صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

روبات‌ باستان‌شناس وارد اهرام مصر شد

روباتی که با نشان دادن داخل هرم پنجره‌ای را به روی تمدن باستانی باز می‌کند، وارد اهرام مصر شد.
کد خبر : 641090

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، هر یک از اهرام یکی از شگفتی‌های معماری در علم باستان محسوب می‌شود. همچنین اهرام مصر یکی از برجسته‌ترین بناهای دنیای باستان است و نماد تمدن در مصر باستان به شمار می‌رود. هرم بزرگ «جیزه»، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین هرم سه‌گانه‌ای است که در حومه قاهره در مصر قرار دارد. این هرم تقریبا ۴ هزار و ۵۰۰ سال پیش ساخته شده است. این هرم به عنوان مقبره‌ای برای فرعون شاخته شده است.


تیم‌های باستان‌شناسانی مختلف هرم بزرگ جیزه را به‌خوبی کاوش کردند و مکانی در آن به عنوان اتاق ملکه یافتند. حفاری‌های باستان‌شناسی، پشت یک دیوار کاذب محیط توخالی باریکی را نیز پیدا کردند که با زاویه ۴۰ درجه به سمت بالای هرم می‌رفت. این اکتشافات منجر به آسیب به راه‌باریکه شد و هیچ‌کس متوجه نشد که این راه‌باریکه به کجا منتهی می‌شود.


در سال ۲۰۱۰، راب ریچاردسون، پروفسور روباتیک، روباتی را نیز طراحی کردند که می‌تواند به انتهای محیط توخالی برود و به آن مکان برسد. همچنین این روبات می‌تواند آن‌چه را داخل هرم است، به‌خوبی پیدا کند. برای حل یکی از معماهای بزرگ در باستان‌شناسی مصر، این تیم روباتی ساختند که با موفقیت یکی از راه‌باریکه‌های نازک هرم را نیز پیمایش کرده است. دانشمندان تقریبا پنج سال روی ساخت این روبات زمان گذاشتند.


طراحی این روبات برای دانشمندان بسیار چالش‌برانگیز بود. وزن این روبات بسیار سبک است و در نهایت به ۵ کیلوگرم می‌رسد. از آن‌جایی که این روبات بسیار سبک بود به قدرت زیادی نیاز نداشت و دانشمندان با توسعه سیستمی روبات را به‌آرامی از طریق گذرگاه حرکت می‌دهند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر