بسیار خطرناک برای امنیت جهانی خبر داشته باشند تحت تأثیر هیاهوی خبری غربی‌ها فقط تصاویر تمرکز نیروهای نظامی روسیه در مرزهای شرقی، جنوبی و شمالی اوکراین را می‌بینند و این‌گونه نتیجه‌گیری می‌کنند که خب اگر روسیه به دنبال جنگ نیست پس این‌همه نیروی رزمی نزدیک مرز چه می‌کنند؟



فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور آلمان


دست‌های پنهان سیاستمداران غربی برای تشدید تنش با روسیه


همان‌گونه که گفته شد یانوکوویچ تنها قصد داشت به بخش اقتصادی همکاری با اتحادیه اروپا بها دهد اما غرب به این موضوع راضی نشد و بر اساس توطئه‌ای از پیش طراحی‌شده زمینه را برای به قدرت رسیدن همسویان خود ازجمله "پترو پروشنکو" سرمایه‌دار معروف اوکراینی فراهم کرد. پروشنکو با به دست آوردن حدود ۵۵ درصد آراء در ماه مه سال ۲۰۱۴ رئیس‌جمهور شد و با در اولویت دادن به سیاست ضد روسی کشور را به دامان غرب انداخت.


لازم است بدانیم آن تفاهم‌نامه‌ای که اتحادیه اروپا به اوکراین پیشنهاد داده بود دارای دو جنبه اقتصادی و سیاسی-نظامی بود. پروشنکو بدون معطلی به سراغ مبحث سیاسی و نظامی آن تفاهم‌نامه رفت. این اقدام خارجی او و سیاست ضد روسی وی در داخل کشور باعث شد روس تباران در شبه‌جزیره کریمه و مناطق لوگانسک و دونتسک در دنباس اعتراض کنند و دست به برگزاری رفراندوم جدایی از اوکراین بزنند. درخواست مردم کریمه برای الحاق به روسیه مورد موافقت دوما و رئیس‌جمهور وقت روسیه قرار گرفت اما درخواست مشابه مردم دنباس برای پرهیز از تنش بیشتر در منطقه بی‌نتیجه ماند.


از آن زمان یعنی سال ۲۰۱۴ به بعد بود که آمریکا و اروپا روسیه را تحریم کردند و کی‌اف هم بر فشارها بر مردم دنباس افزود. چند ماه پیش در پی جدی شدن پیوستن اوکراین به ناتو تنش بین مسکو وغرب بالا گرفت. روسیه اعتراض کرد و برای صیانت از مرزهایش نظامیان خود را در مرز با اوکراین مستقر کرد. غربی‌ها این امر طبیعی و بازدارنده را نشانه حمله حتمی روسیه به اوکراین دانستند و شروع به اعزام نیرو و تجهیزات به اوکراین کردند.



فرار سریع نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و پیروزی کرملین در انتخابات دوما در سپتامبر ۲۰۲۱ تمایلات تهاجمی دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا علیه روسیه را تقویت کرد



برای یافتن پاسخ این سؤال که چه کسانی آتش بیار پنهان این معرکه بوده‌اند پای صحبت "ولفگانگ افنبرگر" نویسنده و تحلیلگر سیاسی آلمانی نشسته‌ایم که معتقد است یکی از افرادی که به ایجاد و ادامه‌دار شدن تنش بین روسیه و اوکراین دامن زد همین آقای فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور آلمان بوده است.


افنبرگر می‌گوید که اشتاین مایر پس از انتخابش به‌عنوان رئیس‌جمهور فدرال، کاری به جز انداختن مسئولیت تنش در مرز با اوکراین بر گردن ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه انجام نداده است. وی حتی به پوتین گفته است: "زنجیر را از دور گردن اوکراین باز کن،" تا انگشت اتهام را ناجوانمرانه به سمت مسکو اشاره کند.


این نویسنده آلمانی می‌افزاید که اشتاین مایر با رفتار خود در اولین سخنرانی‌اش به‌عنوان رئیس‌جمهور کشور به‌طور غیرمسئولانه به درگیری ایالات‌متحده و روسیه دامن زد.


افنبرگر در خصوص سابقه کاری اشتاین مایر می‌گوید وی وزیر امور خارجه دولت فدرال و کمیسر سرویس‌های اطلاعاتی در سال ۱۹۹۸/۱۹۹۹ بود. از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۵، رئیس دفتر صدراعظم در دوران شرودر و وزیر امور خارجه از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ (کابینه اول آنگلا مرکل صدراعظم وقت آلمان) بود. پس از شکست به عنوان نامزد حزب سوسیال دموکرات ( اس.پی.دی) برای صدراعظمی در انتخابات ۲۰۰۹، او تا سال ۲۰۱۳ به عنوان رئیس گروه پارلمانی این حزب در بوندستاگ حضور داشت و بنابراین رهبر اپوزیسیون نیز شد. دوره دوم او به عنوان وزیر خارجه از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ (کابینه سوم مرکل) به طول انجامید و پس‌ازآن به پیشنهاد مرکل به عنوان رئیس‌جمهور آلمان انتخاب شد.


افنبرگر از سابقه اشتاین مایر می‌گوید تا به نقش وی در ایجاد تنش و حمایت از سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا اشاره کند زیرا اشتاین مایر در موضعی آشکار، از همه جنگ‌های ایالات‌متحده با نقض قوانین بین‌المللی حمایت کرده است.




بیشتر بخوانید:


اسپانیا: ناتو تاریخی برای حمله روسیه به اوکراین تعیین نکرده است


ادعای آمریکا درباره اعزام ۷ هزار نظامی روس به مرز اوکراین


هشدار وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره پیامدهای جهانی تداوم تحریم‌ها علیه روسیه


پرایس: آمریکا تاریخ دقیق حمله روسیه به اوکراین را مشخص نکرده بود




این نویسنده و تحلیلگر آلمانی سپس به معاهده‌ای موسوم به ۲+۴ در ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۰ اشاره می‌کند که بر اساس آن جمهوری فدرال آلمان رسماً متعهد شد "تنها اقدامات صلح‌جویانه از خاک آلمان انجام شود" و "آلمان هرگز از هیچ‌یک از سلاح‌های خود استفاده نکند" مگر حکم قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در کار باشد.


افنبرگر در افشای شخصیت قانون‌گریز و جنگ‌طلب اشتاین مایر ادامه می‌دهد که این معاهده تاکنون سه بار با دخالت اشتاین مایر نقض شده است. اولین بار در سال ۱۹۹۹ در حملات هوایی علیه جمهور فدرال یوگسلاوی، دومین بار در خلال حمله سال ۲۰۰۱ آمریکا و متحدانش به افغانستان و سومین بار در سال ۲۰۰۳ در حمایت از آمریکا و متحدانش در حمله به عراق.


افنبرگر به مبحث اوکراین بازمی‌گردد و می‌گوید در فوریه ۲۰۱۴ شاهد کودتای سازمان‌دهی شده‌ای در اوکراین بودیم که برای ایالات‌متحده پنج میلیارد دلار هزینه داشت. اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان نیز در آن زمان از حامیان اصلی ناتو و ایالات‌متحده در خصوص عملکردشان در اوکراین بود. این اشتاین مایر بود که رئیس‌جمهور یانوکوویچ را "متقاعد کرد" که به‌طور مسالمت‌آمیز قدرت را تحویل دهد.


به عقیده افنبرگر درواقع اشتاین مایر یانوکوویچ را فریب داد که به نتیجه انتخابات اعتراض نکند.


به گفته این نویسنده آلمانی ایالات‌متحده از قبل هر موضوعی را که امروز زمینه‌ساز اختلاف در اوکراین و اطراف آن است برنامه‌ریزی کرده بود.


افنبرگر نیز معتقد است که امتناع رئیس‌جمهور یانوکوویچ از امضای توافقنامه همکاری سیاسی - نظامی با اتحادیه اروپا که علیه منافع کشور بود باعث شدن غربی‌ها از وی دشمن بسازند. وقتی هم که پروشنکو به قدرت رسید و هر آنچه غربی‌ها خواستند را در ماه مه و ژوئن سال ۲۰۱۴ امضاء کرد بازهم تغییری محسوسی در اقتصاد اوکراین ایجاد نشد.


این تحلیلگر آلمانی می‌افزاید که از آن زمان تنش‌ها در اوکراین فروکش نکرده و غرب هیچ کاری برای بهبود اوضاع اقتصادی مردم رنج‌دیده دو جمهوری جدایی‌طلب لوگانسک و دونتسک انجام نداده است. آن‌ها در معرض حملات مداوم نیروهای دولتی اوکراین، مزدوران شرکت امنیتی بلک واتر و گردان افراطی نئونازیست آزوف قرار دارند و تنها امید آن‌ها به روسیه است. این سوال همیشه در ذهن مردم دنباس است که مسکو تا کی می‌تواند کنار بماند و تماشا کند؟


افنبرگر در ادامه از "ویکتوریا نولاند" نام می‌برد و می‌گوید که در ۱۳ اکتبر سال ۲۰۲۱، نولاند معاون وزیر امور خارجه ایالات‌متحده در امور سیاسی در مسکو با یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین و دیمیتری کوزاک، مسئول بحران اوکراین و سایر امور کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، ملاقات کرد. او از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ معاون وزیر امور خارجه در امور اروپا و اوراسیا بود و درنتیجه مسئول بحران اوکراین بود و دشمن قسم‌خورده روسیه هم به شمار می‌رفت.


این تحلیلگر آلمانی به نقش منفی نولاند در ایجاد بحران اکراین اشاره می‌کند و می‌گوید که فرار سریع نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و پیروزی کرملین در انتخابات دوما در سپتامبر ۲۰۲۱ تمایلات تهاجمی دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا علیه روسیه را تقویت کرد و درست به همین دلیل نولاند به مسکو رفت تا زمینه تشدید تنش را ایجاد کند.


افنبرگر می‌گوید نولاند گفت که مسکو در قبال سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری غرب در روسیه با آمریکا همسو خواهد شد اما چند روز بعد رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا به روسیه رفت و با پوتین دیدار کرد چون روسیه احتمالا طرح مشکوک نولاند را نپذیرفته بود. درست چند روز بعد هم در یک اقدام تبلیغاتی غربی‌ها حمله روسیه به اوکراین را بر سر زبان‌ها انداختند و از طرفی بر احتمال پذیرش اوکراین در ناتو هم تمرکز کردند.



بدون شک برخی طیف‌های سیاسی در آمریکا و انگلیس هستند که جنگ در اوکراین را راه‌حل مشکلات سیاسی داخل کشورهای خود می‌دانند



به گفته افنبرگر غرب برای تحریک روسیه دست به رزمایش دریایی بزرگ با شرکت بیش از ۱۴۰ کشتی و حدود ۱۰ هزار سرباز در دریای مدیترانه تحت عنوان "نپتون استرایک ۲۲ " زد. لوید آستین، وزیر دفاع ایالات‌متحده متعاقباً تصمیم گرفت ناو هواپیمابر "یو اس اس هری ترومن" را از دریای مدیترانه به دریای سیاه انتقال دهد تا به اروپایی‌ها نسبت به حمایت واشنگتن از درگیری با روسیه "اطمینان دهد". مهم‌تر از همه، به پهپادهای شناسایی آمریکا و ناتو اجازه داده شد تا منطقه بحران را از ناو هواپیمابر نظارت کنند.


نویسنده آلمانی می‌افزاید که در این میان هرگونه ارتباط این رزمایش با بحران اوکراین تکذیب شد، اما جالب اینجاست که نپتون استرایک ۲۲ در فهرست رزمایش‌های نظامی برنامه‌ریزی‌شده برای سال ۲۰۲۲ که توسط ناتو در دسامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، قرار نداشت و مشخص است که به دلیل خاص اجرا شده است.


افنبرگر می‌افزاید که ریموند مک گاورن، افسر سابق اطلاعات خارجی ایالات متحده و عضو انجمن متخصصان اطلاعاتی و استثمار اطلاعاتی سابق ایالات متحده (وی.آی. پی)، تهاجم روسیه به اوکراین را تقریباً بی‌دلیل می‌داند و می‌گوید که پوتین مرد بی‌خردی نیست. حتی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز از اظهارات نگران‌کننده واشنگتن در خصوص حمله قریب الوقوع روسیه به اوکراین ابراز نگرانی کرده است.


افنبرگر نتیجه می‌گیرد که بدون شک برخی طیف‌های سیاسی در آمریکا و انگلیس هستند که جنگ در اوکراین را راه‌حل مشکلات سیاسی داخل کشورهای خود می‌دانند. این محافل از سوی مقامات ارشد سیاسی آلمان از جمله رئیس‌جمهور اشتاین مایر، صدراعظم اولاف شولتز و وزیر امور خارجه آنالنا باربوک همراهی شده‌اند. آری این مقامات آلمانی نه‌تنها با بروز جنگ مخالفت نکردند بلکه برعکس! آن‌ها به شیوه‌ای غیرمسئولانه بر طبل جنگ می‌کوبند که می‌تواند زمینه ساز وضعیتی مرگبار برای آلمان و برای صلح در اروپا شود.



نیروهای اعزامی آمریکا به شرق اروپا


روسیه رؤیاپردازی آمریکا در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد را محکوم کرد


اوضاع به گونه‌ای پیش رفت که شب گذشته نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شد که در خلال آن آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا بدون ارائه مدرکی گفت: "اطلاعات ما به‌وضوح نشان می‌دهد که نیروهای روسیه در مرز اوکراین، شامل نیروهای زمینی و هواپیماها، آماده می‌شوند تا در روزهای آینده به اوکراین حمله کنند."


وی خیلی ناشیانه توضیح داد که این حملات شامل حمله موشکی و بمباران اوکراین خواهد بود و علاوه برآن حملات سایبری به مؤسسات حیاتی اوکراین انجام خواهد شد تا سپس حمله تانک‌ها و سربازان برای هدف قرار دادن اهداف اصلی، ازجمله پایتخت اوکراین آغاز شود.


در پاسخ سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه سناریوهای «بسیار ناامیدکننده» آمریکا را محکوم کرد و گفت که این اظهارات "تنها به افزایش سطح تنش منجر می‌شود."


ورشینین همچنین ابراز تأسف عمیق خود را از به توجهی به اظهارات مسکو ابراز و تأکید کرد که ما برای یک گفتگوی بسیار جدی و نه تمسخرآمیز آماده‌ایم.


درهرصورت روسیه در حال کاهش نیروهایش در مرزها با اوکراین است و اجازه این را نخواهد داد که توطئه جنگ‌طلبان غربی برای به بحران کشاندن شرق اروپا عملی شود.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر