صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

ادامه گران‌فروشی برخی برندهای لوازم خانگی / رکود بازار عمیق‌تر شد

برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی علی‌رغم مخالفت سازمان حمایت و بدون مجوز کماکان افزایش قیمت کالاهای خود را اعمال می‌کنند.
کد خبر : 640489

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت لوازم‌ خانگی در هفته‌های اخیر با افزایش مواجه شده است به‌طوری‌که مقام معظم رهبری نیز نسبت به قیمت انتقاد کردند، رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی به صنعت مهم لوازم‌ خانگی اشاره‌کردند و با ابراز گلایه از عملکرد برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم‌ خانگی گفتند« با وجود حمایت‌هایی که از این تولیدکنندگان شد اما گفته می‌شود برخی محصولات آن‌ها تا دو برابر افزایش قیمت داشته که نباید این‌گونه باشد».


این افزایش قیمت در حالی اتفاق می‌افتد که این صنعت بدون حضور رقبای خارجی در بازار کار خود را ادامه می‌دهد،تولیدکنندگان لوازم‌ خانگی مدعی هستند افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ ارز موجب شده قیمت تمام شده افزایش یابد.


افزایش قیمت از چه زمانی آغاز شد؟


پس از حمایت‌هایی که از سوی دولت برای حمایت از صنعت لوازم خانگی صورت گرفت، فعالان این صنعت در اقدامی عجیب تصمیم به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت گرفتند، این اقدام تولیدکنندگان داخلی در شرایط که بازار به دلیل شرایط اقتصادی با رکود جدی مواجه است،‌ جای سؤال بسیار دارد.


محمدحسین اسلامیان نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌ خانگی با اشاره به افزایش قیمت لوازم‌ خانگی اظهار می‌کند «افزایش قیمت لوازم‌ خانگی ایرانی ارتباطی به ممنوعیت واردات لوازم‌ خانگی ندارد، زیرا در این طرح، واردات مواد اولیه ممنوع نیست. بنابراین لوازم‌ خانگی به دلیل افزایش هزینه‌های سربار، اندکی گران شده است».


مقاومت برای جلوگیری از کاهش قیمت ادامه دارد


با وجود نامه‌نگاری‌های سازمان حمایت به تولیدکنندگان لوازم‌ خانگی برای ارائه مستندات در خصوص دلایل افزایش قیمت، توضیح قانع‌کننده در این آن زمان صورت نگرفت.مقاومت تولیدکنندگان به اجرای مصوبه درج قیمت تولیدکنندگان بر محصولات باعث تغییراتی در درج قیمت بر ‌روی لوازم‌ خانگی شد و سازمان حمایت اعلام کرد قیمت‌ها در مراکز توزیعی در معرض دید مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.


افزایش قیمت لوازم خانگی منطقی نیست


حسن صادقی معاون دبیر کل خانه کارگر با انتقاد از افزایش قیمت لوازم‌ خانگی اظهار می‌کند «افزایش قیمت لوازم‌ خانگی موجب شده که قدرت خرید بسیاری از مردم خصوصاً زوج‌های جوان کاهش یابد. اتفاقاتی که در چند ماه گذشته در اقتصاد ایران رخ داد، باعث شد تا نه‌تنها بازار دچار افت‌وخیز شود، بلکه اتفاقاتی را رقم زد که برای خیلی‌ها چندان منطقی به نظر نمی‌رسد».


وی ادامه می‌دهد «به گفته برخی از فروشندگان لوازم‌ خانگی در بازار، رشد قیمتی لوازم‌ خانگی ایرانی که قطعاً تأثیر ارز در قیمت‌گذاری آن به‌مراتب کمتر از لوازم‌ خانگی خارجی وارداتی است، بیشتر از قیمت لوازم‌ خانگی خارجی است».




بیشتر بخوانید:


سهم ۴۰ درصدی لوازم خانگی قاچاق از بازار /گارانتی کالاهای قاچاق ادامه دارد




معاون دبیر کل خانه کارگر عنوان کرد«اوضاع بازار لوازم‌ خانگی به‌قدری خراب است که هم مشتری‌ها به دلیل نوسانات قیمتی و هم به خاطر کاهش توان خرید، تمایلی به خرید ندارند؛ وقتی وضعیت این روزهای بازار را می‌بینیم متوجه کاهش خرید مردم می‌شویم و این برای مشتری عذاب‌آور است که وقتی می‌خواهد جهیزیه‌ای را تهیه کند به حداقل‌ها هم راضی شود.


به گفته وی؛ «قیمت‌ها به‌قدری بالا است که توان خرید را به‌کلی از برخی مردم سلب می‌کند و این امر برای یک مغازه‌دار نیز سخت بوده چراکه روزبه‌روز مشتری‌های خود را از دست می‌دهد. نوسان قیمت لوازم‌ خانگی داخلی اگر بیشتر از خارجی‌ها نباشد کمتر نیست؛ چون به گفته خودشان، لوازم و قطعات اجناس آن‌ها هم از خارج وارد می‌شود».


کاهش قدرت خرید مردم از سه سال گذشته آغاز شد


جمشید کلاهی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌ خانگی شهرستان شهرکرد نیز با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت لوازم‌ خانگی، اظهار می‌کند«گرانی کالا برای فروشندگان این صنف سودی ندارد، زیرا افزایش قیمت لوازم‌ خانگی موجب کاهش قدرت خرید مردم می‌شود».


رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌ خانگی شهرکرد بیان می‌کند«به دنبال افزایش قیمت لوازم‌ خانگی، منحنی کاهش قدرت خرید مردم از سه سال گذشته آغاز شد، البته کرونا هم به این مسئله دامن زده است».


وی دلیل بی‌کیفیتی لوازم‌ خانگی را نبود نظارت بر تولید در مبدأ بیان کرد و می‌گوید«با توجه به این موضوع و تولید بدون رقابت، متأسفانه کالای تولیدی از کیفیت لازم برخوردار نیست».


رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌ خانگی شهرکرد بیان می‌کند« قانون موجود در بازار تابع عرضه و تقاضا است که تناقضی در این خصوص نیز وجود دارد، یعنی اکنون‌که عرضه بالا و تقاضا پایین است، باید قیمت کالا کاهشی باشد که این‌گونه نیست».


وی بابیان اینکه ملاک کاهش قیمت لوازم‌ خانگی ثابت ماندن قیمت ارز است، عنوان می‌کند«کاهش اندک قیمت ارز، ملاک کاهش قیمت لوازم‌ خانگی نیست، بلکه باید قیمت ارز ثابت بماند و واردکنندگان قطعات خود را با قیمت پایین وارد کنند، بنابراین اگر قیمت ارز برای مدتی ثابت بماند در این صورت تکلیف خریدار و فروشنده مشخص است و این ثابت نبودن بازار ارز به‌نوعی ناامنی را در بازار ایجاد می‌کند».


مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی ندادیم


حسن اله یاری، مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت درباره افزایش قیمت لوازم خانگی اظهار می کند« در حال حاضر هیچ گونه مجوز افزایش قیمتی برای محصولات لوازم خانگی از سوی این سازمان صادر نشده است.


وی همچنین می‌گوید« در صورت درخواست افزایش قیمت از سوی واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی، آن‌ها باید مطابق رویه مرسوم، مستندات بهای تمام شده برای بررسی به سازمان ارائه کنند تا در صورت تأیید، پس از تصمیم گیری نهایی در کارگروه تنظیم بازار و ابلاغ به شرکت، قیمت‌های جدید اعمال شود».


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر