صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

راز علائم بیماری «لایم» کشف شد

دانشمندان راز علائم طولانی‌مدت بیماری «لایم» را کشف کرده‌اند.
کد خبر : 641209

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، بیماری لایم یک عفونت باکتریایی است. این بیماری شایع‌ترین بیماری ناشی از نیش کنه است و از کنه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود. علائم این بیماری با ناراحتی‌های پوستی شروع می‌شود و همچنین آن را به نام «چشم گاو» نیز می‌شناسند.


بعضی از دانشمندان می‌گویند؛ این بیماری در مرحله اول علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد و فرد را به اشتباه می‌اندازد؛ بنابراین تشخیص درست و بموقع این بیماری در درمان آن می‌تواند بسیار مهم باشد. دانشمندان امکان دارد که راهی جدید برای مقابله با اثرات ناتوان‌کننده بیماری لایم کشف کرده باشند. این بیماری منتقل‌شده از طریق کنه می‌تواند منجر به علائمی شبیه به آنفولانزا و بروز «بثورات» شود. به تغییرات قابل توجه در بافت یا رنگ پوست بثورات گفته می‌شود.


تحقیقات اخیر نشان داده است که اجزای مرده در باکتری عامل بیماری لایم همچنان در بدن باقی می‌ماند و حتی پس از درمان می‌تواند منجر به التهاب در سیستم عصبی مرکزی و محیطی شود. همچنین در این مطالعه بر اساس برآوردها افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند حتی پس از چند هفته مداوم مصرف آنتی‌بیوتیک بهبودی کامل پیدا نمی‌کنند. آن‌ها در ماه‌های بعد از بهبود درد، خستگی و مشکلات مداوم در تفکر شناختی و فرآیندهای پردازش اطلاعات مانند ادراک، حافظه، حل مسئله، و... تجربه می‌کنند. این وضعیت به عنوان سندرم بیماری لایم پس از درمان شناخته می‌شود.


محققان می‌گویند؛ تقریبا ۱۰ تا ۳۵ درصد از بیماران مبتلا بین ۶ تا ۱۲ ماه حتی پس از درمان بیماری به پزشک مراجعه می‌کنند و از دردهای عضلانی و خستگی مداوم شکایت می‌کنند، اما با این تفاصیل بیماران مبتلا معمولا در نهایت بهبود پیدا می‌کنند. دوره بهبود این بیماری امکان دارد کمی طولانی باشد. در حال حاضر هیچ‌گونه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: بیماری عفونت پوست
ارسال نظر