صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۰
تحلیلگر تونسی:

رشته‌های آمریکا برای جنگ افروزی در اروپای شرقی پنبه شد/ لزوم تماس بایدن با پوتین برای حل بحران اوکراین

یک تحلیلگر تونسی در گزارشی نوشت: تا امروز همه رشته‌های آمریکا برای جنگ افروزی در منطقه پنبه شده است و تحولات عرصه میدانی نشان می‌دهد نه قرار است جنگی رخ دهد و نه روسیه طرفی است که بخواهد کلید آغاز جنگ را بفشارد.
کد خبر : 641941

گروه جهان خبرگزاری آنا، اسیا العتروس تحلیلگر تونسی در گزارشی به موضوع تنش در اوضاع پیرامونی اوکراین و ادعای حمله روسیه به این کشور پرداخت و نوشت: تماس تلفنی میان جو بایدن و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهور آمریکا و روسیه همان اندازه که می‌تواند جهان را به سمت جنگ و درگیری، پیامدها و بحران‌های انسانی سوق دهد، می‌تواند حامل ارمغان صلح برای جهان باشد مردم در مرزهای اروپا می‌خواهند از زیر فشار روانی و نظامی خارج شوند و نفس راحتی بکشند، آن‌ها می‌خواهند شبح جنگ از سرشان دور شود و خواهان برقراری صلح در اروپای شرقی هستند.


طبق این گزارش، پس از سفرهای دور دنیای مقام‌های دیپلماتیک و تورهای اروپایی سران فرانسه، آلمان و سایر پایتخت‌های اروپایی به مسکو که البته بی‌نتیجه ماند، اکنون نوبت آن فرارسیده است تا تماس تلفنی میان رؤسای جمهور آمریکا و روسیه به‌عنوان آخرین گزینه موجود برای جلوگیری از بدترین تحولات ممکن و سوق یافتن آن به‌سوی صلح برقرار شود.



نوبت آن فرارسیده است تا تماس تلفنی میان رؤسای جمهور آمریکا و روسیه برای صلح برقرار شود.


عتروس نوشت: تماس تلفنی قرار بود عصر روز سه‌شنبه انجام شود و فرض بر این بود که می‌تواند به نقطه عطفی در صحنه بین‌المللی تبدیل شود، ولی به دلایل نامعلومی انجام نشد و به تعویق افتاد. تماس تلفنی میان بایدن و پوتین برای خاموش شدن شعله‌های آتش تنش در اروپای شرقی و تقویت گزینه مذاکرات دیپلماتیک برای راه یافتن راهی برای خروج از بحرانی که از اواخر سال گذشته آغاز شده است، لازم به نظر می‌آید.


گزینه جنگ جدی است؟


در این گزارش آمده است: اگر از زاویه رسانه‌ای و دیپلماتیک غرب به موضوع تنش نگاه کنیم، مقامهای سیاسی و نظامی آمریکا همه تلاش خود را به‌کار بسته‌اند تا گزینه جنگ را تقویت کنند. آن‌ها در اظهارات خود بیان کرده‌اند این موضوع قریب‌الوقوع است و برای باورپذیر شدن موضوع نقطه مبدأ بازی‌های االمپیک زمستانی را قرار دادند و مدعی شدند این حمله در حین این بازی‌ها انجام می‌شود و در ادامه، از آمادگی نظامی بی‌سابقه روسیه در مرزهای اوکراین خبر دادند. واشنگتن برای اینکه حامیان خود را به سمت تنش بکشاند، آن‌ها را ترغیب کرد تا شهروندانشان را از اوکراین خارج کنند.



خواسته روسیه جلوگیری از گسترش ناتو به شرق است و آن را بارها اعلام کرده بود



عتروس نوشت: درسوی مقابل، روسیه به موضع خود مبنی بر محکوم کردن اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پایبند است و آمادگی خود را برای جنگ علیه اوکراین رد می‌کند؛ همسایه‌ای که پوتین همچنان آن را یکی از اجزای اتحاد جماهیر شوروی و بخشی از امپراتوری روسیه می‌داند و هرگونه قبل حمله به آنجا را رد می‌کند.


این گزارش می‌افزاید: اوکراین نیز تحت تأثیر تفکرات غربی قرار گرفته است، ولی در زمینه احتمال حمله روسیه به خاک خود تردید جدی دارد و آن را ناشی از تحرکات غرب می‌داند؛ چه اینکه زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در اظهاراتی اعلام کرد، اگر برخی طرفها معتقدند مسکو قصد حمله به خاک کشورش را دارد، باید مستندات خود را رو کنند.




بیشتر بخوانید:


روسیه: جنگ‌ها در اروپا به‌ندرت از چهارشنبه آغاز می‌شوند


هنوز احتمال حمله روسیه به اوکراین وجود دارد




تحلیلگر تونسی نوشت: تمام خواسته روسیه جلوگیری از گسترش ناتو به شرق و مرزهای خود است و آن را بارها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین توافقات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پیمان ورشو اعلام کرده بود. ناتو اکنون شامل استونی، لتونی و لیتوانی است که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بودند و همچنین جمهوری چک، مجارستان و لهستان که بخشی از پیمان ورشو بودند. مسکو همواره درباره پذیرش عضویت اوکراین در ناتو هشدار داده و آن را تهدید و چالشی برای خود می‌داند. از سوی دیگر ناتو بر حفظ سیاست درهای باز و در آغوش گرفتن اعضای بیشتر در صفوف خود اصرار دارد.



آمریکا امیدوار است با پیدایش جنگ سرد میان کشورهای منطقه بتواند میان ائتلاف تازه شکل‌گرفته چین، روسیه و ایران خلل وارد کند



عتروس نوشت: درحالی‌که منتظر شفاف شدن چشم‌انداز تحولات اروپای شرقی و محو شدن غبار هستیم، در چند روز گذشته رؤسای جمهور و سران اروپایی به کی‌یف، پایتخت اوکراین و مسکو، پایتخت روسیه رفته‌اند و در جست‌وجوی آرامش و فروکش کردن تب جنگ هستند؛ طبل جنگی که صدای آن طرف دولت بایدن شنیده و در وصف آن عبارت‌های جنون‌آمیزی بیان می‌شود.



سفرهای دور دنیای مقام‌های دیپلماتیک و البته تور اروپایی رئیس جمهور فرانسه به مسکو برای حل بحران اوکراین بی‌نتیجه ماند.


وی می‌نویسد: حمله روسیه به اوکراین هرچند در حد ادعا باقی مانده، ولی مشخص نیست چرا آمریکا قصد دارد آن را به تمام اروپا و کشورهای عضو ناتو تعمیم دهد. حتی اگر این حمله رخ دهد، به یک کشور همسایه روسیه انجام می‌شود؛ کشوری که حتی عضو ناتو نیز نیست، اما دولت بایدن قصد دارند آن را به گونه‌ای جلوه دهند که گویی حمله به تمام کشورهای عضو ناتو انجام می‌شود.


عتروس در پایان گزارش نوشت: آمریکا به‌دنبال ترسیم نظم نوین جهانی است و امید دارد در میان خرابه‌های حاصل از جنگ میان اوکراین و روسیه یا پدید آمدن جنگی سرد میان کشورهای منطقه بتواند میان ائتلاف تازه شکل‌گرفته چین، روسیه و ایران خلل وارد کند. علاوه بر این، می‌کوشد تا ائتلاف جدیدی مقابل روسیه ایجاد کند؛ ائتلافی که بتواند نقشه ناتو را برای گسترش به شرق اجرایی کند.


وی افزود: در هر صورت تا امروز که همه رشته‌های آمریکا برای جنگ افروزی در منطقه پنبه شده است و تحولات عرصه میدانی نشان می‌دهد نه قرار است جنگی رخ دهد و نه روسیه طرفی است که بخواهد کلید آغاز جنگ را بفشارد. در این میان غربی‌ها باید موضع خود را در زمینه تبعیت محض و کورکورانه از آمریکا مشخص کنند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر