چهاردهمین کنگره حزب مردمسالاری؛ از تکرار نصیحت شهید مطهری تا تشویق به حضور در انتخابات
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در این مراسم محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، اظهار کرد: وضعی بحرانی در منطقه حاکم است آشوبها و مشکلاتی که اغلب کشورهای منطقه و همسایه با آن درگیر هستند ولی کشور ما به یمن حفظ استقلال و پشتیبانی مردم از نظام از یکسو و به برکت خون شهدای انقلاب از سوی دیگر باثباتترین و آرامترین کشور در منطقه است. وظیفه همگان است که این آرامش و ثبات را در داخل خانواده انقلاب حفظ کنند.
وی افزود: بزرگترین خطری که انقلاب را تهدید میکند رویارویی یاران انقلاب است که باید تلاش کنیم اختلاف سلیقهها به نقاط شکاف بین یاران تبدیل نشود. الگوی پیروزی انقلاب از 22 بهمن 57 گرفته و هشت سال دفاع مقدس و الگویی که در خرداد 92 نتیجه داد مبنای حرکت بوده است. اگر در آن انتقادی وجود دارد باید آن را در داخل خانواده بزرگ انقلاب بپذیریم و اصلاح کنیم زیرا اصلاح در ذات انقلاب ماست. انقلاب ما حاصل مجاهدت همه بزرگان این انقلاب و مردم بوده و این جفاست که برخی بزرگان را به دلیل اختلاف سلیقه کنار بگذاریم. باید با همبستگی و وحدت در حضور اختلاف سلیقهها را تحمل کنیم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: اختلاف سلیقه در خانواده انقلاب میتواند حرکت و تلاش مضاعفی را در راستای رشد و تعالی و پیشرفت کشور به نتیجه برساند. قوام جمهوری اسلامی به استناد قانون اساسی و قوام مردمسالاری در وجود احزاب و تشکلهای مردمسالار است و حیات احزاب و تشکلها در آزادی در چارچوب قانون است.
عارف تأکید کرد: باید اجازه داد احزاب خواستهها و نظرهای مدنی خود را به صورت آزادانه در چارچوب قوانین اعلام کنند تا زمینه رشد و اعتلای کشور و احزاب فراهم شود. معتقدیم در شرایط کنونی کشور راهی به جز حرکتهای جبههای نداریم که این حرکتها در نهایت باید به تشکیل احزاب فراگیر ختم شود. احزابی که مسئولیتپذیرند، احزابی که باید در مقابل عمل خودشان پاسخگو باشند که معمولا جبههها خیلی آماده پاسخگویی نیستند ولی ضرورت انقلاب و ضرورتی که شاید کشور ما با آن روبه رو است حرکت جبههای است که ایجاب میکند بخصوص از تجربه خوبی که در جبهه اصلاحات داریم بتوانیم حرکتهای خوب و هماهنگی به سمت تشکیل حزب فراگیر در شرایط مناسب داشته باشیم.
سکوتها بهخاطر منافع ملی است
عارف تاکید کرد: خیلی از سکوتها، خیلی از فعالیتها، حرف زدنها و نزدنها در چارچوب توجه به اولویت منافع و مصالح ملی انجام شده است، اگر میخواستیم براساس منافع حزبی و جناحی عمل کنیم شاید باید در بعضی موارد رفتار دیگری پیش میگرفتیم اما ترجیح منافع ملی برای ما یک اصل است
وی با اشاره به اینکه «در آستانه بزرگترین رویداد سیاسی کشور در سال 94 یعنی انتخابات 7 اسفند هستیم»، گفت: در دوازدهمین کنگره دو سال گذشته راهبردهای پیشنهادی خودم را برای انتخابات اسفند 94 مطرح کردم که عدهای آن زمان معتقد بودند زمان بسیاری در راه است اما امروز که کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات مانده دوستان متقاعد شدند راهبردها به موقع اعلام شده است.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان عنوان کرد: خوشبختانه در طول دو سال گذشته این راهبردها در مراسمها، جلسات و محافل به بحث گذاشته شد و به یک راهبرد اجماعی در برگزاری انتخابات رسیدم.
وی گفت: یکی از دستاوردهای ارزشمند حضور دوساله جبهه اصلاحات و فعالیت احزاب ما در تشکیل شورای عالی سیاستگذاری بود که باید از همه آنها تشکر کرد که به شورای عالی سیاستگذاری کمکهای بسیار کردهاند.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان گفت: خوشبختانه از زمان تشکیل شورا تاکنون همه امور با یک همدلی و صمیمیت ارزشمند دنبال میشود و تاکنون کارها به خوبی انجام شده است. راهبردها، آییننامهها و دستورالعملهایی که شورا برای انتخابات 94 تصویب کرده برای حضور حداکثری بسیار لازم بود، چند مورد از آنها در آستانه ابلاغ قرار دارد که در مورد همه مصوبات به صورت اجماعی با نگاه ارزشمندی که تمام اعضا و شخصیتهای برجسته عضو داشتند، تصمیمگیری شد.
معاون اول دولت اصلاحطلب افزود: ما هیچ مصوبه و تصمیمی که ما را با چالش روبهرو کند، نداشتیم. عموما مصوبات به صورت اجماعی به تصویب رسید.
عارف تأکید کرد: این امر ظرفیت خانواده اصلاحات را نشان میدهد و به نظرم بررسی تحلیل عملکرد 3 ماهه این شورا میتواند راهگشای مسیر آینده جنبش اصلاحات باشد که ما میتوانیم با همدلی و صمیمیت و با توجه به مشترکاتی که بسیار هم زیاد است، جلو برویم.
وی گفت: طبیعتا احزاب ممکن است اختلافنظرهای جزئی هم داشته باشند اما این اختلافنظرها نمیتواند ما را از پیمودن مسیری مشترک که به آن اعتقاد داریم و باورمان هست، منحرف کند. ما این مسیر را دنبال کردهایم انشاءالله در آینده هم همین الگو با تقویت و اصلاحاتی که به طور طبیعی ما به آن اعتقاد داریم باید در رفتار، کردار و اقداماتمان انجام گیرد زیرا اصلاحطلب هستیم و باید خودمان را نقد کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: کمتر از یک ماه به انتخاباتی مهم که ادامه انتخابات 92 هست راه داریم. به جوانان کشور خصوصا اصلاحطلبان توصیه میکنم شرایط حضور حداکثری و استفاده از تمام توان خود را برای حضور در یک انتخابات پرشکوه بیشتر درک کنند. در انتخابات اسفند 94 با حضور حداکثری باید نشان دهیم جریان اصلاحات زنده و شاداب است. باید با تمام توان حاضر شویم و نشان دهیم که نه خودمان مایوس میشویم و نه اجازه میدهیم کسی مردم را ناامید کند. باید مردم به آیندهای روشن امیدوار باشند.
وی تصریح کرد: در 29 روز باقی مانده تا انتخابات تمام تلاش خود را میکنیم که به عهدی که با مردم بستیم وفادار بمانیم. ما با مردم عهد کردهایم که ماموریت سال 92 را در اسفند 94 تکمیل کنیم و مهمترین رمز پیروزی ما در خرداد 92 وحدت در جبهه اصلاحات بود که حتی اگر کاندیدایی انصرافی یا رد صلاحیت شده بود توجه شود میبینیم همه آنها در انتخابات به صحنه آمدهاند و هیچ کس قهر نکرد و کنار نکشید. ما از جوانان انتظار داریم همین نگاه را به انتخابات اسفند 94 داشته باشند. باید بتوانیم در همان فضا و مسیر حرکت کنیم. مردم این انتظار را از ما دارند و فضای عمومی کشور نیاز به حضور حداکثری دارد.
عارف گفت: توجه به مصالح و منافع ملی و ترجیح آن در منافع جبههای و حزبی برای ما بسیار مهم است که منافع ملی را در اولویت قرار دهیم و جریان اصلاحطلب در سالهای اخیر نشان داده که در سختیها با فداکاری و ایثار، منافع و مصالح ملی را در اولویت خود قرار داده است. خیلی از سکوتها، خیلی از فعالیتها، حرف زدنها و نزدنها در چارچوب توجه به اولویت منافع و مصالح ملی انجام شده، اگر میخواستیم براساس منافع حزبی و جناحی عمل کنیم شاید باید در بعضی موارد رفتار دیگری پیش میگرفتیم اما ترجیح منافع ملی برای ما یک اصل است. حفظ انسجام و وحدت و پرهیز از هرگونه حرکتی که شکاف و اختلاف را در جبهه اصلاحات نشان دهد در اصل کار ما قرار دارد.
وی افزود: این آخرین انتخاباتی نیست که برگزار میکنیم. در خرداد 96 انتخابات مهم دیگری داریم که باید بعد از انتخابات 94 مقدمات کارها و راهبردهای آن را پیگیری کنیم.
عارف افزود: برای پیروزی در مراحل بعد حفظ انسجام و وحدت یک ضرورت است. حرکت ما باید در چارچوب شعارمحوری و اصلی امید و آرامش و رونق اقتصادی، باشد. این شعار با بحثهای مفصل کارشناسی با توجه به شرایط کنونی کشور به تصویب شورای عالی رسید و انتظارمان از همه جوانان این است که این شعار را مبنی حرکت خود قرار دهند.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: امید از ضرورتهای جدی کشور است، برای اینکه در همه عرصهها پیروز شویم، کشور نیاز به آرامش دارد زیرا کشور ما برای پیشبرد برنامهها و راهبردها و تاثیر در حل مشکلات منطقه نیاز به آرامش دارد، رونق اقتصادی هم اولویت ما در مجلس خواهد بود.
وی تأکید کرد: وضعیت اقتصادی کشور را درک میکنیم و میدانیم دولت در چه شرایطی روی کار آمده و اکنون در چه شرایطی میخواهد کشور را اداره کند و بودجه 95 را ببندد. اگر مجلسی مقتدر و همراه با دولت روی کار بیاید میتوانیم به بهبود در شرایط معیشتی مردم امیدوار باشیم. ما الگوی مشخصی داریم و انتظار داریم دقیقا همان دنبال شود.
معاون اول رئیس دولت اصلاحات افزود: ائتلاف فراگیر اصلاحات در گام دوم خود بر عهدی که در سال 92 بسته اصرار دارد و بر تکرار آن در اسفند 94 تأکید میکند که ثابت کند همچنان وفادار است و قصد دارد گام دوم را مانند گام اول به سرانجام برساند.
عارف گفت: انتظار داریم همه کمک کنند انتخابات با رقابتی مثبت باشد. همه باید با هم کار کنیم و این رمز موفقیت است.
وی در آخرین توصیه از جوانان خواست فعالیت منسجم و جدی خود را در چارچوب قانون از هفته آخر بهمنماه شروع کنند و گفت: از هماکنون باید زمینه را برای بسترسازی تبلیغات آماده کنند.
علی مطهری: مجلس نهم حاصل تحریم انتخابات است
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس پنجشنبه هشتم بهمن ماه، در چهاردهمین کنگره حزب مردمسالاری در سخنانی اظهار کرد: من تجربه مجلس هشتم را دارم که در آن دوره اصلاحطلبان انتخابات را تحریم کرده بودند که نتیجه آن مجلس نهم بود که با مجلس ایدهآل فاصله زیادی دارد.
وی ادامه داد: بنده که در مجلس هشتم و نهم حضور داشتم؛ وقتی این دو مجلس را مقایسه میکنم، میبینم که مجلس هشتم خیلی قویتر و بهتر بود و نمایندگان خوشفکرتری داشت و شاید 50 تا 60 نفری بودند که خوشفکرتر بود و میشد درباره مسائل مملکت با آنها صحبت کرد ولی در مجلس کنونی شاید تعداد آنها از 10 نفر تجاوز نکند.
مطهری یادآور شد: اگر اصلاحطلبان تحریم نمیکردند، قاعدتا ما مجلس بهتری داشتیم. امروز هم همینطور است. حتی اگر این ردصلاحیتها و عدماحرازها همچنان باقی باشد، باز هم ما افرادی در بین پذیرفتهشدگان داریم که اگر مردم همت کنند، مجلس بهتری تشکیل خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: شاید سیاست طرف مقابل همین است که مشارکت پایین بیاید و مردم در سطح کمی در انتخابات شرکت کنند.
مطهری یادآورشد: به طور طبیعی در انتخابات مجلس تا یک حدی اطمینان هست که مردم شرکت میکنند، به عنوان مثال در شهرستانها به دلیل رقابتهای قومی و مسائل طایفهای و رقابت بین بعضی شهرستانها و بخشها در حد قابل قبولی شرکت میکنند، بنابراین در مجموع مشارکت مردم قابل قبول خواهد بود کسانی هم در شهرهای بزرگ تحریم کنند و شرکت نکنند، این طور نیست که مشارکت به 30 درصد و 40 درصد برسد و انتخابات زیرسوال برود، بنابراین بهتر است که همه مشارکت قوی داشته باشیم.
این نماینده مجلس گفت: این ردصلاحیتم چه منجر به تأیید شود و یا منجر به تأیید نشود، همه را تشویق میکنم که در انتخابات آینده مشارکت جدی داشته باشند.
مطهری افزود: هم مجلس خبرگان در این دوره بسیار مهم است و هم مجلس شورای اسلامی. انتخابات ریاست جمهوری سال 96 بستگی زیادی به نتایج این انتخابات دارد. نصیحت میکنم به دوستانی که سیاست حذف را در پیش گرفتهاند که به قول شهید مطهری تحمیل وکیل و لو صالح، باعث میشود که جامعه و مردم رشد کافی برای تشخیص مصالح خود پیدا نکنند و جامعه هر مقدار که در انتخاب خودش هم اشتباه کند، ما باید آن را آزاد بگذاریم و اگر هم صد بار دیگر هم اشتباه بکند، باز باید آنها را آزاد بگذاریم.
مطهری ادامه داد: اگر کاندیدایی یک فساد مالی، اخلاقی و یا سیاسی مهمی ندارد، دیگر عدم احراز و ردصلاحیت را به عهده مردم بگذارید و اینطور نباشیم که 80 درصد کار را مرجع قانونی انجام دهد و 20 درصد را به عهده مردم بگذاریم و این باید تغییر بکند.
وی در پایان تأکید کرد: با همه اینها معتقدم که باید مشارکت بالایی داشته و بعدا به فکر اصلاحات این آسیبها و آفتها باشیم.
نیازمند فضای ایمانی روزهای اول انقلابیم
همچنین سهیلا جلودارزاده در چهاردهمین کنگره حزب مردمسالاری با بیان اینکه «انقلاب اسلامی با اندیشه امام خمینی(ره) شکل گرفته است و باید در حفظ آن کوشا باشیم»، اظهار کرد: ما با بهرهگیری از اندیشه امام و دکتر شریعتی به انقلاب اسلامی شکل دادیم و نمیتوانیم آن را نیمهکاره رها کنیم. ما باید این انقلاب را حفظ کنیم و اولین کاری که برای ساختن مجدد کشور به آن نیاز داریم بازگشت به اخلاق است.
وی ادامه داد: ما امروز به همان روحیه، ایمان و اخلاق و ایثارگری نیازمندیم که باعث شد انقلاب ما، انقلاب خدا نام گیرد و امروز نیز ما نیازمند بازگشت همان فضای ایمانی روزهای اول انقلاب به کشور هستیم.
جلودارزاده در پایان تاکید کرد: ما به عنوان اصلاحطلبان باید امید داشته باشیم که اگر برای وارد شدن به مجلس تلاش فراوان انجام دهیم و بر خداوند توکل کنیم، به موفقیت خواهیم رسید.
حفظ نظام به معنای حفظ افراد نیست
حجتالاسلام رسول منتجبنیا در ادامه این کنگره با پاسداشت ایام دهه فجر با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه حفظ نظام از اوجب واجبات است، اظهار کرد: مقصود از نظام مجموعهای از ساختارها و ارکان است که به حکم قانون اساسی شامل قوای قضاییه، مجریه، مقننه و اصل ولایت فقیه است و وظایف هر کدام از این قوا نیز براساس قوانین مشخص شده و اهداف کوتاهمدت، بلندمدت، نقش مردم در نظام، جایگاه دین و مذهب و نیز میزان تأثیر هر یک از آنها در این ظرف قرار میگیرد.
وی ادامه داد: مسئولان مجری آرمانهای نظام هستند و باید از تأثیرگذاری آرای مردم و تعلق این نظام به مردم حمایت کنند. هر سلیقه و گرایش و نیز هر قومیت و نژادی در نظام جمهوری اسلامی جای دارد، این نظام متعلق به او هم هست. همه مردم با تمام تفاوتهای خود صاحب نظام هستند.
قائممقام حزب اعتماد ملی دو رکن اساسی نظام جمهوری اسلامی را جمهوریت و اسلامیت برشمرد و اظهار کرد: ضامن مفهوم جمهوریت حضور گسترده و مشارکت حداکثری مردم در تعیین سرنوشتشان است. مفهوم اسلامیت نیز به این معناست که هیچ کدام از برنامهها، مصوبات و قوانین این نظام با اصول اسلام اختلافی نداشته باشد.
منتجبنیا افزود: اگر در رکن جمهوریت نظام خدشهای وارد شود، نظام از درون تضعیف شده و پشتوانه خود را از دست میدهد. همانطور که اگر در بعد اسلامیت این نظام نیز قانونی برخلاف شرع تصویب و اجرا شود این نظام از درون فاسد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر از حفظ نظام سخن میگوییم باید بدانیم که حفظ نظام به معنای حفظ افراد نیست، بلکه به معنای حفظ قانون و اجرای آن است و اینکه آرمانهای انقلاب و مردم محقق شود.
قائممقام حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: کسانی که در نظام اسلامی مسئولیت دارند بیشتر از دیگران باید در تقویت جمهوریت و اسلامیت نظام بکوشند. ما به نهادهای مرتبط با قانون اساسی احترام میگذاریم و هرگز به خود و همفکرانمان کوچکترین اجازهای نمیدهیم تا به این نهادهای قانونی بیاحترامی کنند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر میخواهیم به سخنان امام توجه کنیم باید به تمام آن سخنان توجه کنیم. اگر راست میگوییم و صادقانه راه امام را میرویم پس باید کلام امام، مشی ایشان و رفتار ایشان را مد نظر خود قرار دهیم. نباید به نام امام، روح امام را آزرده ساخت. ما باید مدیریت 10 ساله امام(ره) را الگو قرار دهیم.
انتهای پیام/