صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۶ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

اجرای ۴ پروژه برای رونق دادن به اقتصاد مناطق شورپسند

شورورزی یعنی کسب درآمد از مناطق شوری که به دلیل خاک و آب و هوای نامساعد رونق اقتصادی ندارند. این کار در کشورمان با اجرای ۴ پروژه در حال اجرا است.
کد خبر : 641974

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد توازن بین حفاظت از محیط‌زیست و رشد اقتصادی، از جمله موضوعات چالش‌برانگیز و دشوار مطرح در دنیا است که با اجرای طرح‌ها و پروژه‌های موسوم به شورورزی به آنها پاسخ می دهند. یکی از برنامه‌های ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز ورود به این عرصه با اجرای ۴ پروژه ملی است.


پروژه‌هایی چون «کشت علوفه شورپسند»، «پرورش ماهی با زه‌آب»، «زراعت چوب از گیاهان شورپسند» و «پرورش ۲ هزار راس گوسفند در مناطق شورپسند»؛ ۴ برنامه ملی است که در کشور به اجرا درخواهد آمد تا با عملیاتی شدن آنها تاب‌آوری ملی ارتقا یابد و اشتغال پایدار در این مناطق ایجاد شود.


مهندسی شورورزی هم راهبردی سازگار با محیط زیست محسوب می‌شود و هم می‌تواند موجب بهبود معیارهای زیست محیطی نیز شود. به همین دلیل با کمک این فناوری، قرار است تحولات قابل توجهی در حوزه رونق اقتصادی مناطق مدنظر ایجاد شود.


با توجه به وفور منابع آب و خاک شور، غنا و تنوع ژنتیکی مطلوب گیاهان شورزی و زیرساخت‌های مناسب تحقیقاتی در کشور، در صورت سرمایه‌گذاری مناسب، توجه لازم و حمایت و همکاری نهادهای ذیربط، مهندسی شورورزی از جمله زمینه‌هایی است که کشور ایران می‌تواند در سطح جهانی در آن به صورت جدی پیش‌قدم باشد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر