صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

آمریکا رئیس‌جمهور دست‌نشانده در لبنان می‌خواهد/ پیشنهادهای مشکوک واشنگتن برای محاصره حزب‌الله

چشم طمع آمریکا همچنان به جایگاه ریاست جمهوری لبنان است، برای تصاحب آن به‌وسیله شخصیتی دست‌نشانده تلاش می‌کند و در این راستا پیشنهادهایی با هدف ادعایی حل بحران در لبنان ارائه کرده است.
کد خبر : 641223

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، بحران لبنان با وجود پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود که با فشار بر مردم در بعد داخلی و فشارهای خارجی به‌ویژه محاصره آمریکا و عربستان همراه است، ادامه دارد. در این میان برخی‌ در داخل تلاش می‌کنند احزابی که به دنبال بهبود اوضاع هستند، ازجمله حزب‌الله را در آستانه انتخابات پارلمانی تحریک کنند و به این وسیله به افزایش تنش و ایجاد نزاع دامن بزنند. سوءاستفاده از اوضاع دشوار معیشتی مردم، وجود دلال‌هایی که قیمت دلار را دست‌کاری می‌کنند، تورم و افزایش قیمت کالاهای مختلف بر شدت بحرانی که مردم لبنان روزانه تجربه می‌کنند، افزوده است.


با توجه به اوضاع نگران‌کننده لبنان، این سؤال پیش می‌آید که راه آسان و در دسترس برای برون‌رفت از بحران کنونی چیست؟ آیا همه تنش‌ها و بحران‌آفرینی به سهم خواهی در انتخابات پارلمانی و نتیجه آن مربوط می‌شود یا اینکه به دوران ریاست جمهوری میشل عون و تلاش‌هایش برای زدودن کدورت‌ها ارتباط دارد؟ شاید هم موضوع فراتر از این ارزیابی‌هاست و به کل ساختار نظام حاکم بر لبنان بازمی‌گردد؟


توطئه راه‌اندازی جنگ اقتصادی در بیروت


اگر کمی در تحولات سال‌های اخیر لبنان دقت کنیم، متوجه این موضوع خواهیم شد که طرف‌های خارجی به سرکردگی آمریکا و رژیم‌های مرتجع منطقه همچون عربستان و امارات نقش مهمی در ایجاد بلوای داخلی دارند و با راه‌اندازی جنگ اقتصادی در بیروت از سویی و ضعف احزاب (بهتر است بگوییم نداشتن اتحاد) در داخل لبنان از سوی دیگر، به‌راحتی نقشه‌های خود را به‌پیش می‌برند و در این کشور جولان می‌دهند. نبود وحدت ملی در لبنان است که باعث شده اکنون این کشور به هر دلیلی تحت تأثیر «قانون سزار» قرار بگیرد؛ در چنین حالتی طبیعی است اگر تصور کنیم هر اتفاقی از هر جناحی ممکن است تحولات سیاسی لبنان را دستخوش تغییر قرار دهد و باعث فرار سرمایه‌گذاران (سیاسی و اقتصادی) از بیروت شود. بله؛ سیاسی از این منظر که برخی‌ اوضاع ناآرام بیروت را محلی برای تعاملات دوجانبه نخواهند دید.



چشم طمع آمریکا همچنان به جایگاه ریاست جمهوری لبنان است



میخائیل عوض، تحلیلگر لبنانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: آمریکا مدت‌هاست از کانال‌های غیرمستقیم پیام‌های زیادی به لبنان و برخی از احزاب اصلی صحنه می‌فرستد که پیشنهادهای مختلفی را دربر می‌گیرد؛ پیشنهادهایی که ممکن است به خروج از بن‌بست موجود کمک کند. ازجمله این پیشنهادها تغییر و تحول در ساختار ریاست جمهوری و برخی از مراکز کلیدی دولتی مانند فرماندهی ارتش، ریاست پارلمان و سایر نهادهای امنیتی است. معتقدم درحالی‌که بیروت نظام مستقر دارد، این‌گونه مداخله‌ها غیرمنطقی است. معلوم نیست هدف غربی‌ها از تغییر فرماندهی ارتش و اعطای آن به شیعیان در ازای اعطای ریاست مجلس به مارونی‌ها و دیگر پیشنهادها چیست؛ ولی با توجه به سابقه مداخله‌های غرب و آمریکا می‌توان تصور کرد هدف از این‌گونه گزاره‌ها ایجاد شکاف در میان مردم، مقاومت و متحدانش است تا بتوانند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.



میخائیل عوض، تحلیلگر لبنانی


وی افزود: خطر در کمین لبنان است؛ آن هم با توجه به حمایت‌های میشل عون و نبیه بری، رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان از حزب‌الله در برابر همه هجمه‌ها؛ چه اینکه شاهدیم تحریم‌هایی علیه علی حسن خلیل، نماینده مجلس و دستیار سیاسی رئیس پارلمان اعمال کردند و سخت در تلاشند تا چهره وی و جنبش امل را نزد افکار عمومی مخدوش کنند. به نظر می‌آید آمریکایی‌ها در مرحله بعد از انتخابات، قصد دارند مانع از ریاست مجدد نبیه بری که اتحاد راهبردی محکمی با حزب‌الله دارد، در مجلس شوند.


مدیریت پرونده انتخابات مجلس لبنان در اختیار آمریکاست


این تحلیلگر لبنانی معتقد است، دوروتی شیا سفیر آمریکا در بیروت مدیریت پرونده انتخابات مجلس لبنان را در اختیار دارد؛ چه اینکه چندی پیش در یکی از محافل سیاسی داخلی نقل شده بود وی از سوی دولت آمریکا مأموریت یافته است روند برگزاری انتخابات لبنان، اصلاحات قانون اساسی و همچنین موارد نقض قوانین و مغایرت‌ها با هنجارهای بین‌المللی را بررسی کند.




بیشتر بخوانید:


فحاشی حامیان حریری به عربستان سعودی


آمریکا تحریم‌هایی را علیه حزب‌الله لبنان اعمال کرد




عوض پیشنهاد دیگر آمریکا برای خروج از بحران لبنان مبتنی بر انتخابات پارلمانی را فعالیت آزاد احزاب و سازمان‌های غیردولتی با «انجمن‌های جامعه مدنی» خواند و گفت: آمریکا می‌خواهد به‌وسیله کشاندن احزاب به تشکل‌های وابسته به خود به نتیجه مطلوبش دست یابد و تشکل‌هایی مانند «نیروهای لبنانی» و افرادی مانند سمیر جعجع و ... را در برابر صف انقلابیون ۱۷ اکتبر تشکیل دهد. آنها حتی در این زمینه روی ضعف تحلیل سیاسی مسیحیان لبنان حساب باز کرده‌اند تا بتوانند کرسی‌های بیشتری در پارلمان را وابسته به خود و تفکراتشان کنند. هدف آنها به‌دست آوردن اکثریت پارلمانی و تلاش برای محاصره مقاومت در پارلمان است.



مقاومت، متحدانش و مردم لبنان آگاهی و بصیرت کافی از دام‌هایی که آمریکایی‌ها برایشان پهن کرده‌اند، دارند.


وی تأکید کرد: اگر چنین اتفاقی رخ داد، نمایندگان وابسته به آمریکا قادر خواهند بود قوانین یا قوانینی را با هدف محاصره مقاومت و متحدانش وضع و جایگاه آنها را تضعیف کنند. آمریکا با تکیه بر ابزارهای خود در داخل و تشکیل دولتی در برابر مقاومت و تصمیماتی غیرمنتظره می‌تواند اوضاع را دگرگون کند، مشابه آنچه دولت فؤاد سینیوره در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ انجام داد. البته ناگفته نماند که چشم طمع آمریکا همچنان به جایگاه ریاست جمهوری لبنان است و برای تصاحب آن به‌وسیله شخصیتی دست‌نشانده تلاش می‌کند.


حزب‌الله و متحدانش اکثریت پارلمانی را حفظ خواهند کرد


به گزارش آنا، مقاومت، متحدانش و مردم لبنان آگاهی و بصیرت کافی از دام‌هایی که آمریکایی‌ها برایشان پهن کرده‌اند، دارند و می‌دانند واشنگتن و ابزارهای داخلی‌اش در لبنان از هر ترفندی برای کسب اکثریت مجلس آن هم به‌وسیله افراد وابسته استفاده می‌کنند. در این زمینه می‌توان درباره تصمیم اخیر سعد حریری برای نامزد نشدن در انتخابات پیش رو ساعت‌ها صحبت کرد؛ موضوعی که می‌تواند به تنش‌های داخلی از سوی جعجع و نیروهای لبنانی آن هم به سود آمریکا و غرب دامن بزند. با وجود این، به نظر می‌آید مشکلات حزب سوسیالیست ترقی‌خواه به ریاست ولید جنبلاط در بسیاری از حوزه‌های انتخابیه حل شده است و این موضوع می‌تواند نقش مهمی در حفظ اکثریت پارلمانی مقاومت و متحدانش داشته باشد؛ تنها کافی است ائتلاف انتخاباتی میان جنبش آزاد میهنی، جنبش امل و حزب‌الله در انتخابات آتی شکل بگیرد؛ موضوعی که در گذشته چندان سابقه نداشته است.



هرگونه طرح و ایده غربی با هدف محاصره حزب‌الله و خلع سلاح مقاومت در راستای منافع رژیم صهیونیستی است



آمریکایی که احتمال از دست دادن اکثریت کرسی‌های مجلس لبنان را به‌وسیله نیروهای وابسته می‌دهد، با ارائه پیشنهادهای مذکور می‌خواهد حضور خود را به‌گونه‌ای دیگر بر لبنان تحمیل کند و در پشت پرده به دنبال برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای حل ادعایی بحران لبنان می‌گردد. هدف واقعی واشنگتن بین‌المللی کردن بحران لبنان است تا درهای بیروت به روی مداخله‌های بیشتر غرب باز شود و به واشنگتن اجازه دهد آنچه را که می‌خواهد (مستقیم یا غیرمستقیم) بر مردم لبنان و دولت بیروت تحمیل کند. فرضیه بین‌المللی شدن بحران لبنان به‌محض انفجار بندر بیروت و ورود امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به بیروت مطرح شد و در ادامه، طرف‌های منطقه‌ای تلاش کردند ایران را وارد موضوع کنند. موضوع برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای حل بحران لبنان و دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در آن همان زمان مطرح شد که ایران در واکنشی منطقی و قاطع، بی‌طرفی خود را اعلام کرد و خواستار مداخله نکردن دیگر طرف‌ها در امور داخلی لبنان شد.


بی‌تردید هرگونه طرح و ایده غربی با هدف محاصره حزب‌الله و خلع سلاح مقاومت به‌طور واضح و مستقیم در راستای منافع رژیم صهیونیستی است. مسلماً پیشنهادهای مختلف آمریکا در بازار محافل منطقه‌ای کمتر خریداری دارند، زیرا مردم لبنان و برخی جریان‌های این کشور به خوبی واقف‌اند که هدف از این‌گونه پیشنهادها افزایش فشار بر لبنان و وحدت ملی و خلع سلاح مقاومت و به‌نوعی اعلام برائت متحدان فاسد غرب و حاشیه جنوبی خلیج‌فارس است. رژیم‌هایی مرتجعی که دستانشان در دهه‌های گذشته بارها به جنایت‌های مختلف آلوده شده است و اکنون لبنان را هدف توطئه خود قرار داده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر